LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagens nya ord om Lill-Babs lägenhet

19 jan, 2020 
Malin Berghagen Lill-Babs
Tvisten kring om Malin Berghagen ska få ta över Lill-Babs hyreslägenhet eller inte fortsätter.
Nu berättar Malin hur konflikten som är uppe i hyresnämnden ser ut idag.
Annons
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringenBrand logo
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringen

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april förra året, 80 år gammal efter en tids sjukdom. Sedan hennes bortgång har dottern Malin Berghagen kämpat för att få ta över artistens hyreslägenhet i Stockholm.

Ärendet är sedan en tid tillbaka uppe hos hyresnämnden efter att hyresvärden och familjen inte kommit överens.

Malin Berghagen har ett flertal gånger skrivit om kampen kring lägenheten i sin blogg. Nu berättar hon återigen om hur statusen ser ut gällande konflikten:

”Tänker på samtalet som jag nyss hade med hyresvärden och om han hört något från hyresnämnden än och han hade inte hört något. Vi båda står ovetande inför en oändlig kö av folk som vill ha beslut och besked. Där står vi på samma plats. Där är vi lika och förenade även om vi vill olika saker”, skriver hon i blogginlägget.

Vill inte vara ovän med hyresvärden

Malin Berghagen fortsätter inlägget med att förklara att trots att hon inte är sams med hyresvärden kring lägenheten, är de inte ovänner på det privata planet.

Annons

”Vi samtalar också om skidåkning, vi är trevliga och artiga för båda vet att han har inget emot mig personligen och jag har inget emot honom heller. Att kunna skilja på person och sak är viktigt.”

Hon erkänner att hon förstår att hyresvärden hade tjänat betydligt mycket mer ur ett ekonomiskt perspektiv om de blir vräkta.

”Jag vet ju att min hyresvärd kämpar för sitt företags intressen. Om jag flyttar kan de till exempel få in mer pengar på att göra om det till kontor som i resten av huset. Eller så följer de reglerna och det kan jag också förstå. Det är ju hyresnämndens uppgift i så fall och bestämma vem som har rätt eller fel. Men som person är ingen av oss elaka individer som vill varandra illa.”

Malin Berghagen om ovissheten

Malin Berghagen menar att hon inte hyser något agg mot hyresvärden personligen och hon tror inte heller att han har något emot henne som person.

”Samtalet avslutades med att vi båda önskade varandra en trevlig helg och att vi skulle höras vidare längre fram i hopp om att vårt gemensamma ärende snart kommer upp. Så vi slipper ovissheten. Att förstå varandra och skilja på person och sak är en konst och inte lätt. ”, skriver Malin på bloggen.

Vidare förklarar Malin att hon mår bättre av att inte ta konflikten personligt. Hon tycker också att det är skönare att prata med sin hyresvärd som en människa, sen får de ta och kämpa för de dem vill när det väl blir dags.

”Jag mår bättre av att vara en bra människa. Och av att vi är trevliga. Det mår vi båda bättre av. Och jag vill mår bra.”

FOTO: Charles Hammarsten/TT

Annons