Tareq Taylor bekräftar relationen med Sofia Ståhl – så träffades de

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Det har spekulerats länge, men nu är det officiellt!
Tareq Taylor bekräftar den romantiska relationen med träningsprofilen Sofia Ståhl.
– Om jag är kär? Jo, men det är klart jag är kär, säger Tareq i en intervju med Aftonbladet.
Tareq Taylors okända namnbyte
0:60

Efter reklamen: Tareq Taylors okända namnbyte

(0:60)

Slå på ljud

Det var i september förra året som nyheten om att den folkkära tv-kocken Tareq Taylor, 52, och ex-hustrun Kristina Taylors, 51, går skilda vägar kom. Paret hade då varit gifta i 26 år och har tillsammans dottern Ellen Taylor, 18.

Stjärnkocken har blivit en av våra mest folkkära tv-personligheter, ständigt aktuell i nya format. Julen 2021 fick han dessutom det prestigefyllda uppdraget att vara julvärd i SVT, ett uppdrag som många bara vågar drömma om.

Romansen mellan Tareq och Sofia pekades ut i december

Den andra december 2021 kunde vi på Hänt avslöja att Tareq inlett en romans med den 20 år yngre träningsprofilen Sofia Ståhl, 33, mest känd som PT-Fia.

De två profilerna jobbade tillsammans för första gången under 2019 när de medverkade som programledarduo för SVT:s matprogram Lyckomaten, där programidén syftade till att inspirera med hälsosam mat.

Varken Tareq eller Sofia har bekräftat eller dementerat relationen, fram tills nu. Tidigare i veckan uttalade sig Tareq för första gången om kärlekslivet efter skilsmässan i en intervju med Hänt. Han sade då att kärlekslivet går alldeles utmärkt, men att han inte vill uttala sig utan att berörda personer får vara med.

– Ska jag prata om något sånt vill jag gärna att jag inte är ensam utan att berörda personer får vara med, sade Tareq till Hänt.

Tareq Taylor bekräftar kärleksrelationen till Sofia Ståhl – första orden: ”Jag är kär”

Men nu är det officiellt! Under fredagen publicerade Aftonbladet nämligen en artikel där de båda profilerna uttalar sig om romansen.

– Vi har det väldigt bra tillsammans. Sofia är en fin människa och vi har det så bra. Om jag är kär? Jo, men det är klart jag är kär, säger Tareq i intervjun med tidningen.

På frågan om hur länge de har varit ett par svarar Tareq:

– Oj. Det kommer jag knappt ihåg. Men det är sedan i höstas, så det är några månader. Hon kommer slå ihjäl mig nu om jag inte säger rätt datum…

Men hur gick det egentligen till när de inledde en romantisk relation? Höll de kontakten efter tiden då de jobbade tillsammans på SVT?

– Nej, faktiskt inte. Vi hade ingen kontakt. Jag kontaktade henne förra året någon gång. Under pandemin stängdes så mycket verksamheter ner och det enda jag hade var föreläsningar online. Väldigt många hade hälsofokus och vill ha mer av det. Då fick jag en idé att man kanske skulle binda samman mat och hälsa och ringde Sofia och frågade om hon var intresserad. Vi hade då samtal om att skapa en plattform kring det och det jobbar vi med fortfarande, berättar Tareq.

I programmet Lyckomaten från 2019 hjälpte hälsocoachen Sofia och kocken Tareq fem deltagare i olika åldrar att förändra sina liv på 50 dagar.

I programmet Lyckomaten från 2019 hjälpte hälsocoachen Sofia och kocken Tareq fem deltagare i olika åldrar att förändra sina liv på 50 dagar.

FOTO: Janne Danielsson JAD

Sanningen bakom distansförhållandet – därför bor de i olika städer

Tareq Taylor bor i Sveriges södra delar, närmare bestämt i Malmö. Kärleken Sofia däremot är bosatt i Stockholm där den snart 5-åriga dottern Edith också bor.

Mellan Stockholm och Malmö är det drygt 60 mil med bil, så vi kan tänka oss att det uppstår lite problem med logistiken ibland.

– Det är som det är… Man får gilla läget. Jag har så pass mycket arbete i Stockholm också, säger Tareq.

Huruvida de två turturduvorna tar nästa steget i relationen och flyttar ihop återstår att se. Vi önskar dem all lycka!

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN