TV4-tittarna riktar stark kritik mot inslaget i Farmen 20-årsjubileum

ANNA BROLIN, FARMEN 2021

Farmen fyller 20 år i år och det är givetvis något som firas på TV4 och man visar upp guldkorn från åren som varit.
Men det finns ett inslag som kommit att bli rejält kritiserat av tittarna.
Dogge Doggelito stormstrivs som storbonde i Farmen VIP – Se klippet här
Slå på ljud

Farmen är ett av svenska folkets absoluta favoriter när det kommer till tv-underhållning. I 20 år har programmet sänts och det är självklart något som firas med buller och bång. Under mellandagarna får TV4-tittarna nämligen se en serie i fyra delar som minns tillbaka på Farmen-åren som gått och det är några kära återseenden!

Bland annat har vi fått se några riktiga Farmen-ikoner komma till tals i programmet. Qristina Ribohn, 66, är en av dem och nyligen berättade hon för Hänt om besvikelsen med de nya huvudpersonerna Anna Brolin, 41, och mentorn Hans Wincent, 50.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Farmen firar 20 år i rutan – minns tillbaka på tiden

Några andra välkända Farmen-profiler är Jan "Blondie" Hammarlöf och Özcan Yildiz. Duon skapade många skandaler i tv och många kommer nog ihåg dem som bästa vänner – så här är deras relation idag.

Den allra första säsongen av Farmen sändes 2001, vilket betyder att det gått hela 20 år sedan dess. Detta är givetvis något som ska firas och i mellandagarna får tittarna se ihopklippta avsnitt från åren som gått i Farmen.

Ett inslag som däremot blivit rejält omtalat är den scenen när en Farmen-deltagare försöker tygla en häst. Han ber hästen att vara snäll och sätta sig ner, men hästen lyder inte och nu verkar det som att det finns en del häst-kunniga personer bland tittarna. De kan nämligen se att hästen är stressad och vill tillbaka till sin flock.

Exets starka ord till Sigrid – efter bilden med bonussonen

TV4-tittarnas skarpa kritik mot inslaget i Farmen

Nu kritiserar de inslaget rejält.

”Djurskyddsmässigt är det här förkastligt. Hästar får inte hållas ensamma och denna ponny behövde helt klart sällskap. Djur är inte underhållning.”, skriver en person.

”Fy att utsätta djur för detta, fy TV4. Kommer aldrig mer att titta på detta program.”, skriver en annan.

”Jag dör så många dumma människor det finns och då menar jag inte killen! En häst ska inte säras från sin flock och utsättas för detta!”, skriver en tredje.

En fjärde tillägger en lång kommentar:

”Detta är ìnte okej, har ridit ganska länge och vet om hästens beteende vilket visar: Denna häst är stressad, och killen gör det inte bättre genom att vara rädd och okunnig. Hästar kan vara ensamma om det är nödvändigt, t.ex ta in till stallet o borsta. Men att ha den ensam för att spela in en 3 minuter lång rolig video, är bara onödigt. Fortsätter man så här kan det tillslut hända att hästen blir så stressad om den bara lämnas ensam några sekunder, kan den skada sig själv och miljön runtomkring.Tänk till lite.”

Se klippet här:

LÄS OCKSÅ: Biancas stora ilska mot Benjamin – nu ryter hon ifrån

LÄS OCKSÅ: Bonde-Evelina bryter tystnaden – nya steget med Backis

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!