Därför visar inte Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad barnen

Henrik Alsterdal och Anders Pihlblads beslut för barnen

Tv4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad har två barn tillsammans.
Nu berättar Henrik om deras medvetna beslut gällande barnen.
– Vi får se vad de själva vill sen i framtiden, säger han till Hänt.

Henrik Alsterdal, 40, började sin karriär som radiopratare på Mix Megapol i början av 2000-talet och har sedan dess synts lite här och var. I snart sjutton år har han varit på TV4 där han bland annat gjort program som Nyhetsmorgon och Nyheterna, men sen något år tillbaka kan man se honom som Tilde De Paula Ebys, 47, sidekick i det rätt så nystartade programmet Efter fem. Där presenterar han dagens gäster samt leder tittarna genom segmentet Sverigesvepet.

Men när han inte är på tv försöker han tillbringa mycket tid med sin man och deras gemensamma barn. Nu berättar han om det medvetna beslutet gällande barnen.

Hans relation med Anders Pihlblad

När det kommer till kärlekslivet är Henrik gift med Nyhetsmorgon-profilen Anders Pihlblad, 52. Makarna hade varit kollegor ett ganska bra tag innan de började dejta, och Henrik har tidigare berättat att Anders brukade spana in honom vid kaffemaskinen. Men det var inte förrän på en personalfest 2006 som det slog gnistor mellan dem på riktigt. Bara några år senare förlovade sig paret under en kryssning på Medelhavet, och gifte sig sedan under en resa till det härliga Palma. De har nu varit lyckligt gifta sedan åtta år tillbaka och har idag två barn tillsammans, Nike och Erling.

Deras beslut för barnen

Paret brukar vara rätt så hemliga när det kommer till deras familjeliv, och det hör inte till vanligheten att de lägger upp bilder på barnen på Instagram. Nu berättar Henrik för Hänt varför de valt att göra så.

– Det är väldigt medvetet. De är inte intresserade av någon medial uppmärksamhet överhuvudtaget. Vi har känt av lite vad det är för barn och de har inte intresset av att vara med eller synas eller höras på det sättet, så vi lägger ut bilder på dem, men aldrig när man ser deras ansikten.

Han fortsätter.

– De får helt enkelt fortsätta vara anonyma ett tag till, så får vi se vad de själva vill i framtiden. Om de kanske själva vill vara med på Instagram eller Facebook eller så. Men än så länge har de inte uttryckt någon sådan önskan.

Med två föräldrar som båda jobbar inom tv skulle man kunna tro att barnen också kommer gå den vägen, men på frågan om han tror att de kommer följa sina pappors fotspår är Henrik ganska säker.

– Jag tror faktiskt inte det. De verkar ha andra intressen, men man vet aldrig. Men de är förmodligen avskräckta efter alla tidiga morgnar, säger han och skrattar och syftar på både hans och makens jobb i Nyhetsmorgon.

FOTO: TT, Instagram