Historiska ändringen i Bingolottos uppesittarkväll – efter tittarnas kritik

Lotta Engberg och Stefan Odelberg

Foto: Mathias Otterberg/TT

Uppesittarkvällen i Bingolotto är en riktig tradition för det svenska folket.
Nu har en historisk ändring gjorts inför kvällen som går av stapeln om tre veckor.

Nedräkningen till julafton är i full gång och julkänslorna har börjat sprida sig världen över, även om det ser ut att bli en annorlunda högtid i år. Om cirka tre veckor är det dags för dagen före dopparedagen. Sedan många år tillbaka har TV4 lyckats införa en tradition i de svenska hushållen, nämligen den stora uppesittarkvällen med Bingolotto. Det säljs mängder av lotter Sverige över och just kvällen före julafton samlas familjerna i sina stugor för att räkna ner till julafton samtidigt som de har chans att vinna fina priser i bingospelet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Uppesittarkvällen i Bingolotto 2020 - historiska ändringen

Likadant blir det i år, TV4 har nämligen laddat upp med massvis av härliga program hela julen. På självaste julafton kommer TV4-tittarna kunna fira jul med Tilde de Paula Eby som agerar julvärd. Men redan kvällen innan julafton kickar Bingolotto igång med ett fullsmockat program som leds av Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

På scenen gästar bland annat Måns Zelmerlöw, Arvingarna, Dotter och Anders Ekborg. Även Björn Skifs kommer att bjuda på sång, detta under ett inslag där det hälsas på hemma hos honom. Det blir dessutom rimstuga med bröderna Daniel och Emil Norberg samt stora priser i vinstpotten.

LÄS MER: Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop

Inte nog med detta så har Bingolotto i år gjort en historisk ändring. För första gången någonsin har nämligen ett Bingospel adderats.

”I år är kvällen kryddad med ett extra bingospel. För första gången i Bingolottos snart 30-åriga historia ska det alltså spelas hela 5 bingon under samma kväll”, skriver John Sarafian, pr-ansvarig för Bingolotto i ett mejl till Hänt.

Tidigare har de spelsugna TV4-tittarna reagerat på att det dröjt alldeles för länge innan det första spelet kommer igång så nu väljer kanalen att slänga in ett extra spel, redan tio minuter in i programmet.

Stefan Odelbergs glädje över relationen till Lotta Engberg

Ifjol var det Rickard Olsson som ledde programmet för femte gången, men sedan hans avhopp i våras blir det Lotta och Stefan som tar sig ann kvällen. Duon är riktiga veteraner som vanligtvis även leder bingo-spelandet på söndagarna. Inte nog med att vara kollegor så är Lotta och Stefan även vänner privat, så att det blir en härlig uppesittarkväll med mycket skratt finns det inga tvivel kring.

När Stefan i höstas började som programledare för Bingolotto berättade han om glädjen över att ha just Lotta som kollega.

– Det kunde inte blivit bättre. Vi har verkligen hittat varandra fullt ut. Ett lyckokast enligt mig. Lotta är grym!, sa då Stefan till Hänt.

Bingolottos uppesittarkväll sänds onsdag 23 december, med start 19:30 i TV4.

LÄS OCKSÅ: Linda Lindorffs ilska efter TV4:s ändring för Bonde söker fru

LÄS OCKSÅ: TV4:s kryptiska svar om Li Pamps framtid i Bytt är bytt