Ullared-Gunnel Hyvönens svåra sjukdom – starka orden till maken Juoko

Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström.
NU GRATIS

Det har varit tyst från Ullared-Gunnel länge.
För Hänt bryter hon tystnaden om tuffa sjukdomskampen.
– Jag sa en kväll till maken, att jag orkar inte mer...
Slå på ljud

För några år sedan blev Gunnel Hyvönen, 75, tillsammans med sin syster, Maritta Söderström, 76, oväntade tv-kändisar.

De medverkade i flera säsonger av Kanal 5:s program Ullared – till tv-tittarnas stora förtjusning. Det var många som älskade de charmiga systrarna som har det stora varuhuset Gekås i Ullared som sitt största intresse.

Trots att det förekommer en del gräl och gnabb mellan Gunnel och Maritta har de vunnit publikens hjärtan.

NU GRATIS
Ullared-Maritta i ekonomisk kris – tvingas leva på filmjölk

Men Gunnel Hyvönen har ett minst sagt tufft år bakom sig. Förra året kom beskedet att hon drabbats av cancer – och hon har därefter fått genomgå flera operationer.

Gunnel har under den svåra tiden stöttats av systern Maritta. I mars berättade Maritta hur Gunnel då mådde.

– Jag var uppe i söndags när hon fyllde år. Och hon har väldigt ont. Hon är känslig, men jag åker och hälsar på henne då och då. Läkarna har sagt att det inte längre är cancer och hon har opererats flera gånger. Hon har varit med om så mycket, stackars Gunnel, sa Maritta då till Hänt.

Gunnel orolig inför framtiden

Nu hoppas Gunnel kunna få en lugn sommar med sol och kanske lite bad. Men om det blir någon resa till Ullared är osäkert.

– Jag vet inte. Det beror på hur jag känner mig, säger hon till Hänt.

Hur mår du idag?

– Just nu mår jag ganska bra. Men jag var in och röntgade mig igår, för de hade sett något på ena lungan. Jag ska träffa läkaren på tisdag. Då kommer jag att vara livrädd, säger Gunnel med gråt i rösten.

NU GRATIS
Så gick det sen för tjejerna i Fem killar i veckan – oväntade barnbeskedet

Hon lägger till:

– Om det är cancer en gång till så bryter jag ihop. Då orkar inte jag mer. Man får ju inte ha med sig någon besökare på sjukhuset nu, men jag har sagt till min make att han måste följa med mig ändå.

Så brände Gunnel Bingolotto-pengarna

Gunnel har varit gift med Jouko Hyvönen i många år och han finns alltid vid hennes sida.

– Jag sa en kväll till maken, att jag orkar inte mer. Men då började vi prata och så gick han ut i köket och kokade kaffe. Han är så snäll och lagar mat, diskar, städar så fint och planterar blommor. Så jag repade mig och det kändes bättre, säger hon.

Men det har också hänt gladare saker för Gunnel det senaste året. Under hösten spelade hon Bingolotto – och tog hem storvinsten. Till sin stora glädje vann hon 100 000 kronor. Och pengarna från vinsten har hon gett bort till delar av sin familj.

– Jag gav Jocke pengar för att han hjälpt mig så fint. Sedan gav jag till ungarna, båda pojkarna och flickan, och till barnbarnen. Jag köpte en större chokladask och skar upp plasten runtom och la in pengarna där, som en överraskning. Över hälften av pengarna har jag gett bort, säger Gunnel Hyvönen.

NU GRATIS
Efter Robinson-finalen – avslöjar hemliga bråken i slutna chattgruppen

Foto: TT & Kanal 5

SENASTE NYTT!