Sanningen om Anders Pihlblads försvinnande i Nyhetsmorgon

Sanningen om Anders Pihlblads försvinnande i Nyhetsmorgon

När Nyhetsmorgon sändes under Trettondagsafton var det många som höjde på ögonbrynen då programledaren Anders Pihlblad saknades.
Efter en ny familjelycka med maken Henrik berättar nu Anders sanningen bakom försvinnandet.
Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal
Slå på ljud

Åren kommer och går men Nyhetsmorgon består! Trots att många i dessa dagar har loggat ut och gått på julledighet rullar TV4:s Nyhetsmorgon vidare. Men när programledaren Maria Forsblom under Trettondagsafton hälsade tittarna välkomna till den populära morgonsoffan var det något som inte riktigt var som vanligt.

Saknades vid hennes sida gjorde nämligen programledarkollegan Anders Pihlblad som istället ersattes av Martin Järborg. Programmet fortsatte dock som vanligt och efter sändningen var det många som undrade vart Anders kan ha tagit vägen.

För den som är riktigt nyfiken fanns dock svaret snart att finna. På Nyhetsmorgons Instagram svarar nämligen Anders själv på gåtan.

Under ett inlägg där Maria Forsblom och Martin Järborg hälsar godmorgon till följarna skriver programledaren:

”Bra där!! (Hälsar en som har semester)”.

Något som hans kollegor verkligen verkar unna honom. Med stora bokstäver skriver nämligen Maria Forsblom själv ”NJUT”, följt av ett rött hjärta till Anders kommentar.

Anders och Henriks beslut för barnen

Anders Pihlblad är sedan åtta år tillbaka gift med TV4-kollegan Henrik Alsterdal och tillsammans har de barnen Erling och Nike. Henrik och Anders hann vara kollegor ett bra tag innan de under en personalfest 2006 fick upp ögonen för varandra ordentligt. Sedan dess har det varit dem två och på sociala medier kan man ofta se dem ge varandra kärleksfulla hyllningar.

Barnen Erling och Nike lyser dock med sin frånvaro på både Anders och Henriks sociala medier – något som Henrik tidigare förklarat anledningen bakom.

– Det är väldigt medvetet då de inte är intresserade av medial uppmärksamhet. Vi har känt av lite vad det är för barn och de har inte intresset av att vara med eller synas eller höras på det sättet, så vi lägger ut bilder på dem, men aldrig när man ser deras ansikten, har han förklarat för Hänt.

Visar upp nya familjelyckan

Nu visar Anders återigen upp familjelyckan. I ett inlägg på Instagram berättar han mer om sin plötsliga frånvaro i Nyhetsmorgon. Till en bild av en leende Anders som får en puss på kinden av maken Henrik i ett snövitt vinterlandskap delar han med sig av semestern med sina följare.

”Det här året börjar bra. Underbara dagar med min flock på min födelseö”,
skriver han till inlägget.

Anders kommer från början från Visby på Gotland och av inlägget att döma kan man inte annat än att anta att det är där han och familjen just nu befinner sig. För den som saknar honom i soffan finns det dock inget att oroa sig för. Anders är nämligen snart tillbaka i rutan precis som vanligt!

FOTO: TT/Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN