ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Sven-Bertil Taubes fyra barn – det gör alla idag

16 apr, 2022 
Lovisa Ström
Sven-Bertil Taube
Den folkkära sångaren och musikern Sven-Bertil Taube har gått ur tiden.
Han fick fyra barn. Men vad gör de idag? Och hur ser de ut?
Annons
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi demBrand logo
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi dem

De som är uppvuxna i Sverige har nog inte kunnat undgå vår allas Evert Taube. Han är en av landets mest älskade vissångare genom alla tider, och hans sånger lever kvar än idag.

Hans son, Sven-Bertil Taube, har nu gått ur tiden. Han avled i London på fredagen, något hans manager Anders Ramstedt uppgett för TT. Förutom en framgångsrik karriär fick Sven-Bertil fyra barn under sitt liv. Men hur lever de idag?

Sven-Bertil Taubes kärleksliv – har varit gift tre gånger

Sven-Bertils liv har inte bara varit händelserikt på jobbfronten. Även sångarens kärleksliv har haft sina toppar och dalar. Genom åren har Sven-Bertil nämligen varit gift med tre olika kvinnor och fått barn med desto fler.

Annons

Sångarens första äktenskap ägde rum mellan 1958 och 1962 och var med skådespelaren Inger Åhman. År 1960 fick de sonen Jesper Taube. Men två år efter sonens födsel valde de att gå skilda vägar, och fem år senare föddes dottern Ann-Charlotte Taube, som Sven-Bertil fick med journalisten Gunilla Thorgren.

När dottern var tio år gammal gifte sig Sven-Bertil med skådespelaren Ann Zacharias, men äktenskapet varade inte särskilt länge. De tidigare makarna skilde sig nämligen redan samma år. Men trots att de avslutade äktenskapet kom deras gemensamma dotter Sascha Zacharias fyra år senare. Och som många kanske känner till är hon också halvsyster till Ted Gärdestads barn.

Från 1985 var Sven-Bertil gift med Mikaela Rydén, och 1994 föddes deras son Felix Taube. Han är med andra ord 34 år äldre än Sven-Bertils förstfödda son Jesper.

Sven-Bertil Taube har fyra barn – det gör de idag

Så, då har vi fått en lektion i Änglamark-sångarens kärlek- och familjeliv. Men vad gör barnen idag? Är det någon som har gått i sin pappas fotspår?

Annons

Av Sven-Bertils alla barn är det faktiskt bara dottern Sascha Zacharias som har gått i sin pappas fotspår. Hon är nämligen skådespelare och har synts i både svenska produktioner och internationella filmer. Hon har bland annat varit med i Beck och tv-serien Rebecka Martinsson.

Äldsta sonen Jesper har istället valt en helt annan väg. Han jobbar nämligen som kock och driver idag restaurang Grand National på anrika Nalen i Stockholm.

Ann-Charlotte och Felix har däremot valt ett liv utanför rampljuset. De har båda synts på röda mattan med sin pappa men har förutom det valt att förbli ganska anonyma.

Taubes ena dotter, skådespelerskan Sascha Zacharias. Foto: Carolina Byrmo
Felix Taube tillsammans med sin pappa. Foto: Karin Törnblom
Annons
Kocken Jesper Taube. FOTO:
Sven-Bertil med sin äldsta dotter Ann-Charlotte. Foto:

FOTO: TT

Annons