LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersens drag efter Lill-Babs bortgång

20 jul, 2020 
Kristin Kaspersen har rest till Gotland för att följa i sin mammas fotspår.
Nu berättar hon om beslutet.
Annons

Allt om Kristin KaspersenBrand logo
Allt om Kristin Kaspersen

I april 2018 somnade Barbro ”Lill-Babs” in efter en tids sjukdom. Den folkkära artisten sörjdes inte bara av den närmsta familjen och döttrarna Kristin Kaspersen, 50, Malin Berghagen, 54, och Monica Svensson, 65, utan av hela svenska folket.

Det märktes inte minst under den minnesceremoni som hölls i Storkyrkan i Stockholm, där både artister och allmänheten slöt upp för att hedra den bortgångna artisten.

Lill-Babs minne lever kvar och saknaden efter henne är fortsatt stor. Att hon var en av våra mest älskade artister har vi också påmints om under sommaren, då TV4 valt att sända den första säsongen av Så mycket bättre. Lill-Babs, exmaken Lasse Berghagen, och Petter var några av alla de som medverkade i premiärsäsongen.

Dottern Kristin Kaspersen har själv följt programmet och lagt ut instastories i samband med att det sänts. Hon har bland annat hyllat Petter som i samband med inspelningen kom att få en stark relation till Lill-Babs. Och att Petter hade ett speciellt band till artistkollegan blev påtagligt under minnesceremonin då han höll ett känslosamt tal, där han inte kunde hålla tillbaka tårarna.

Annons

Kristin Kaspersens starka ord om Lill-Babs

Kristin har dock inte bara följt programmet. I veckan berättade hon om sitt nya beslut i sommar. Hon har nämligen valt att resa till Gotland, på grund av sin mamma.

”Jag valde att åka till Gotland, delvis för att besöka den plats mamma var på när de spelade in ”Så mycket bättre” men också för att resa runt lite och för att till helgen landa hos en av mina bästa vänner några dagar”, skriver hon på Instagram.

Hon berättar att hon ska skriva, fota, springa och framförallt njuta av allt det vackra som ön har att erbjuda.

Kristin inledde sin resa med att tillbringa några nätter i Burgsvik, just den plats där Så mycket bättre spelas in. På Instagram har hon publicerat en bild där hon sitter på trappan till Grå gåsen, huset där Lill-Babs och artisterna bodde den där sommaren för tio år sen.

”Tacksam mamma reste mycket. Finns ingen plats hon inte är med mig. Men att sitta här, det är speciellt. Saknaden är absolut närvarande men alla äventyr och den glädje hon gav mig lika stark. Jag älskar att resa, att möta människor och platser. En gåva mamma gav mig. Så det ska jag fortsätta med”, skriver Kristin.

Följarna stöttar nu Kristin Kaspersen i sitt beslut. Inlägget har i skrivande stund fått närmare 16 000 gillamarkeringar.

”Så fin du är Kristin, ser så vackert ut där du sitter, förstår hur du tänker på din mamma som var underbar”, skriver en person.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson blev 78 år gammal.

Så mycket bättre, säsong 1, sänds söndagar på TV4 klockan 20:00.

FOTO: TT, Instagram

 

Annons