LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kaspersen i tårar efter orden om mamma Lill-Babs

04 nov, 2020 
Kristin Kaspersen och Lill-babs
Foto: TT
Kristin Kaspersen delade nyligen med sig av en händelse som väckte starka känslor.
Efter orden om mamma Lill-babs i podcasten Nyfiken på faller hon i tårar.
– Det var helt sjukt, säger Kristin.
Annons
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020Brand logo
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

Det var i april 2018 som Barbro ”Lill-Babs” Svensson somnade in efter en tids sjukdom. Den folkkära artisten sörjdes inte bara av familjen utan av hela svenska folket.

Lill-Babs var mamma till tre döttrar – Kristin Kaspersen, 51, Malin Berghagen, 54, och Monica Svensson, 65. Döttrarna har flertal gånger uttryckt sin stora sorg i offentligheten.

I somras reste Kristin till Gotland för att gå i sin mammas fotspår. Detta efter att TV4 sände repris på den första säsongen av Så mycket bättre som bland annat Lill-Babs, exmaken Lasse Berghagen, och Petter medverkade i. Strax efter att ha sett detta begav sig Kristin till platserna som hennes mamma spelade in programmet på.

Kristins känslosamma händelse med David Sundin

Under hösten har Kristin tagit ett nytt steg i sin karriär och startat upp en podcast där hon träffar olika kända personer. Nyligen bjöd hon in komikern David Sundin, 44, men det blev inte bara skratt i studion – Kristin föll också i tårar. Det är när Kristin ska berätta om en händelse som det plötsligt blir känslosamt.

Annons

– Jag gick och lyssnade på sitt sommarprat när jag gick runt Djurgården. Man får liksom gömma sig lite för att man står och skrattar. Folk förstår ju inte varför jag går runt och skrattar på en promenad. Sen blev det en väldigt speciell situation därför att du berättade om din pungkula då och om hur du var hos läkaren och så skulle dem titta och det här hade dem då aldrig sett förut. Kan någon annan få komma in och titta?, säger Kristin och fortsätter:

– Precis när jag går och lyssnar på det där och går och skrattar. Då kommer jag till en plats vid djurgårdskanalen som jag ofta sätter mig vid och spelar en låt eller sitter och pratar med mamma. För vi bodde där när i närheten när jag var liten och det är en plats här i Stockholm där jag känner att jag kan vara nära henne. Så jag går ner och sätteSr mig på klippan men tänker att jag kan inte lyssna på David Sundins pungkula när jag pratar med mamma. Så jag var tvungen att stänga av.

Kristin Kaspersen och David
Kristin Kaspersen och David Sundin har tidigare arbetat tillsammans. Foto: TT

Bryter ihop i tårar under inspelningen

När Kristin hade satt sig ner och njutit av stunden så hände det oväntade.

Annons

– Så satt jag där en stund och spelade den musiken som jag tycker om. Så går jag därifrån och jag tror att jag hinner gå 20 meter så avslutar du den här historien med att säga "publiken är ju ändå det viktigaste". Nu börjar jag nästan gråta. Och så tänker jag att gud det är ju precis som mammas låt Du publiken och så spelar du den låten. Det var helt sjukt att gå ifrån en pungkula som du pratar om, sitta och prata med mamma och precis när jag reser mig upp och ska fortsätta lyssna så spelar du mammas låt. Nu börjar jag gråta, säger Kristin och hörs berörd av historien hon precis berättat.

Annons