TV4:s chockbesked: Rickard Olsson tvingas lämna Bingolotto

Lotta Engberg och Rickard Olsson

Rickard Olsson har avråtts från att jobba och tvingas lämna Bingolotto.
Nu ersätts han av Lotta Engberg resten av säsongen och meddelar även att han hoppar av programledarjobbet för framtiden.
– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär, säger Rickard i ett pressmeddelande.


Slå på ljud

I flera veckors tid har Lotta Engberg vikarierat för Rickard Olsson på söndagarna i TV4: Bingolotto. Detta efter att Rickard blivit sjuk och därför stoppats från att medverka i succéprogrammet.

Nu står det klart att Rickard inte heller kommer att medverka i söndagens program och inte heller under några fler program under säsongen.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, säger Rickard i pressmeddelandet.

Tackar nej till framtida säsonger

Dessutom berättar Rickard i pressmeddelandet att han valt att inte förlänga sitt kontrakt inför nästa säsong utan nu istället fokusera på familjen.

– Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger Rickard i pressmeddelandet och fortsätter:

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt. Det känns kanon att Lotta, som gör BingoLotto superbra, kan köra resten av programmen under våren.

Rickard Olssons ord efter sjukdomen

När Hänt förra veckan pratade med Rickard berättade han att han var på bättringsvägen och att planen var att han skulle vara tillbaka i söndagens sändning. Rickard som längtade tillbaka till programmet menade under förra veckan att beslutet om att han inte skulle få medverka i programmet var tungt.

– Det känns piss faktiskt. Mentalt. Jag har ingen anledning till att gå upp ur sängen, jag är helt bortkopplad från allt redaktionellt arbete så jag är helt borta, sa han då till Hänt.

Men under fredagen meddelande TV4 att Rickard nu alltså inte kommer att komma tillbaka varken på fredag eller framöver.

Lotta Engberg tar över

Resten av säsongen fortsätter nu Lotta Engberg att programled. Rickard har tidigare berättat för Hänt att han tycker att Lotta passar bra som Bingolotto-programledare.

– Det känns lugnt och tryggt med Lotta uppe i rodret, sa Rickard inför förra söndagens sändning.

Hänt varit i kontakt med Bingolottos presschef John Sarafian och att han hänvisar till pressmeddelandet och inte lämnar fler kommentarer.

AV: Jonna Axelsson och Gabriella Håkansson

SENASTE NYTT!