Lotta Engbergs tårar efter skilsmässan med Patrik Ehlersson

Lotta Engberg om tårarna efter skilsmässan.

Tommy Toll/TT
Idag är Lotta Engberg och Mikael Sandström ett av Sveriges mest omskrivna par.
Men de har båda haft tidigare partners.
Nu berättar Lotta Engberg om skilsmässan från Patrik Ehlersson.
Slå på ljud

I somras bekräftade doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg, efter en hel del spekulationer, att de är ett par. Sedan dess har kärleken fortsatt att spira, och nu planerar de att flytta ihop.

Innan Lotta Engberg fick upp ögonen för den folkkära läkaren hade hon ett 20 år långt förhållande med Patrik Ehlersson. I TV4:s Anders knackar på talar hon ut om tiden efter uppbrottet.

LÄS MER: TV4:s historiska ändring i Bingolottos uppesittarkväll

Orden om skilsmässan

Som vanligt i programmet är Anders Öfvergård inte helt nöjd med hur saker och ting ser ut. Han undrar då om det kan ha något att göra med skilsmässan fem år tidigare. Dagen efter tas det upp igen, och Lotta Engberg svarar att det kan finns en poäng i det.

– Jag har funderat, vet du det? Det låg kvar hela gårdagskvällen, varför jag inte gjort mer med mitt hus, eller unnat mig mer. Jag känner nog att jag egentligen har varit mer i överlevnad de här senaste fem åren, säger hon.

Ander Öfvergård undrar om det har varit jobbigt för henne.

– Gud ja! Och om du lever för att överleva, då bygger du inte om, säger Lotta Engberg.

Hon berättar också att hon tänkt mycket på sin pappas ord om att hantera sorg och nederlag.

– Har har flera gånger i mitt liv sagt att man ibland måste ha tid att lida. När han sagt så har jag alltid tänkt att: ”Men usch, vad tråkigt och molligt, så är väl inte livet?”. Men det är så att jag måste haft tid att lida de senaste fem åren, och då bygger man inte nya trappor och så.

”Runnit väldigt mycket tårar”

Men nu är Lotta Engberg på banan igen.

– Det har runnit väldigt mycket tårar för mig. Jag har torkat dem, och haft väldigt många fina människor runt om kring som hjälpt mig torka dem. När jag flyttade till huset tog jag tag i livet och styrde det åt mitt håll, säger Lotta Engberg i programmet.

Programmet spelades in efter att hon och Mikael Sandström blivit ihop, och det verkar har hjälpt Lotta Engberg en hel del. Anders Öfvergård frågar nämligen om det känns bättre.

– Absolut, och det går med raketfart, säger hon och ler.

Anders knackar på sänds måndagar klockan 21.00 på TV4.

Bild: Tommy Holl/TT

Läs också: Magnus Hedman visar upp superkroppen – stora förvandlingen

Läs också: Phillipe Cohen visar upp sin nya hund: ”Min kompis Ted”

SENASTE NYTT!