LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagens första ord om förlusten av mamma Lill-Babs lägenhet

30 nov, 2020 
Lill-Babs och Malin Berghagen
Foto: TT
Efter två och ett halvt år blev det klart att döttrarna förlorar Lill-Babs lägenhet.
Nu berättar Malin Berghagen om tankarna kring att lämna ifrån sig mammans tidigare hem.
”En omtumlande vecka”, skriver hon på sin blogg.
Annons
Fem saker du inte visste om Kristin KaspersenBrand logo
Fem saker du inte visste om Kristin Kaspersen

I april 2018 nåddes det svenska folket av den tragiska nyheten att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort. Den folkkära artisten blev 80 år gammal. Efter detta var det länge oklart vad som skulle hända med hennes hyreskontrakt. Lill-Babs bodde i en våning på Östermalm på 110 kvadratmeter, som även dottern Malin Berghagen, 54, var skriven på i slutet. Tillsammans med sina systrar Kristin Kaspersen, 51, och Monica Svensson, 65, har Malin sedan dödsfallet kämpat för att överlåta hyreskontraktet till sig.

Så slutade tvisten om Lill-Babs lägenhet

Tidigare i november fick plötsligt kampen om lägenheten ett slut. Till en början avslöjade bara Malin att båda parterna var överens om en lösning men vad denna var stod till en början oklart. Plötsligt avslöjade Kristin Kaspersen vad som hade skett.

”Vi kämpade lite extra för att få behålla mammas lgh som min syster och barn var skrivna på och bodde i. De sa nej, och vi har accepterat det”, skrev då Kristin på Instagram.

Annons

Malin Berghagen om flytten ifrån mammans lägenhet

Nu väljer Malin Berghagen att dela med sig av sina tankar kring att behöva lämna ifrån sig mammans lägenhet. I ett inlägg på sin blogg berättar Malin om den stora förändringen som nu väntar för henne och dottern Linn Berghagen Nilsson, 25, som hon har från en tidigare relation med Tommy Nilsson, 60.

”Vilken vecka! Allt har gått i ett och jag ligger verkligen efter med bloggen. Men det har varit en omtumlande vecka med en massa känslor. Sedan vi beslutade att släppa mammas lägenhet så har vi aktivt letat för att finna en plats för mig och Linn att börja om. Många minnen har passerat revy för oss alla i familjen då mammas hem var en central plats för oss alla”, skriver Malin och fortsätter:

”Men nu är vi båda exalterade att vända blad och istället känna en tacksamhet över tiden som varit där. Vi känner absolut ingen bitterhet mot hyresvärden utan snarare förståelse. Alla kämpar ju för det som ligger dom närmast i vad som gäller deras verksamheter. Att känna förståelse är ett väldigt skönt avslut på en period i våra liv och ger ny kraft att gå in i det nya. Vi har dessutom nu äntligen delat upp det sista av mammas hem. Det tog 2, 5 år”.

Annons

Malin berättar även att familjen nu har börjat packa ihop det sista från lägenheten och dela upp de resterande sakerna. Något som Malin och Linn är enade om är att deras nya hem inte ska innehålla några onödiga saker.

”Men oj vad vi också har rensat! Inget onödigt ska komma hem till oss. Bara det vi älskar ska få finnas där. Så vi har gjort oss av med massor!”, skriver Malin Berghagen.

Annons