Linda Lindorffs ilska efter TV4:s ändring för Bonde söker fru

Linda Lindorff

Foto: TT

Linda Lindorff har fått ett chockbesked som gör henne väldigt upprörd på TV4.
Nu bemöter kanalen ändringen som gjorts för Bonde söker fru – 15 års jubileum.
”Det här blir förvirrande och rörigt”, skriver Linda på sin blogg.

Linda Lindorff, 48, har lett TV4-succén Bonde söker fru i hela 15 säsonger. Det har under årens gång blivit både bröllop och barn efter att svenska bönder fått Lindas hjälp med att finna kärleken. Just nu pågår en ny säsong av programmet och spänningen är olidlig inför vilka brevskrivare som bönderna ska välja till vid sina slutval.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4:s krisändring väcker starka känslor hos Linda Lindorff

Men även om säsongen ännu inte är slut så blir det nu ytterligare ett bonde-program på tv-rutan. Under torsdagen sänds nämligen första delen av Bonde söker fru – 15 års jubileum där TV4-tittarna kommer att få träffa gamla bönder som gjort stora avtryck under tidigare säsonger.

LÄS MER: Bonde söker fru-Sigrid Bergåkra om frieriet till kärleken Jesper

Jubileumsprogrammet var tidigare planerat att sändas efter jul men efter en blixtändring valde TV4 att tidigarelägga programmet. Detta uppskattades inte av Linda Lindorff som nu riktar stor kritik mot kanalens beslut.

”Programmen skulle bli den perfekta avslutningen på vår pågående säsong och sändas efter att vårt sista program sänts i mellandagarna. Men så helt plötsligt får vi veta att programmet istället ska sändas nu i veckan – på torsdag! Jag blev så chockad”, skriver Linda på sin blogg.

Linda fortsätter att förklara anledningen till hennes ilska över ändringen, hon är nämligen orolig för att tittarna ska missa programmet då det nu står fel i tv-tablån.

”Jag vet att TV4 är väldigt nöjda med Bonde söker fru och succésiffrorna som vi än en gång har med 1.2 miljoner tittare per avsnitt men den här ändringen känns helt fel. Det stökar till det och risken är att många bondefans nu helt missar de här programmen, skriver Linda och fortsätter:

”Eftersom ändringen gjordes så akut så står det ju i tablån i tv-tidningarna till och med att det som sänds torsdag den 3 december kl 20.00 är TV4:s jubileumsprogram MEN så är det alltså inte. Den tiden sänds Bonde söker fru 15 år. Suck”.

TV4:s svar efter programledarens besvikelse

Istället önskar nu Linda att kanalen hade behållit planeringen och inte gjort en stressändring i sändningsschemat.

”Jag förstår att man vill rida på framgångarna och passa på att dra publik när det går så bra men än en gång tycker jag bara att det här blir förvirrande och rörigt. Jag önskar att det hade legat kvar som planerat.”

Från början var det alltså ett helt annat program som skulle visas på TV4 under torsdagskvällen, nämligen TV4:s 30-års jubileum. I ett meddelande till Hänt väljer nu kanalen att bemöta Lindas ilska över ändringen.

”Ibland gör vi tablåändringar av produktionstekniska skäl. Vi hoppas att många ändå hittar till Bonde söker fru – 15-årsjubileum ikväll. Det blir ett varmt, spännande och kärleksfullt program”, skriver Clara Tengbom, exekutiv producent.

LÄS OCKSÅ: Linda Skugge avslöjar Kristian Luuks okända kärleksliv – dejterna via Tinder

LÄS OCKSÅ: Därför valde Julia Syrén att stanna i Bonde söker fru– trots beslutet om att åka hem