Kristin Kaspersen om sönernas add och adhd – berättar om kampen

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersens söner har add och adhd.
I en intervju med Allas berättar tv-profilen hur det har varit som mamma.
– Det gör ont i mig, säger hon.

Kristin Kaspersen är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har genom åren blivit känd för sin nyfikenhet och positivitet. I nästan 30 år har hon underhållit svenska folket i diverse olika tv-program, och har vid sidan av det peppat sina följare på sociala medier till ett mer positivt tänkande.

Tillsammans med Martin Lamprecht och Hans Fahlén har hon sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén.

I en intervju med Allas berättar Kristin nu om livet tillsammans med barnen, och hur hon känner inför att de båda snart kommer ha flyttat hemifrån.

LÄS OCKSÅ: Malin Berghagen om förlusten av Lill-Babs lägenhet

– När Filip flyttade hemifrån kändes det såklart abrupt, en märklig känsla att inte vara behövd 24/7. Samtidigt hade jag Leon kvar. Det är svårt att säga hur tomheten när båda är utflyttade kommer att påverka mig, säger hon.

Känslorna inför sönernas flytt

Men då Kristin och barnens pappor är skilda är hon sedan innan van vid att inte alltid ha barnen med sig, vilket hon tror kommer göra den stora förändringen lite lättare.

– Jag upplever det inte så konstigt att inte ha barnen hos mig hela tiden. Men jag säger ofta till de att visst vore det väl konstigt om jag inte längtar efter de när de är borta? Jag vill såklart att de ska ge sig ut i världen, men jag saknar att ha Filip hemma och jag kommer att sakna Leon den dag han flyttar hemifrån. Men sakna är kärlek och det är inte jobbigt, förklarar hon.

Precis som Kristin Kaspersen själv har båda hennes söner add och adhd. Nu berättar hon om hur det har varit för henne som mamma.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kristin Kaspersen om sönernas add och adhd

Kristin förklarar att skoltiden är något som varit tufft och att det har varit frustrerande att se hennes barn bli bedömda utifrån skolans ramar.

– Hela skolbiten har varit tuff. Skolsystemet handlar om att gå på prov och läxförhör och genom läxförhör visa vad man kan. Viktigast är att du kan bevisa kunskap på skolans premisser. Det gör ont i mig, som mamma, att se på när ens barn inte respekteras för sina styrkor. Detta har varit den absolut största kampen, säger Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Varför inte se barnens personligheter och uppmuntra det som de är duktiga på? Tack och lov är vi mer öppna för människor med diagnoser idag.

LÄS OCKSÅ: TV4-kollegornas ord efter Tilde de Paula Ebys kyss inför alla

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen och Malin Berghagen luciafirar med äldre