Därför döljer Anders efternamnet Alsterdal för tittarna

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har varit äkta makar i flera år, men de har aldrig haft samma efternamn offentligt. Nu avslöjar Henrik att de delar efternamn, men bara privat.
Slå på ljud

Anders Pihlblad har en lång karriär inom tv bakom sig och har med åren blivit en av de populäraste profilerna på TV4. Efter att ha medverkat i Nyhetsmorgon år efter år har han blivit en stor favorit hos det svenska folket. Tittarna fått tillbringa många av sina morgnar tillsammans med honom och Maria Forsblom i morgonprogrammets soffa. Men sen en tid tillbaka har han försvunnit från programmet och Maria har istället fått sällskap av Martin Järborg på morgnarna.

Henriks okända karriär

Men Anders är ju faktiskt inte ensam om att vara en favorit hos TV4:s tittare. Faktum är att han är gift med en annan av kanalens populära profiler. Maken Henrik Alsterdal har gjort succé i rutan och har en lång karriär inom tv. Men det var som radiopratare på Mix Megapol som han började sin karriär för många år sedan. Därefter var han en sväng på TV3, och sedan 2003 har han varit en självklar del av TV4-gänget. Där rattar han bland annat nyheterna och är med i både Nyhetsmorgon och Efter fem. Dessutom har han gjort en kort men minnesvärd insats som statist i en populär familjefilm.

Henrik Alsterdal om kris i relationen med maken Anders Pihlblad
NU GRATIS

Anders och Henrik har varit gifta i åtta år och har alltid varit väldigt bjussiga när det kommer till sitt privatliv. De delar med sig av allt från glädje och skoj, till sorg och motgångar. Och på sociala medier får deras följare verkligen följa med i deras vardag med barnen Nike och Ehrling. Men när det kommer till att visa barnen så väljer de att avstå. För Hänt har Anders Pihlblad tidigare berättat om sanningen bakom beslutet att hålla dem utanför sociala medier.

Det händer också rätt ofta att kärleksparet väljer att dela bilder på varandra tillsammans med kärleksfulla texter. Att hylla och uppskatta är deras specialitet. Men det är inte bara varandra de ger kärlek, de delar även bilder på sina familjemedlemmar med varma och fina texter.

Därför har Anders dolt efternamnet

Trots deras öppna och bjussiga inställning så finns det en sak som paret hållit för sig själva. Eller snarare som Anders valt att hålla privat. TV4:s tittare känner honom som Anders Pihlblad, men faktum är att han har dubbla efternamn. Efter att paret gift sig la Anders till Henriks efternamn Alsterdal till sitt eget.

”Det var Anders som ville lägga till Alsterdal som efternamn. Han ville att vi båda skulle ha samma namn.”, berättar Henrik i ett meddelande till Hänt.

Men det dubbla efternamnet är någonting som han valt att dölja för tittarna.

”Det är bara privat som han kallar sig för Anders Alsterdal. I rutan heter han enbart Pihlblad så det är inget tittarna märker eller känner till.”, skriver Henrik.

LÄS OCKSÅ: Erik Steffens svåra kamp i Farmen – hårda mottagandet

LÄS OCKSÅ: Så är Elin Woodie och Edwins relation idag

SENASTE NYTT!