Anders Pihlblad om verkliga orsaken bakom beslutet för barnen

Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har gjort ett medvetet val att inte visa sina barn på sociala medier.
I en intervju med Hänt avslöjar nu Anders den verkliga orsaken bakom beslutet.
– Känns jättebra, säger han.
Slå på ljud

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har varit ett par i åtta år och lärde till en början känna varandra som kollegor i TV4-huset. Men med tiden växte vänskapen till kärlek, och idag är de gifta och lever tillsammans med deras två barn Nike och Erling. Under coronatiden har många familjer tillbringat betydligt mer tid med varandra än tidigare, och trots att det för många har lett till extra mycket bråk och sprickor i relationer har Anders snarare tyckt att det har varit väldigt trevligt.

– Vi umgås väldigt tajt i vår lilla familj och vi har inte tröttnat på det.Vi har bara tyckt att det har varit väldigt trevligt. Så det är skönt, berättar han för Hänt.

Och när han får frågan om han har känt av att de börjat gå varandra på nerverna efter all denna tid svarar han:

– Tvärtom. Vi har snarare konstaterat att det ändå är härligt att man inte tröttnar på varandra utan har istället väldigt kul med varandra hela tiden.

Anders ord om beslutet för barnen

När Hänt tidigare har pratat med hans man Henrik har han berättat om hur han och Anders tillsammans har kommit fram till att inte visa barnen på sociala medier. Nu berättar Anders den stora orsaken bakom beslutet.

– Vi har tänkt såhär, att när barnen är tillräckligt stora för att själva förstå vad det innebär att vara med på bild på sociala medier, då får de bestämma själva. Men nu tycker vi att nu får de äga sina ansikten tills de är tillräckligt gamla för det, förklarar han.

Och han är nöjd med beslutet.

– Tycker det känns som ett jättebra beslut. Man behöver aldrig ens fundera över det. Jag tror och vi känner oss väldigt bekväma med det här, säger han.

Han berättar att barnen själva inte heller har efterfrågat det, och då de också är medvetna om orsaken bakom beslutet har de inte heller varit ifrågasättande.

– De får växa upp och utveckla sina egna personligheter och jag kan tala om för dig att de är inte det minsta imponerade av det vi gör. Jag tror min dotter sa en gång till mig ”av alla spännande jobb du hade kunnat välja. Du hade kunnat bli forskare eller doktor, så blir du programledare i tv.”

Men barnens ointresse av hans jobb är ingenting som stör honom, utan tvärtom.

– Det är skönt. Det är så det ska vara. Man får utveckla sina egna intressen, säger han.

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblad om verkliga relationen till Malou von Sivers

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblad stöttar maken Henrik Alsterdal

FOTO: TT

SENASTE NYTT!