LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför förlorar döttrarna Lill-Babs lägenhet – efter svåra striden

09 nov, 2020 
Lill-Babs och dottern Kristin Kaspersen
Det har länge varit oklart vad som kommer att hända med Lill-Babs lägenhet.
Nu avslöjar dottern Kristin Kaspersen vad överenskommelsen med hyresvärden till slut blev.
Annons
Kristin Kaspersen om lyckan att få träffa sin pappa igenBrand logo
Kristin Kaspersen om lyckan att få träffa sin pappa igen

Det var i april 2018 som det svenska folket nåddes av den tragiska nyheten att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort. Den folkkära artisten blev 80 år gammal.

Döttrarnas i tvist med hyresvärlden – kampen om Lill-Babs lägenhet

Sedan Lill-Babs bortgång har hennes döttrar Malin Berghagen, 54, Kristin Kaspersen, 51, och Monica Svensson, 65, kämpat med att överta hennes hyreskontrakt. Lill-Babs bodde i en våning på Östermalm på 110 kvadratmeter, som även dottern Malin var skriven på i slutet.

Anledningen till att Malin var skriven där var för att Lill-Babs aldrig skulle behöva bo på ålderdomshem. Malin folkbokförde sig efter att flyttat hem från Mallorca för att ha nära till familjen när Lill-Babs insjuknade.

Det har länge varit oklart vad som ska ske med lägenheten. Dödsboet ägs nämligen av en hyresgästförening, som dottern Malin har varit i tvist med. Kampen om lägenheten har pågått länge och det har varit känt att det bråkats sinsemellan Malin och hyresvärden.

Annons

Men under förra veckan blev det till slut klart att de båda partnerna kommit till en lösning och att tvisten kan avslutas, Malin Berghagen och hyresgästförening hade enats. Exakt vad överenskommelsen innebar var oklart och ingen ville vid tillfället kommentera ärendet.

Kristin Kaspersen avslöjar överenskommelsen om Lill-Babs lägenhet

Däremot har nu Kristin Kaspersen valt att dela med sig av sina första ord om överenskommelsen. Till en bild på en löpsedel avslöjar nu Kristin att döttrarna inte kommer att få behålla lägenheten där deras mamma bodde.

”Vi kämpade lite extra för att få behålla mammas lgh som min syster och barn var skrivna på och bodde i. De sa nej, och vi har accepterat det. Regler är regler. Tack för fina minnen där.”Nu väntar någonting nytt, som ingen anar än...” hör jag mamma sjunga i mitt huvud. Spännande!”, skriver Kristin Kaspersen till bilden.

Men även om Lill-Babs lägenhet nu inte blir deras verkar Kristin redo för vad framtiden har att erbjuda.

Annons