LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sven-Bertil Taubes sista svåra tid i livet – talade ut om sjukdomskampen

15 nov, 2022 
Felicia Hovryd
Sven- Bertil Taube
Sven-Bertil Taube gick bort 87 år gammal. Han har tidigare berättat om den svåra tiden efter att ha drabbats av sjukdom och tvingats operera hjärtat.
Annons
Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga dödBrand logo
Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död

Nyligen kom den sorgliga nyheten att den folkkära artisten Sven-Bertil Taube, 87, lämnar oss. För TT berättade Sven-Bertils manager Anders Ramstedt att han avled under fredagsförmiddagen i London.

Efter sig lämnar Sven-Bertil sin 25 år yngre fru Mikaela Rydén, 63, och fyra barn – Jesper, Ann-Charlotte, Sascha och Felix. Men han lämnade även miljontals fans i sorg och när nyheten slog ned som en bomb var det många kända profiler som hyllade den nu framlidna artisten.

Sven-Bertils sista önskan till frun Mikaela

Sven-Bertil har tidigare berättat om vad han vill lämna efter sig till sin familj, men också resten av världen.

– Det jag önskar är att jag ska lämna ett gott intryck efter mig, i synnerhet hos dem som närmast berörs, fru och barn och barnbarn. Att de minns mig med en sorts glädje. Det upptar mig mer än tankar på vad jag har gjort som artist. Även om det naturligtvis är roligt om det kan roa andra under någon tid framöver, sa Sven-Bertil i en intervju med DN.

Annons

Under uppväxten tillbringade Sven-Bertil många somrar i Sjösal i Stockholms skärgård, pappa Evert Taube sjöng som bekant om livet på havet. Och som sin sista önskan vill Sven-Bertil att hans aska ska bli ett med havet.

– Sedan vill jag att min aska strös utanför Sjösala. Det finns ett område mellan Sjösala och Sandhamn, där tror jag att det är tillåtet att bli strödd, berättade han i intervjun.

Sista svåra tiden – Sven-Bertil Taube om sjukdomen

År 2017 genomgick Sven-Bertil en stor operation efter att haft problem med hjärtat. Under den tuffa hjärtoperation byttes en hjärtklaff ut och tiden efter fick han ställa in spelningar för att återhämta sig.

– Det var en ”open heart surgery”. Man öppande upp bröstkorgen, plockade ut hjärtat och tittade efter, berättade Sven-Bertil till Nöjesbladet och fortsatte:

– Jag var tvungen att operera mig, det var en fråga om att dö eller det, så det var inte mycket att fundera på.

SE OCKSÅ: Kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
SE OCKSÅ: Kändisar som lämnat oss 2022

FOTO: Patrik Österberg/TT

Annons