Henrik Alsterdal om utmaningen i relationen med Anders Pihlblad

Henrik Alsterdal om relationskampen med Anders Pihlblad

Kärleksparet och kollegorna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad har varit tillsammans i över 14 år.
Men precis som i alla förhållanden är det inte alltid helt enkelt.
Nu berättar Henrik om utmaningen i relationen med maken.
Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal
Slå på ljud

Tv-profilerna Henrik Alsterdal, 40, och Anders Pihlblad, 52, har varit ett par i över 14 år. De började som kollegor för att sakta men säkert ta det vidare till att erkänna sina känslor för varandra. Idag är de äkta makar och har två små barn tillsammans – Nike och Erling. Nu berättar Henrik för Hänt om utmaningen i hans och makens relation.

Svårt att få tid för varandra

Att få ihop både kärlek- och familjelivet är ett pussel många familjer tillbringar en livstid på att försöka lösa. Men i en familj där båda föräldrarna har jobb som antingen kräver väldigt tidiga morgnar eller sena kvällar undrar man hur de får ihop det.

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar, så när vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och istället tokjobba den veckan när vi inte har barnen. Det tycker jag är det bästa sättet att lösa det på, så att barnen liksom inte ska komma i kläm, förklarar Henrik.

Han fortsätter berätta:

– Nästan alltid är det någon av oss som kan hämta och lämna och vi behöver sällan ringa in barnvakt och så. Men det är klart, när det är barnveckor så hinner vi inte göra så mycket annat än att jobba litegrann och sen så är vi ju med barnen.

Men när de ena veckan jobbar jättemycket för att andra veckan lägga ner all tid på barnen, förstår man att det kan vara svårt att prioritera kärleksrelationen.

Såhär löser de det

Henrik berättar att det ofta är svårt för paret att finna tid till varandra, speciellt kvalitetstid då det ofta är saker som kommer emellan.

– Hemma är det för mycket som stör. Det är alltid något som ska tvättas eller diskas eller sådär, säger han.

Men efter 14 år som par där båda har haft hektiska jobb och fullspäckade scheman har de blivit mästare på att lösa de problemen.

– Så fort vi kan hitta 2-3 dagar så brukar vi sticka iväg på nolltid. Och det kan vara allt ifrån att åka till något litet spahotell i Sverige till att åka utomlands. Det tycker jag är det bästa vi kan göra för varandra. För att hinna umgås bara vi, avslöjar programledaren.

Men trots att jobben ibland går ut över privatlivet säger programledaren att han just nu tycker det är värt det.

– Nu tycker jag det är så pass roligt med jobbet, så då får vi det att fungera. Och Anders har också en jättebra position och plats i Nyhetsmorgons fasta ensemble. Men det är såklart inte alla år som jag har tyckt att det har varit jätteroligt, erkänner han.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN