Erik Steffens svåra kamp i Farmen – tuffa tiden som storbonde

Linnéa Klaar, Erik Steffen

Erik Steffen är veckans storbonde på Farmen.
Efter flera veckor på Torpet är det nu han som styr och ställer på gården. Men nu berättar han för Hänt om den tuffa tiden.
– Tungt, säger han.

Farmen 2021 är inne på sin nionde vecka och det betyder att det inte alls är långt kvar till den stora finalveckan.

Sidoprogrammet Torpet har avgjorts och efter förra veckan står det klart att det är ingen mindre än Erik Steffen, 29, som kammade hem det hela. Hans pris blev givetvis en plats tillbaka på Farmen, och även rollen som storbonde.

LÄS MER: Farmen-Marys nya oväntade attack mot Henrik – avslöjar detaljer

Men hans första tid som storbonde blev inte riktigt som den varit för tidigare stor-bönder. Normalt sett får man alltid välja en gårdsfru eller gårdskarl – ett beslut som Karin tog åt honom denna gång.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Karin valde Philip till Eriks gårdskarl

Till Hänt förklarade Karin då att hon satte Philip Albinsson, 26, som gårdskarl då hon trodde att det var Jennifer Schill, 30, som skulle vinna Torpet. Detta ledde till en stor besvikelse hos Linnéa Klaar, 27, som i princip hade räknat med att bli Eriks gårdsfru.

Relationen mellan Erik och Linnéa är nämligen väldigt god, och första natten spenderade de tillsammans efter att Erik kommit tillbaka från Torpet. Av den anledningen var både Linnéa och Erik ganska säkra på att det skulle bli de två som delar storbonde-stugan.

– Jag hade väl nånstans tänkt att jag redan hade valt min gårdsfru i Linnéa – innan den här dagen drog igång. Vi hade liksom haft en natt tillsammans, berättade Erik för Hänt.

Fler nätter tillsammans i storbondens stuga blev det alltså inte för duon. Men att duon klickar bra är ingen hemlighet. I en intervju med Hänt Plus har de berättat om vad det är som gör att de tycker om varandra så mycket.

Farmen 2021

Vissa farmare blev inte lika glada som Linnéa när Erik kom tillbaka.

Foto: TV4

Erik Steffen om tuffa tiden som storbonde

När Erik kom tillbaka till Farmen så möttes han av en överlycklig Linnéa, som sprang emot honom med öppna armar. Men bemötandet från de andra farmarna var kanske inte lika glatt. Nu berättar Erik för Hänt om hur det var att komma tillbaka, som storbonde.

– Asså det var väl lite svårt att leda gruppen. Vi alla började väl bli väldigt trötta och slitna liksom, säger han och fortsätter:

– I början av veckan kändes det tungt att komma in och leda gruppen. Och också hoppa in i deras rutiner, när jag har varit borta i flera veckor.

Erik menar också att det fanns vissa svårigheter med att komma tillbaka och plötsligt ta sig an en chefsroll.

– Man liksom kommer in lite som en främling och börja styra och ställa. Jag vet inte om folk uppskattade det, säger han.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Malin Nyman Perssons skadad i Farmen – tvingas sy åtta stygn

LÄS OCKSÅ: Så är Allan och Linneas relation idag – efter bråken i Farmen