LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför ersätts Soraya Lavasani och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

28 jun, 2021 
Soraya och Anders i Nyhetsmorgon
Soraya Lavasani och Anders Pihlblad syns inte till i måndagens Nyhetsmorgon – istället har de ersatts av TV4-profilerna Sofia Geite och Thomas Ritter. Anledningen?
Hänt reder ut!
Annons
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4Brand logo
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4

TV4:s Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära program med flera olika programledare i spetsen. Programmet är kända för sina radarpar och har genom åren bjudit in alla möjliga gäster.

Nyhetsmorgon har dessutom funnits i rutan snart 30 år. De programledarna vi är vana att se är Soraya Lavasani tillsammans med Martin Järborg. Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt. Men även Anders Pihlblad, Maria Forsblom och Jenny Alversjö.

Därför tvingades Martin Järborg komma tillbaka från semestern

Martin Järborg, som brukar leda oss genom Nyhetsmorgon på måndagar till onsdagar tillsammans med Soraya Lavasani, gick nyligen på semester. Faktum är att han gick på en väldigt tidig semester, redan i början av juni.

Flera kollegor tackade av Martin och påpekade att de kommer att ses igen i augusti. En av dem var Soraya som postade en bild på Instagram om just detta.

”Tisdag och Martin Järborgs sista dag innan lång semester. Tycker det är lite oförskämt att gå på ledighet såhär tidigt men det är bara för att jag kommer att sakna honom. Undertecknad kör på i några veckor till.”

Annons

Men det dröjde inte länge tills Martin tvingades hoppa in i tv-rutan igen och leda Nyhetsmorgon, anledningen var just att TV4 valde att sända extra på grund av det politiska läget i Sverige och misstroendeförklaringen mot statsminister Stefan Löfven.

Även då tackade Soraya Martin med en ny bild på Instagram med orden: ”När det råder politisk kris bryter han semestern och kommer in till jobbet - mycket glad över det!”

Sofia Geite och Thomas Ritter ersätter Soraya och Anders

Efter den extra långa sändningen om det politiska läget i Sverige har Martin nu återgått till sin semester, han hoppade alltså bara in för att det rådde kris, som Soraya beskrev det.

Men nu har även Soraya gått på lite semester – detta publicerade hon på Instagram.

”Nedräkning till Sveriges match mot Polen ikväll OCH nedräkning för undertecknad till semester. Men innan dess har vi en fullspäckad sändning förberedd åt er - välkomna!”, skrev Soraya.

Annons

Även Anders Pihlblad verkar vara ledig då han och maken Henrik Alsterdal har checkat in på hotell, Anders ledde även Nyhetsmorgon midsommarhelgen.

Med anledning av detta ersätter nu Sofia Geite och Thomas Ritter Anders och Soraya. Thomas och Sofia har lett Nyhetsmorgon förr och brukar hoppa in som vikarier under sommaren när de ordinarie programledarna har semester.

Det är Sofia Geite som berättar på Instagram att hon kommer hålla i sändningen tillsammans med Thomas. Hon skriver bland annat: ”Redo för premiärsändning tillsammans med Thomas Ritter imorgon. 06.45 drar vi igång!”

I måndagens Nyhetsmorgon ryckte dock Anders Pihlblad in som politisk kommentator i och med Stefan Löfvens presskonferens.

FOTO: TV4

Annons