ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kändisarnas reaktioner efter Sven-Bertil Taubes död: ”Min barndom”

12 nov, 2022 
SVEN BERTIL TAUBE DÖD
Legenden Sven-Bertil Taube har lämnat oss.
Nu sörjs han av hela svenska folket, inte minst kändisarna, som uttalar sig om sorgen.
”Vila i frid älskade du. Jag kommer för alltid minnas din värme, din elegans och ditt stora fina hjärta.”, skriver bland andra Sanna Nielsen.
Annons
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"Brand logo
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"

Det var under lördagsmorgonen som svenska folket nåddes av beskedet att den folkkäre artisten Sven-Bertil Taube har gått ur tiden. Han avled i London på fredagen, uppger hans manager Anders Ramstedt för TT.

Han beskrivs som en av Sveriges allra största inom musiken. Nu har han lämnat oss, bara två veckor innan hans 88:onde födelsedag.

Sven-Bertil Taubes sista tid i livet var tuff och 2017 genomgick han en svår hjärtoperation och tvingades ställa in flera föreställningar.

Annons

Nu sörjer kändisvännerna hans bortgång.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen är en av dem som uttrycker sin stora sorg.

”Sven-Bertil. Vila i frid älskade du. Jag kommer för alltid minnas din värme, din elegans och ditt stora fina hjärta. Jag minns när du var på allsången för några år sedan. Jag fick sjunga duett med dig och det var stort för mig, men det var så mäktigt att bevittna vilken kärlek du gav publiken. Publiken i sin tur svarade med stående ovationer som aldrig ville ta slut. Du var och är så älskad. Tack för allt”, skriver Sanna på Instagram.

sanna nielsen, sven bertil taube

Niklas Strömstedt

I ett inlägg på Instagram beskriver Niklas sin tunga sorg över vännen.

Annons

”Du var en estradör, kanske den allra sista riktigt stora och det var alltid ett spännande äventyr att vara i din närhet. Historierna, språket och ditt alldeles egna sätt att formulera dig kring både smått och stort. Vänlig och nyfiken, humoristisk och snabb i tanke och replik. Du kommer alltid att vara saknad. Segla fint! Vi ses längre fram Sven-Bertil!”, skriver Niklas Strömstedt.

SVEN BERTIL TAUBE, NIKLAS STRÖMSTEDT

Lena Philipsson

”Sven-Bertil Taube”, skriver Lena PH följt av ett rött hjärta.

Annons

Miriam Bryant

”Vila i frid och musik min vän, den sista gentlemannen. Sista gången du stod på scenen var när du gästade mig på strandvägen i april 2019, det är overkligt att jag fick dela den stunden med dig, och så många fina stunder innan det också. Du sa till mig att jag får svordomar att låt vackra, men du, fick allt att låta vackert. tack för allting, jag kommer att tänka på dig ofta. mina djupaste kondoleanser till familjen.”

miriam bryant, sven bertil taube

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren beskriver att hon är uppvuxen med Taubes musik.

Annons

”Vila i frida fina Sven Bertil…. Din sångröst till din far Everts musik, var hela min barndom…Min pappa spelade alltid Taub när vi var ute med båten, och det är tack vare honom jag fortsätter att spela & sjunga Taub varje sommar i skärgården.Din karismatiska röst och din varma utstrålning & personlighet kommer alltid att leva vidare i våra minnen….”, skriver Pernilla och delar med sig av en bild på vännen.

Malin Berghagen

”Vila i frid Sven-Bertil Taube. Tack för din omtanke och alltid tid för att lyssna. Alla mina tankar går till familjen”, skriver hon.

FOTO: TT

Annons