TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kristin Kaspersen och Malin Berghagen luciafirar med äldre

09 dec, 2020 
Kristin Kaspersen och Malin Berghagen
Kristin Kaspersen och Malin Berghagen vill föra sin mammas tradition vidare och sprida ljus i dessa ovanligt dystra tider.
Nu hyllas syskonen för sitt fina engagemang.
Annons
Fem saker du inte visste om Kristin KaspersenBrand logo
Fem saker du inte visste om Kristin Kaspersen


December innebär juletider. För många av oss är det i vanliga fall en månad där vi tar tillfället i akt att umgås med våra nära och kära, och andra vi bryr oss om. Men samtidigt sitter många ensamma, och har ingen de kan fira med. Just i år blir det ännu svårare för oss att vara med de vi älskar. Med anledning av coronapandemin rekommenderas vi att bara fira med de närmsta, och inte i sällskap större än åtta personer.

För systrarna Kristin Kaspersen, 51, och Malin Berghagen, 54, innebär detta att det vill göra något extra i dessa dystra tider. I det här fallet vill de sprida lite ljus till alla äldre.

På sin Instagram berättar nu Kristin om det fina som hon och systern planerat. Hon berättar att idén kommer från deras mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

”När jag och syster Malin var små väckte mamma oss tidigt på luciadagen. Vi klädde på oss lucianattlinnen för att bege oss ut i mörkret och väcka ensamma och äldre i vår närhet med luciasång. Vi hade bakat lussebullar och hade med kaffe. Nu för vi traditionen vidare”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”Jag har en granne jag vill lussa för och Malin är ambassadör för äldrekontakt och hörde av sig till de om de tror det fanns någon mer vi kunde lussa för. Självklart på avstånd med tanke på situationen.”.

Kristin Kaspersen firar Lucia med kända vännerna

Kristin och Malin kommer inte heller vara ensamma i luciafirandet. De har också fått med sig sina vänner.

”Tillsammans med våra kompisar Tess Merkel, Malena Laszlo och Hanna Hedlund ska vi på söndag sjunga för några äldre och ensamma. Äldrekontakt har så fint gjort en uppmaning om att ni andra, om ni har möjlighet, kan göra detsamma. I inbjudan så står noga vad vi bör tänka på med tanke på restriktionerna. Så läs gärna och fundera på om ni kan lysa upp med lite luciafirande för någon som behöver. Mer information hittar ni på ”äldrekontakt” facebooksida”, skriver Kristin.

Kristin och Malin hyllas nu för deras fina engagemang.
”Så fint av er. Det är många som behöver glädje”, skriver en av hennes följare i kommentarsfältet.

Annons

Vad det verkar är det inte första gången Kristin Kaspersen sprider ljus. En person tackar henne för när Kristin lussade på Astrid Lindgrens barnsjukhus. I år blir det dessvärre inget sådant firande på grund av restriktionerna. Men Kristin hoppas kunna vara tillbaka nästa år.
”Så fint att få vara hos er barn, föräldrar, syskon och personalen. En tradition som betyder mycket och som saknas i åt då vi på grund av restriktionerna inte kan komma dit. Nästa år hoppas jag att vi kan vara tillbaka”, svarar Kristin.

FOTO: TT

Annons