Masked singer Sverige på TV4 – allt du vill veta om programmet

The Masked singer, expertjuryn

FOTO: TV4
Snart kommer The Masked singer att sändas på TV4.
Men vad kommer programmet innehålla?
Här är allt du vill veta om TV4:s satsning!
Allt du behöver veta om – Masked Singer Sverige
Slå på ljud

Våren 2021 har ett nytt program premiär på TV4 – The Masked singer Sverige. Det är inte ett nytt koncept, utan nytt i Sverige. Tidigare har USA provat konceptet och det har blivit succé.

Vad är The Masked singer?

Tv-programmet är ett musikprogram där tv-publiken och en expertpanel ska avgöra vilka artister som gör bäst framträdande. Haken är bara att ingen kommer veta vem det är som sjunger, då alla artister ska vara maskerade.

Dessa ingår i expertpanelen

I programmet kommer även en färgstark panel att finnas på plats. Deras uppgift är att avslöja vilka de som tävlar är. En svår uppgift som ska försöka lösas av:

  • Nour El Refai
  • Felix Herngren
  • Pernilla Wahlgren
  • Måns Zelmerlöw

– Som ansiktsblind känner jag att detta program är något för mig, säger Felix Herngren på TV4:s pressträff och fortsätter:

– Äntligen kan min skämmiga akilleshäl bli min styrka! Jag kommer kasta mig ut i detta och lyssna öronen av mig.

Så många medverkar i programmet

Totalt är det 12 välkända personer som ska tävla i The Masked singer och då dölja sig under sagolika masker som föreställer olika figurer.

Detta kan ju bli en av de mest spektakulära sångtävlingarna någonsin, men vilka som deltar kommer att förbli superhemligt. Inte ens programledaren David Hellenius, 46, kommer ha den blekaste aning om vem som döljer sig bakom masken.

– Jag är så otroligt glad att det är Pernilla, Nour, Felix och Måns som utgör panelen och kommer göra programmet tillsammans med mig och alla hemliga kändisar, säger David Hellenius på pressträffen och fortsätter:

– Ska bli spännande att se om de kommer kunna lista ut vilka kändisar som döljer sig bakom maskerna, eller om jag kommer vara den som kommer på det först.

Vad går The masked singer Sverige ut på?

I slutet av varje avsnitt kommer en maskerad kändis att behöva lämna programmet, och då bli tvungen att avslöja sin rätta identitet.

Och slutligen kommer en person att kvar och alltså utses som vinnare.

Under programmets gång kommer tittarna få ta del av ledtrådar som gör det möjligt att kunna lista ut vilka deltagare som gömmer sig bakom maskerna.

Masked Singer Sverige kommer till TV4 och TV4 Play under våren 2021.

Men nu är bara frågan att klura ut vem det egentligen är som gömmer sig bakom maskerna. Efter premiäravsnittet har dessa sex artister fått uppträda, har du koll på alla ledtrådar?

I nästa avsnitt presenteras de sex resterande deltagarna.

FOTO: TV4

LÄS ÄVEN: Här är expertpanelen i TV4:s nya satsning The Masked singer

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FRÅN FÖRSTASIDAN