Därför saknades Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon – tittarnas undran

Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

Martin Järborg hoppade in från semestern under måndagens Nyhetsmorgon. Men var befann sig Anders Pihlblad?
Flera tittare undrar nu varför han inte kommenterade som politisk kommentator under den extra långa sändningen. Hänt reder ut!

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära program som genom åren visats på TV4. De har blivit kända för sina programledare och sedan tidigt 90-tal har olika profiler lett det omtyckta morgonprogrammet. Du minns väl exempelvis att Kristin Kaspersen och Suzanne Sjögren varit en del av programmet i flera års tid? Likaså Ebba von Sydow.

Numera har programmet mer stående och fasta programledarpar. Måndagar till onsdagar är vi vana att se Soraya Lavasani tillsammans med Martin Järborg. På torsdagar och fredagar ser vi ofta Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist leda tillsammans – och de har minst sagt blivit ett av tittarnas favoritpar. De är kända för sin humor och har ofta lätt till skratt.

Ullared-Gunnels tuffa sjukdomskamp – gripande orden till maken: ”Jag orkar inte mer”

Nyhetsmorgon hade en extra lång sändning

Programmet som startar väldigt tidigt på morgonen avslutar alltid klockan tio på vardagarna. Efter tio drar nämligen Malou von Sivers, 68, egna program igång som just heter Malou efter tio.

Men under måndagen den 21 juni skrevs det historia i Sverige – detta gällande det politiska läget om misstroendeförklaringen mot statsminister Stefan Löfven. Resultatet av röstningen blev att statsminister Stefan Löfven med regering fälldes. Nu väntar antingen ett extraval eller att Löfven ska be talmannen utse en ny kandidat som statsminister.

Med anledning av detta sände TV4:s Nyhetsmorgon till klockan 12:00 igår istället för till klockan 10:00. Martin Järborg var även snabb med att ryka in på semestern när det behövdes – då Soraya givetvis behövde en kollega vid sin sida.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför var inte Anders Pihlblad med under måndagens sändning

Flera tittare undrar nu varför Martin egentligen avbröt sin semester för att komma in och sända under måndagen när Anders Pihlblad annars är politisk kommentator utöver sin programledarroll. På Nyhetsmorgons bild på Instagram kommenterade en tittare bland annat: ”Saknade Anders igår med sin politiska kunskap behövdes han säkert ute på fältet men skönt han är tillbaka”

Men anledningen till att Anders inte medverkade i den längre sändningen var på grund av att han befunnit sig på en mini-semester tillsammans med maken och TV4-profilen Henrik Alsterdal. De två har besökt norra delen av Sverige, närmre bestämt orten Karungi i Haparanda kommun. Detta delade Anders med sig av på Instagram.

Till bilden skrev Anders: ”Han sa: Ta mig till närmaste saloon, cowboy.Snart rider vi mot solnedgången (vilket är lättare sagt än gjort när det är midnattssol…).”

Men nu är Anders tillbaka i tv-rutan och Martin har återgått till sin semester. Välkommen tillbaka Anders!

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandströms familjelycka – det ska barnbarnet heta

LÄS OCKSÅ: Alla artister som medverkar i Lotta på Liseberg 2021 – då är premiären

FOTO: TV4

Senaste nytt