BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Sven-Bertil Taube är död – blev 87 år gammal

12 nov, 2022 
Sven
Sven-Bertil Taube har gått bort.
Han blev 87 år gammal.
Annons
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

Den folkkäre artisten Sven-Bertil Taube har gått ur tiden. Han avled i London på fredagen, uppger hans manager Anders Ramstedt för TT.

Han beskrivs som en av Sveriges allra största inom musiken. Nu har han lämnat oss, bara två veckor innan hans 88-årsdag.

Sven-Bertils Taube dog på fredagen i London

Sven-Bertil tillbringade en större del av sitt långa liv i London. Under slutet av 1960-talet kom han dit för första gången för att medverka i en musikal.

Han har haft en rad stora roller i den brittiska huvudstaden, bland annat som drottning Victorias make prins Albert i I and Albert, skriver Expressen.

Artisten Sven-Bertil Taube med hustrun Mikaela.
Artisten Sven-Bertil Taube med hustrun Mikaela.

Sven-Bertil Taubes liv och framgångsrika karriär

Han föddes 1934, som son till Astri och framgångsrika vissångaren Evert Taube.

Annons

Och visst gick Sven-Bertil i sin fars fortspår. Han debuterade år 1954 med Swedish folk songs & ballads och sedan dess har han varit en lyckosam musiker som såväl skådespelare. Taube är främst känd som vissångare och i hans omfattande skivproduktion ingick även hans fader Everts visor.

Han har också medverkat i flera stora svenska filmer. För att inte glömma rollen som ”Henrik Vanger” i Män som hatar kvinnor år 2009. Vi fick även se honom i program som Stjärnorna på slottet och Så mycket bättre.

Dessutom så Guldbaggebelönades han också för sin insats i Richard Hoberts Händerna från 1994 samt En enkel till Antibes år 2011.

Alla våra tankar till barnen och hustrun. Vila i frid.

FOTO: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Annons