Anders Pihlblads avslöjande om maken Henrik Alsterdals förflutna

TT
Den hyllade TV4-profilen Henrik Alsterdal har synts i kanalen sedan 2003.
När Hedda Stiernstedt gästade Nyhetsmorgon avslöjade Anders Pihlblad en detalj från makens förflutna.

Henrik Alsterdal har en lång karriär inom tv, men har började faktiskt som radiopratare på Mix Megapol. Därefter gick han till TV3 och sedan 2003 har han varit en självklar del av TV4-gänget. Där rattar han bland annat nyheterna och är med i både Nyhetsmorgon och Efter fem.

När skådespelaren Hedda Stiernstedt gästade Nyhetsmorgon i helgen kom det, kanske lite oväntat, fram att de har en sak gemensamt.

Hon är verkligen högaktuell just nu. Bara de senaste dagarna har hon haft två stora premiärer, dels med nya Se upp för Jönssonligan som efter mycket om och men hade premiär på juldagen, och dels med Vår tid är nu som blivit en succé.

Hedda Stiernstedt om succéerna

I Nyhetsmorgon förklarar skådespelaren varför hon tror att den blivit så uppskattad.

– Framför allt tror jag på något sätt att det handlar om tajmingen. Det kom ju i en tid där det märkligt nog kändes lite fräscht med något så gammalt som relationsdrama. För det handlar ju om kärleksrelationer och familjerelationer och vi hade mycket plotdrivna serien där ett tag, så jag tror att det kändes lite spännande när den kom, säger Hedda Stiernstedt.

Men som sagt, det efterlängtade specialavsnittet av Vår tid är nu är inte det enda som hon är aktuell med. Hedda Stiernstedt spelar också Doris i den nya Jönssonligan-filmen som går på Cmore.

LÄS MER: Därför har Caroline Kejbert tagit en paus från bloggen

Hon berättar hur det kommer sig att hon fick den rollen, och det visar sig vara på ett annorlunda sätt.

– Det gick i en lite ovanlig ordning. Det är Tomas Alfredson som regisserat filmen, och jag har beundrat hans tidigare filmer väldigt mycket. Han kom precis ut från att ha gjort Tinker, tailor, soldier, spy och Låt den rätte komma in, två fantastiska filmer, säger hon och fortsätter:

– Han ringde mig och frågade om jag ville vara med i hans nästa film. Då sa jag: ”Ja! Perfekt!”. Jag stod säkert på någon bar. Så frågade jag efter vad det är film, och då sa han: ”Det är Jönssonligan och jag vill att du spelar Doris”, berättar hon med ett skratt.

Avslöjandet om Henrik Alsterdal efter kuppen

Så på den vägen är det – och det är just Jönssonligan som Hedda Stiernstedt och Henrik Alsterdal har gemensamt. Det här uppdagas när hon visar upp en bildruta från en film och frågar Anders Pihlblad om han vet vem statisten i bakgrunden är.

– Jag vet faktiskt vad det här. Det är från Lilla Jönssonliga och cornflakeskuppen. Det där är en programledare på TV4, det är Henrik Alsterdal som jag känner mycket väl, säger han med ett skratt och tillägger.

– Där ser man. Det hade kunnat bli en annan karriär det där.

Bild: Karin Törnblom/TT, Cecilia Liljeton/TT

Läs också: Anders Pihlblads starka insikt efter händelsen med barnen

Läs också: Anders Pihlblads avslöjande om relationen med Henrik Alsterdal