Anders Pihlblads starka insikt efter händelsen med barnen

Henrik Alsterdal & Anders Pihlblad

TV4-profilerna Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har två barn tillsammans.
Nu skriver Anders om en stark insikt han fick efter en händelse med barnen.
”Hjälp”, skriver han.

Julen börjar närma sig med stormsteg och under söndagen har man kunnat se familjer landet över fira lucia med sång och lussebullar. Men tidigare i veckan har skolor och förskolor redan tjuvstartat firandet genom att hålla i egna luciafiranden med barnen.

Att gå på sitt barns första luciafirande är något som många föräldrar ser fram emot, men på grund av den rådande pandemin har situationen i år blivit annorlunda. Istället för att sitta i publiken och filma sina barn skriver flera föräldrar om hur de istället har fått videos skickade till sig av lärarna, men trots att det kanske inte är det man skulle hoppas på verkar många blivit uppenbart berörda ändå.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen om sönernas diagnoser

Några som minns hur det var att lämna sina barn på deras första luciafirande för flera år sedan är TV4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad. På sin Instagram skriver nu Anders om den speciella stunden, och om insikten han fick efter en bild på när han och hans make går hand i hand med barnen mot skolan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så träffades Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Henrik och Anders har varit ett par i över 14 år och lärde till en början känna varandra som kollegor i TV4-huset. Men med tiden växte vänskapen till kärlek, och sex år senare tog de det stora steget att bli äkta makar. Idag har de varit gifta i åtta år och lever tillsammans med sina två barn Nike och Erling som de har tillsammans med två tjejkompisar. I en intervju med Hänt har Henrik tidigare berättat om hur deras varannat vecka-liv ser ut med barnen.

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar, så när vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och istället tokjobba den veckan när vi inte har barnen, förklarade han då.

Anders Pihlblads insikt efter händelsen med barnen

Det är på Anders story som han nu lägger upp en bild på när han går hand i hand med sina barn en mörk vintermorgon för flera år sedan. På bilden bär ena barnet lucialinne och tomteluva, medan andra har overall och luciakrona på sig. Till bilden skriver han:

”På väg till luciafirandet på förskolan för sex år sedan...Hjälp... Snart flyttar de hemifrån.”

Tiden går alltså fort med barn, och precis som många föräldrar kan relatera till där ute fasar Anders inför den dagen barnen lämnar hemmet.

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblads avslöjande om relationen med Henrik Alsterdal

LÄS OCKSÅ: Henrik Alsterdals fina ord om Anders Pihlblads mamma

FOTO: TT, Instagram