LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Sven-Bertil Taube tvingas ställa in – efter sjukdomsbeskedet

19 jun, 2019 
Sven-Bertil Taubes besked om TV4
I höst skulle vi ha fått se Sven-Bertil Taube i TV4:s Så mycket bättre – andra sommaren. Men på grund av en virusinfektion tvingas artisten nu hoppa av inspelningen av programmet.
Annons
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019Brand logo
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019

Artisten Sven-Bertil Taube, 84, var med i TV4:s Så mycket bättre 2015. Två år senare genomgick han en svår hjärtoperation och tvingades ställa in flera föreställningar.

– Man öppnade upp bröstkorgen, plockade ut hjärtat och tittade efter. Jag var tvungen att operera mig, det var en fråga om att dö eller det, så det var inte mycket att fundera på, berättade han för Nöjesbladet ett par månader senare.

Redan i december 2017 meddelade Sven-Bertil Taube att han mådde bättre och därefter har han haft roller på Dramatens scen samt haft konserter.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Man får räkna med ett år innan man känner sig helt normal. Men jag gör så gott jag kan jag, och försöker promenera varje dag så man blir lite andfådd i bästa fall, sa artisten till Nöjesbladet inför sin comeback.

Sjukdomen tvingar Sven-Bertil Taube att ställa in konsert

Sven-Bertil Taube verkar ha återhämtat sig från den omfattande operationen 2017, men nu har han drabbats av ytterligare problem med hälsan. Den här gången handlar det om en virusinfektion som gett honom feber och hosta, skriver Nöjesbladet.

Annons

Nu tvingats artisten ställa in en konsert på Gröna Lund som skulle ha ägt rum den 28 juni, något som bekräftas i ett pressmeddelande. Sven-Bertil Taube kommer att vara sjukskriven fram till den 10 juli och ska under denna tid vila upp sig i sitt hem i London.

Sjukskrivningen innebär även att den folkkäre artisten tvingas hoppa av inspelningen av årets säsong av Så mycket bättre – andra sommaren, då hans läkare avrått honom från att flyga på grund av virusinfektionen.

– Det är jättetråkigt att Sven-Bertil inte kunde komma ner till Gotland och inspelningarna av Så mycket bättre. Artisterna såg också verkligen fram emot att få träffa honom. Nu hoppas vi självklart att Sven-Bertil frisknar till snabbt och snart är på benen igen, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre i ett pressmeddelande.

FOTO: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT, Karl Melander/TT

Annons