LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tareq Taylors tydliga markering efter frågan om Sofia Ståhl: ”Ingen kontakt”

16 apr, 2022 
Tareq Taylor och Sofia Ståhl.
Tv-kocken Tareq Taylor och träningsprofilen Sofia Ståhl bekräftade nyligen den romantiska relationen efter alla spekulationer.
Men hur länge har deras kärlekssaga blomstrat? Tareqs svar på frågan är en tydlig markering.
– Nej, faktiskt inte. Vi hade ingen kontakt, sade han till Aftonbladet.
Annons
Tareq Taylors okända namnbyteBrand logo
Tareq Taylors okända namnbyte

Det var i slutet av september förra året som uppgifter kom om att den folkkära tv-kocken Tareq Taylor, 52, och dåvarande hustrun sedan 26 år Kristina Taylor, 51, lämnat in en skilsmässoansökan.

Kort därefter, första dagarna i december, pekades den 19 år yngre Sofia ”Pt-Fia” Ståhl, 34, ut som Tareqs nya kärlek. Det uppgav flera källor till Hänt, som var först med att avslöja den hemliga relationen.

De båda profilerna avböjde att kommentera romansspekulationerna då, men har sedan dess gått ut i media och bekräftat kärleken till varandra.

Tareq Taylors och Sofia Ståhls kärlekslycka – 6 månader efter tv-kockens skilsmässa

I slutet på mars offentliggjorde paret sin kärlek i en lång intervju med Aftonbladet. Tareq fick då svara på frågan om hur länge han och Sofia varit ett par. Han svarar då:

Annons

– Oj. Det kommer jag knappt ihåg. Men det är sedan i höstas, så det är några månader. Hon kommer slå ihjäl mig nu om jag inte säger rätt datum…

Den noggranna bevakaren kan bekräfta tajmingen i Tareqs citat ovan genom att gräva i Sofias bloggarkiv. Redan den 21 oktober förra året berättade hon nämligen för följarna att hon börjat dejta någon efter en tid som singel.

Det är mycket pirr inblandat när jag kommer i kontakt med framtiden. Både jobbmässigt och i ja, en man som kommit in i mitt liv. Vilken dagbok detta blev. Hej hej! Jag är kär. En detalj jag kanske inte nämnt för er innan...”, skrev hon då i blogginlägget.

Efter intervjun med Aftonbladet syntes de tillsammans offentligt för första gången. Detta under lanseringsevent för Tareq Taylors vin på Bank hotel i Stockholm den 28 mars.

Tareq Taylor lanserar vinet Tareq Riesling under en kändistät lanseringsfest i Stockholm. Flickvännen Sofia Ståhl var på plats för att stötta honom!
Tareq Taylor lanserar vinet Tareq Riesling under en kändistät lanseringsfest i Stockholm. Flickvännen Sofia Ståhl var på plats för att stötta honom!

Tareq Taylors tydliga markering – dementerar spekulationerna gällande relationen med Sofia

När nyheten om parets påstådda romans kom i december var det många som började spekulera i hur deras kärlekssaga startade.

Annons

Både Tareq och Sofia är kända profiler sedan tidigare. De har ett gemensamt intresse för hållbarhet och hälsosamma livsstilsval. Tareq genom maten och Sofia genom träningen. De två fick därför äran att tillsammans programleda SVT:s livsstilsprogram Lyckomaten år 2019.

Okej, så det var så de träffades, men var det där kärleksresan började? Nej, det är Tareq tydlig med att markera när han får frågan i intervjun med Aftonbladet.

– Nej, faktiskt inte. Vi hade ingen kontakt. Jag kontaktade henne förra året någon gång. Under pandemin stängdes så mycket verksamheter ner och det enda jag hade var föreläsningar online. Väldigt många hade hälsofokus och vill ha mer av det. Då fick jag en idé att man kanske skulle binda samman mat och hälsa och ringde Sofia och frågade om hon var intresserad. Vi hade då samtal om att skapa en plattform kring det och det jobbar vi med fortfarande, sade han till tidningen då.

Sofia Ståhl och Tareq Taylor jobbade tillsammans år 2019 med SVT:s Lyckomaten. Då var Tareq gift med Kristina. Programledarduon var endast goda vänner och kollegor.
Sofia Ståhl och Tareq Taylor jobbade tillsammans år 2019 med SVT:s Lyckomaten. Då var Tareq gift med Kristina. Programledarduon var endast goda vänner och kollegor.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet, Janne Danielsson JAD

Annons