TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Så gick det sen för deltagarna i Robinson 2021 – avslöjar hemliga bråken

30 maj, 2021 
AvOla Lagerström
https://image.hant.se/image-6006800?imageId=6006800&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=75.27&x=0&y=0
Emil Karlsson Lagnelius
Joanna Swica, Dennis Johansson, William Seth-Wenzel, Tova-Sophia Aronsson, Paul Michael Wrenkler och Olivia Baldwin i Robinson 2021.
Hur lever Robinson-deltagarna i dag? Här berättar de själva!
✔︎ Avslöjar hetsiga bråken i slutna chattgruppen: ”Har skrivit långa hatmeddelanden och fuck you”.
✔︎ Romansryktet mellan deltagarna: ”Man har ju sina aningar...”
✔︎ Rasar mot TV4: ”Öfvergård kan dra åt helvete”.
✔︎ Visar upp nya kärlekslyckan: ”Känslorna besvarade”.
✔︎ Vinnaren: ”Det ska jag köpa för en halv miljon i vinstpengar”.
Annons
XXBrand logo
XX

Hänt har pratat med 14 av årets deltagare som berättar om sina nya liv efter Robinson 2021.

✔︎ Annica Lundgren Frisks äktenskap bättre – tack vare Robinson

Annica Lundgren Frisk i Robinson 2021.
Annica.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Att jag nu vet att jag klarar av saker som inte trodde tidigare att jag skulle klara. Jag ville ha en håll-käften-utmaning och det fick jag verkligen. Men vissa saker var jobbigare än jag trodde. Att vara borta från mina nära och kära, till exempel. Jag trodde inte att det skulle vara så svårt. Jag grät av saknad då och då, faktiskt. Kombinationen svält och att vara borta från mina anhöriga gjorde mig försvagad och kylan gjorde det ännu jobbigare. Hemlängtan är fel ord. Jag längtade inte efter mitt hem, jag längtade efter personerna jag älskar. Visst fanns det folk i Robinson som jag tyckte om, men jag kunde inte lita på någon till hundra procent.

Annons

✔︎ Det här är Annica Lundgren Frisk

Ålder: 55.
Stjärntecken: Fisk.
Bor: Stenkullen mellan Alingsås och Göteborg.
Jobbar som: Tulltjänsteman.
Civilstatus: Gift med Robert.
God egenskap: Schyst.
Dålig egenskap: Jag kan ha dåligt tålamod ibland, även om det inte ser ut så i Robinson.

Vad var allra värst i sammanhanget?

– Kylan.

Betyder det att du ser till att ha extra varmt där hemma – nu efter Robinson?

– (Skratt). Nej, däremot tar jag på mig väl mycket kläder när jag går ut för att inte riskera att bli kall.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, jag tycker att de framställde mig precis som jag var. Jag har sagt det jag sagt och gjort det jag gjort. Det gäller alla deltagare – även om de kanske inte själva tycker det. Produktionen har varit jätteskickliga på att framställa oss precis som vi var.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Jag tycker att det är ofattbart att man kan tänka sig att fuska för att vinna – oavsett om det är Robinson eller vilken idrott som helst. För alla som ”spelat rent” är det jätteskönt att personerna ifråga blev avslöjade!

Annons

Så du tycker att fusket var ofattbart?

– Ja, grundtesen och grundkänslan… Hur kan man vilja fuska för att vinna? Vad säger det om en själv? Sedan är det ofattbart att man inte förstår att man kommer bli avslöjad inför miljontals personer. Det är pinsamt!

Har du kontakt med fusktrion i dagsläget?

– Elias pratar jag med ibland. Jag var hemskt irriterad på honom under programmet, men jag tycker ändå att han är en bra kille. Till skillnad från de andra så har han tagit avstånd från det han gjort. Han sa ju det någon gång: ”Jag hade hål i huvudet”. Han säger som det är, att han varit extremt dum. Då är det mer okej.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Jag har minnesluckor, men det jag direkt tänker på är när Joanna föll ihop i tävlingen och man inte visste hur det skulle gå när hon åkte iväg i ambulans...

Annica Lundgren Frisk med maken Robert.
Annica med maken Robert.

Hur reagerade du?

– Jag är oftast kylig i sådana situationer, jag är 55 år och har varit med om likande saker. Jag var inte ledsen, men jag tyckte och tycker väldigt mycket om Joanna. Det var en stor lättnad när hon kom tillbaka.

Annons

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Det är lite hugget som stucket mellan Joanna, Olivia och Dennis. Måste jag välja en så är det Joanna. Det beror mycket på att vi haft fortsatt kontakt efteråt och att jag kan identifiera mig med henne. Vi är rätt lika. Jag har svårt för att tycka illa om någon, men jag tycker att Andreas var lite väl redig.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Joanna, Olivia, Dennis och Hayes. Och Annki – lite.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej, absolut inte. Det gick inte, det var för kallt. Det är annorlunda om de är varmt, om man badar och solar och visar mycket hud och så där… Här hade vi 43 lager kläder på oss, vi frös hela tiden. Romantik fanns inte på kartan! Jag tror inte ens att någon tänkte tanken…

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Mitt äktenskap har blivit ännu bättre. Det var bra tidigare, men nu har det blommat ut. Jag längtande ju efter Robert så extremt mycket. Som tur var visade det sig att han hade längtat efter mig lika mycket. Känslorna var besvarade.

Annons

Hur länge har ni varit tillsammans?

– I fjorton år.

Hur ser din framtid ut?

– Jag är ganska nöjd med mitt liv som det är och hoppas att allt ska rulla på. Jag har haft några månader med kändisskap och folk som hört av sig. Det har varit fantastiskt roligt, men det ska ändå bli skönt när allt återgår till det normala.

✔︎ Elias Akyol om fusket och romansryktet

Elias Akyol i Robinson 2021.
Elias.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Upplevelsen, liksom. Att verkligen få testa sina gränser på något sätt…

Och det sämsta?

– Att jag åkte ut.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Både ja och nej. Jag fick mer tv-tid än de andra. Det gjorde att man såg mer av mina toppar och dalar. Gnället kan ha överdrivits. På det stora taget var det en okej vinkling, men jag tycker att det borde ha visats mer av hur jag är som lagspelare. Det framgick inte så tydligt i programmet. Annars var det helt okej, liksom.

Annons

TV-teamet jublade säkerligen när fusket mellan Alex och Tova-Sophia avslöjades – ett fusk som du var involverad i…

– Ja, men jag ertappades inte med handen i kakburken. Jag hann ju åka hem. Så jag kom faktiskt undan där och då, även om jag absolut var involverad.

✔︎ Det här är Elias Akyol

Ålder: 26.
Stjärntecken: Tvilling.
Bor: Stockholm och Göteborg.
Jobbar som: Teammanager.
Civilstatus: Singel.
God egenskap: Ihärdig.
Dålig egenskap: Alldeles för tävlingsinriktad.

Hur fick du reda på att fusket hade uppdagats?

– Det var så att producenten visste i grova drag om vad som hade hänt, så jag visste att det skulle komma fram. Jag hade en dialog med projektledaren, Alex och Sophia.

Tänkte du ”shit” när allt rullades upp?

– Det kändes väl aldrig riktigt bra att vi gjorde det vi gjorde, men jag vill egentligen inte prata om det här mer ingående...

Var programledaren Anders Öfvergård rasande på riktigt?

– Jag var ju inte där, men han är hetlevrad oavsett, liksom…

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

Annons

– Det man får se i tv är en ganska mild version av hur vi hade det. Vi hade det värre på riktigt. Både med vädret och maten. Sedan är det klart att det fanns konflikter... Det skavde mer mellan vissa än det synts i tv, det fanns mycket som inte kom med. Det ser ut som folk haft en bättre relation till varandra än de faktiskt hade. Även åt andra hållet. Jag och Joanna kom väldigt bra överens, men TV4 valde att bara visa när hon inte var jätteglad på mig och tvärtom.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Jag tyckte väl bäst om Dennis och Olivia. Dean är väl den jag tycker…

Är han komplicerad, menar du?

– Jag har egentligen ingenting emot honom som person. Han var den jag lärde känna minst, men jag tycker inte att han varit så där jätteschyst mot oss andra deltagare så här i efterhand.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Olivia och Joanna. Ludde lite – till och från. Jag har kontakt med de flesta!

Annons

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte vad jag vet, nej.

Visst har det ryktats om dig och Tova-Sophia?

– Ja, det gick ett rykte, men det var för att vi försvann ut i skogen. Då trodde folk att det var något mellan oss, men vi var faktiskt på ICA Maxi och handlade. Så det ryktet är avfärdat.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Det har väl inte hänt så jättemycket mer än att jag flyttat till Stockholm och börjat ett nytt jobb. Annars är livet sig likt.

Hur ser din framtid ut?

– Jag tar ett par steg i taget, jag försöker vara här och nu.

✔︎ Tova-Sophia Aronssons chockerande avslöjande om Öfvergårds reaktion

Tova-Sophia Aronsson i Robinson 2021.
Tova-Sophia.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Att jag hittade mig själv, att jag insåg hur stark jag är. Både fysiskt och mentalt. Jag lärde känna mig själv, jag rannsakade mig själv. Jag trodde inte att jag skulle vara så grym som jag faktiskt var!

Annons

Och det sämsta?

– Näthatet. Folk tycker en massa saker, men jag bryr mig faktiskt inte. I början kollade jag på Flashback. Snart förstod jag att det är tio nötter som sitter och kommenterar om och om igen. Samma skit. De kallar mig olika pronomen och kommenterar min kropp. Samma tjat. Det ger mig ingenting. Det är ganska underhållande, dock. Jag tar inte åt mig. Det ältas samma sak hela tiden. Det är inte intressant längre. Stör de sig på min rumpa så är det min rumpa de får se i sociala medier, då är det rumpan jag exponerar! Och när det skrivs tråkiga kommentarer, så skriver jag ”tack så mycket” och sätter dit en massa hjärtan.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, men jag tycker att de har förstorat vissa konflikter. Jag var verkligen inte i konflikt med någon, det vet alla som känner mig.

✔︎ Det här är Tova-Sophia Aronsson

Ålder: 35.
Stjärntecken: Skorpion.
Bor: Onsala mellan Göteborg och Varberg.
Jobbar som: Frisör och salongsägarinna.
Civilstatus: Upptagen.
God egenskap: Driven och kreativ.
Dålig egenskap: Ska man skämta till det så gillar jag att fuska, (skratt).

Annons

Säsongens stora skandal blev det avancerade matfusket som du, Elias och Alex gjorde er skyldiga till. Skäms du som en hund nu i efterhand?

– Nej, det gör jag inte. Jag ser väl inte ut som en hund? Det jag tycker är synd, däremot, är att jag nog hade kunnat ta mig väldigt långt om jag inte hade fuskat. Många har hört av sig och sagt att jag nog hade vunnit!

Var det dumt att fuska?

– Gjort är gjort, men jag hade två kriterier: åk inte ut först och bråka inte med alla. Det var mina enda kriterier. Där lyckades jag…

Var programledaren Anders Öfvergård lika arg som han verkade?

– Jag minns inte att han var så där arg. Kollar man på ett av klippen så känns det som att det är inspelat i efterhand. När han skäller ut oss så ser man inte mig och Alex. Så det är en efterhandskonstruktion. Han var inte alls så arg, det var han inte.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– En kul scen var när jag trillade av intervjustolen och gjorde en bakåtkullebytta i sanden. Både jag och kamerateamet garvade ihjäl oss! Det visades inte i tv.

Annons

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Jag gillade Joanna och Wilma. Jag tyckte inte illa om någon, men den jag litade minst på var Elias.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– På grund av pandemin har jag inte träffat någon, men nu i helgen ska jag faktiskt träffa William i Stockholm. Vi ska på en plåtning!

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej, inte vad jag vet. När jag åkte till Robinson så var jag singel. I början var jag lite sugen på Dennis, men så fort han öppnade käften kände jag: ”Nej, inte den norrlandsdialekten”, (skratt). Annars hade jag nog lagt in en stöt på honom, men han skulle gifta sig med sin tjej och allt vad det var…

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Jag träffade kärleken direkt efteråt. Själva kändisskapet har gett ringar på vattnet. Jag har blivit kontaktad av en kille på en PR-byrå. Jag har även fått veta att det finns en surrogatförmedling i Sverige. Nu finns det intresse att göra ett samarbete. Jag vill bli mamma snart. Kanske kan samarbetet leda till det!

Annons

Hur ser din framtid ut?

– Jag hoppas att kärleken håller i sig och att vi är lyckliga föräldrar om några år. Just nu är allt fokus på surrogatprojektet. När det gäller tv så hoppas jag att Fångarna på fortet kommer tillbaka och att de vill ha med en färgstark person som mig. Det blir svårt att fuska där.

Ja, då blir du tigermat!

– Ja, eller så hamnar jag i fängelsehålan och blir vaktad av en läskig typ…

✔︎ Joanna Swica får höra att hon är dryg, bitchig och sur

Joanna Swica i Robinson 2021.
Joanna.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Själva utmaningen och se hur man fungerar under press.

Reagerade du ungefär som du hade trott?

– Ja, det gjorde jag. Absolut. Jag hade bestämt att jag skulle vara mig själv fullt ut. Är jag arg så är jag arg, är jag glad så är jag glad. Så är jag som person och jag vill inte titta tillbaka och veta att jag höll mig under radarn eller inte gav allt för att komma till final.

Annons

✔︎ Det här är Joanna Swica

Ålder: 33.
Stjärntecken: Fisk.
Bor: Sundbyberg.
Jobbar som: PT, medgrundare av nätverket Friendcation. Driver en PR-byrå och Afterworksoutpodden.
Civilstatus: Sambo.
God egenskap: Funkar bra under press.
Dålig egenskap: Kan ha dåligt tålamod med människor.

Och det sämsta?

– Jag tycker inte att det fanns något dåligt. Det sämsta är väl det som händer nu…

Vad är det?

– Man märker att vissa inte kan skilja på tv och det verkliga livet. I vissa situationer kunde man ju säga och tycka vissa saker. Så var det ju – då. Det betyder inte att man är en dålig eller hemsk människa i dagsläget. Folk kan vara väldigt elaka. Hårda, liksom.

Vad får du höra?

– Jag har fått höra att jag är dryg och bitchig och sur. Om jag verkligen hade varit det så hade jag inte haft några vänner, ett fullt fungerande förhållande och ett jobb som går bra.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det är jag. Sedan är det klart att de tagit med godbitarna. Man filmar oss deltagare när vi myser och pratar om livet, men det kommer inte med i programmet. Det är mer intressant när någon bråkar. Så är det med tv.

Annons

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Jag tycker inte att fusk hör hemma i en tävling. Framför allt tycker jag att det är konstigt hur de väljer att prata om det nu i efterhand – som att de nästan gjort något häftigt som ska hyllas. Hur som helst är det skönt att de fick sitt straff och diskades. Sedan finns det inget mer att säga om det.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

–Taket blåste bort och åskan slog ner. Vi fick stå och spika ett nytt tak. Man kände lukten av elektricitet och att det var kvalmigt i luften.

Är du åskrädd, numera?

– Nej, jag tycker att det är ett fint naturfenomen.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson och varför?

– Jag tycker väldigt bra överens med Dennis, Annica och Olivia. Sämst vet jag inte. Jag tycker ingenting, man kan inte klicka med alla.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

Annons

– Dennis var på middag hos mig förra helgen. Jag har även varit ute och ätit med Annica och hennes man. Och så har jag tagit en AW med Elias och Olivia – som också varit hemma hos mig.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Det vet jag faktiskt inte. Det tror jag inte. Det är högst osannolikt.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Jag jobbar väldigt mycket, det är skitkul!

Hur ser din framtid ut?

– Den ser ljus ut.

✔︎ Andreas Alseryd är besviken på TV4 hur han framställdes

Andreas Alseryd i Robinson 2021.
Andreas.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Upplevelsen. Att få testa sig själv. Och att få vara med i en så pass stor produktion som Robinson faktiskt är.

Annons

Var det lättare eller svårare än du trodde?

– Överlevnadsmässigt hade jag inga problem överhuvudtaget. Det var mer hur kroppen reagerade på väldigt lite mat och sömn… Man började tänka långsammare!

✔︎ Det här är Andreas Alseryd

Ålder: 46.
Stjärntecken: Lejon.
Bor: Obbola utanför Umeå.
Jobbar som: Organisationsutvecklare.
Civilstatus: Gift.
God egenskap: Analytisk.
Dålig egenskap: Dåligt morgonhumör.

Var det otäckt att bli trögtänkt?

–Ja, det var som att man var inne i en dimma. Den enklaste uppgiften kunde bli hur svår som helst. Man kunde inte tänka rationellt i alla lägen.

Och det sämsta?

– Att tv-tittarna inte fick se helheten.

Var det frustrerande?

– Ja, för det finns så otroligt mycket mer… Man skulle kunna göra Robinson minst dubbelt så långt, det händer så otroligt mycket. Varje dygn klipps ner till 22 minuter. Om det skulle visas mer så skulle nog tittarna ha större förståelse för varför vissa saker hände och blev som de blev.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Inte hundra procent. Jag tycker att jag ibland framställts betydligt sämre, otrevlig, butter och grinig än jag vad jag egentligen är. Hade tittarna fått se helheten så hade de förstått varför jag är som jag är.

Annons

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– När jag fick reda på det, när jag kom till Gränslandet, var det som en chock. Jag trodde inte ens att någon kunde tänka tanken att göra en sådan där grej! För mig är det helt obegripligt. Är man där och tävlar så ska man hålla sig till reglerna. Det är ett så otroligt stort övertramp! Det kan nog sticka i ögonen på folk. Jag menar, tusentals personer har sökt till programmet. Många som var nära att komma med känner nog att de borde fått åka – i stället för dem som fuskade. Samtidigt tänker man inte rationellt när man får så där lite sömn. Det är inget försvar, men det kan vara en förklaring.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Elias högg sig i handen med en yxa, han skulle hugga ved men högg sig i handen. Det var väl den största olyckan. Själv fick man småsår hela tiden… Dessutom var folk på väg att svimma, det hände nästan dagligen! Folk stod och höll i sig för att det snurrade i huvudet. Man hade så lågt blodtryck. Läkarteamet hade hyfsat bra koll på oss, men det var väldigt otäckt när det hände. Man var ju en bit från fastlandet. Det tar tid att få hjälp. Visst, den akuta hjälpen fanns på plats, men om man var ute och gick själv så kan man ju faktiskt få ett blodtrycksfall, falla och slå sig illa.

Annons

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Det fanns ingen som jag tyckte riktigt dåligt om. Jag tar folk för vad dem är. Flera tyckte jag om: Johanna, Wilma och Ludde.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Jag bor ganska långt norrut. Ingen bor i närheten av min stad, men vi chattar i princip dagligen i olika chattgrupper.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte vad jag såg, men man har ju sina aningar. Det har man ju…

Berätta mer!

– Nej, det är ingenting som jag fått bekräftat.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Livet har återgått ganska snabbt till det normala.

Hur ser din framtid ut?

– Jag ser väl ljust på den. Jag hoppas att vi alla får vaccin snart så att vi kan börja återgå till det normala livet. Jag tror att folk i allmänhet behöver mer umgänge, annars finns det risk att det blir en depression. Vi är otroligt beroende av varandra, det blev så uppenbart i Robinson. Ensam är inte stark.

✔︎ Annki Nilsson om maken Lars kritik mot Robinson

Annki Nilsson i Robinson 2021.
Annki.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Att det var ett jättestort äventyr där jag fick testa min förmåga i överlevnad – under stress och press och ihop med andra. Vi levde verkligen under tuffa förhållanden!

Annons

Och det sämsta?

– Jag vet inte om det fanns något ”sämsta”. Däremot var det sociala spelet jobbigare än jag hade tänkt mig. Det var svårt att veta man kunde lita på och anförtro sig åt.

Vilken strategi anammade du?

– Att vara sig själv, men ibland fick man vara mer strategisk än att bara följa magkänslan. Vissa gånger röstade man tillsammans med sitt lag. Det kunde vara ett känslomässigt beslut, men det kunde också vara ett strategiskt beslut. Vissa gånger var man osäker på hur ens eget röstande skulle påverka inte bara andra utan också sina egna chanser att vara kvar i tävlingen.

✔︎ Det här är Annki Nilsson

Ålder: 56.
Stjärntecken: Skytt.
Bor: Nässjö.
Jobbar som: Egenföretagare och kursansvarig.
Civilstatus: Gift.
God egenskap: Jättepositiv.
Dålig egenskap: Tidsoptimist.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Det är ju så att tv-produktionen försöker få fram vissa karaktärer. Det är klart att kommentarer och situationer spetsas till för att få fram mer drama. Annars blir det ju dålig tv. Man kanske säger något. Bara halva meningen kommer med. Det får man acceptera.

Annons

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Fusk hör inte överlevnadstävlingar till! Det var ett bra beslut att diska dem. Och herregud… Vad jag förstått fanns det hyfsat mycket mat på Gränslandet. Det gör det hela desto märkligare. Kanske gjorde dem det här för att de var rastlösa och behövde spänning. Det var ingen spontan aktivitet, det kändes välplanerat. Man har liksom bestämt sig. Det är inte så att man går ut i skogen och konstaterar att: ”Oj, här ligger det en korg med köttbullar”. I övrigt har jag inga synpunkter på detta, det var ju deras val.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Det var en hel del känsloyttringar och diskussioner kring lägerelden. Sedan hittade vi en död säl på stranden, Andreas och jag, när vi var ute och fiskade. Det var en makaber syn. Annars fanns det gott om levande sälar i området. Man såg dem ute på havet, liksom. De simmade inte nära stranden, men då och då kunde man se att det poppade upp en del huvuden där ute…

Annons

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Åh, det vill jag inte säga!

Är det superkänsligt?

– Nej, men… Under hela inspelningsperioden och Robinsonäventyret hade man olika tighta relationer vid olika tillfällen. Men det fanns ingen deltagare som jag inte tyckte om. Jag tyckte verkligen om alla, även om alla var så himla olika.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Vi träffas aldrig, men vi skriver till varandra på sociala medier och chattgrupper. Fysiskt har jag träffat Annica och Victoria.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej, det kan jag inte påstå. Däremot uppstod det starka vänskapsband. Men att det var någon direkt kärleksflirt… Nej, inte vad jag såg i alla fall.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Det mesta är sig likt. Den stora förändringen handlar om att jag numera är en offentlig person. Det är på både gott och ont. Det är jätteroligt med alla människor som är positiva och glada och hejar och kommer fram när jag är i Nässjö eller på annan ort. Det har varit jätteroligt! Man vill prata en liten stund. Jag tar mig verkligen tid att göra det. Sedan har det blivit ett pådrag från media också. Det är kul att få den uppmärksamheten. Men sedan är det inte alltid positivt att vara en offentlig person. Nu gäller det verkligen att vara politiskt korrekt i olika sammanhang. En del personer på nätet tycker väl inte alltid att det är bra att vara som jag varit. Vissa undrar hur jag kunde vara så himla glad under inspelningsperioden… Det måste vara fejk att jag är så glad, säger vissa. Andra tycker att jag är för tjatig i tv, men nu är det ju så att det inte är jag som har bestämt vad som ska visas på tv. Det är faktiskt produktionen som lagt in allt mitt babbel! Det finns också folk som undrar varför jag presterat dåligt i tävlingar. De undrar: ”Varför i hela friden är du så kass?” Ja, det kan man ju fundera på.

Annons

Har du fått någon uppenbar tokstolle efter dig?

– Nej, men när jag fått elaka kommentarer så har jag faktiskt blockerat folk. Jag vill inte uppmuntra till näthat. Jag tycker att näthat är fruktansvärt. Världen blir inte lyckligare för att man skriver illa om någon på nätet, liksom.

Hur ser din framtid ut?

– Jag hoppas att min medverkan leder till att jag kommer få ägna mer tid åt att ta med folk på spännande aktiviteter i mitt företag. Jag älskar koncepten små och stora äventyr!

Vad säger din make Lars om uppståndelsen kring Robinson?

– Nu är det så att jag varit gift med min man i över 30 år. Trots att jag varit med i Robinson och allt vad det innebär, så tror jag att vi ska fira vår bröllopsdag även i år – i juli. Jag tror inte att han kommer säga upp bekantskapen eller flytta ut, (skratt). Han tar min medverkan med ro, han förstår att det är ett spel. Han har en fru som deltagit i detta. Det får man ta med en nypa salt. Spontant tycker han att ”det är för många avsnitt och för mycket snack”. Det är en klockren Lars-kommentar.

✔︎ Olivia Baldwin avslöjar tävlingen som var tvungen att göras om

Olivia Baldwin i Robinson 2021.
Olivia.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Hela upplevelsen. Det är ju någonting inte alla för chans att göra, det var verkligen ett äventyr.

Annons

Och det sämsta?

– Att det var i Sverige i år. Det var kallt. Väldigt kallt. Jag var kall varenda dag som jag var där, jag var aldrig varm.

Hur påverkades du av kölden?

– Alltså, det är inte skönt att frysa konstant. Det gör ont i kroppen till slut. Lyckligtvis påverkades mitt humör inte så mycket, jag försökte vara positiv och glad. Jag var ju ändå där för att ha kul!

✔︎ Det här är Olivia Baldwin

Ålder: 26.
Stjärntecken: Oxe.
Bor: Stockholm.
Jobbar som: Nattklubbsservitris på Spy Bar.
Civilstatus: Singel.
God egenskap: Positiv och glad.
Dålig egenskap: Pratar innan jag tänker.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, helt klart. Allt det jag sagt och gjort har jag ju sagt och gjort. TV4 väljer att kanske ta med vissa grejer, men allt har ju hänt på riktigt. Själv vinklades jag ju som en stockholmstjej och nattklubbstjej, men det är jag ju. Det stämmer. Sedan kan andra människor vara snabba på att döma en, men det tycker jag inte är TV4:s fel.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

Annons

– Alltså, jag har inte lagt så mycket energi på det där. Personerna diskades och det tycker jag var helt rätt.

Hur fick du kännedom om fusket?

– När Ludde kom tillbaka från Gränslandet så frågade vi hur det hade varit där, vilka som var kvar, vad som hände där borta. Då släppte han bomben, att Sophia och Alex blivit diskade. Vi blev väldigt chockade, allihopa, och ställde en miljon frågor, men sedan blev det en ny dag och det hände nya grejer. Vi släppte det där rätt fort!

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Ingen blev biten av en giftig orm eller så, men en tävling fick vi göra om två gånger. Johanna och Joanna blandade ihop deras banor på något vänster. Som tur var vann William båda gångerna. Annars hade det känts surt – för honom…

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Bäst om… Jag kan typ inte svara på den frågan, för jag tyckte om många väldigt mycket. Men den jag skrattade mest med var nog Ludde. Vi hade det jävligt kul – bakom kamerorna. Det syntes aldrig i tv. Vi hade många skratt tillsammans…

Annons

Skrattar ni fortfarande ihop?

– Det gör vi.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Ludde, William, Wilma och Elias.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte vad jag vet.

Så det är inget mellan dig och Ludde?

– Nej, absolut inte!

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Det har inte hänt så mycket.

Hur ser din framtid ut?

– Jag vet inte, men jag hoppas att Spy Bar öppnar snart. Sedan Robinson spelades in har jag haft en långsemester som jag fyllt med kompighäng, hundhäng och vinhäng. Jag ser fram emot att börja jobba!

✔︎ Paul Michael Wrenkler mobbades ut ur Robinson – så lever han i dag

Paul Michael Wrenkler i Robinson 2021.
Paul Michael.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– All feedback som kommit efteråt. Jag har fått dröser av meddelanden från folk som tycker att jag är grym, rak och unik och så där. Det hade jag inte förväntat mig!

Annons

Och det sämsta?

– Att jag inte fick utlopp för min kreativitet. En annan sak är insikten om vad programmet egentligen gick ut på. Jag trodde att poängen var att man skulle överleva, men i själva verket handlade det om att skaffa ovänner och bete sig illa.

✔︎ Det här är Paul Michael Wrenkler

Ålder: 31.
Stjärntecken: Tvilling.
Bor: Trångsund utanför Stockholm.
Jobbar som: Modellbyggare.
Civilstatus: Singel.
God egenskap: Kreativ.
Dålig egenskap: Har dåligt fokus ibland.

Deltagarna Andreas, Tova-Sophia, Ludde och Johanna betedde sig illa mot dig. Vilka ord som sades smärtade mest?

– Att de skulle sakna mig. Det var så onödigt att säga det. Det är ganska lågt att utnyttja en person som inte mår bra, sådana personer förlorarar jag respekten för.

Hur kom det sig att just du blev lag Nords hackkyckling?

– Om man ska kalla det för mobbning eller utfrysning… Det kan bero på att de kände en konkurrens, att de ville framstå som bättre genom att trycka ner mig.

Vid något tillfälle förklarade du det faktum att män bränner 30 procent mer energi – och därför borde ha 30 procent mer mat. Uttalandet fick Tova-Sophia och Johanna att lacka järnet! Blev du förvånad över deras starka reaktioner?

Annons

– Nej, absolut inte. Jag hade förväntat mig mer reaktioner. Även detta blev ett bevis för mig att det hela inte var ”på riktigt”. Jag tyckte egentligen inte att tjejerna skulle ha mindre mat, det handlade mer om att Alexander utnyttjades. Varje gång det var någonting så skulle han göra allting. Det var lite för Alexanders skull som jag sa det.

Lagmedlemmarna kom överens om att rösta ut dig eftersom du ville åka hem, men de valde i stället att rösta hem Alex – som blev arg som ett bi. Vad hade egentligen hänt om du bara hade packat och lämnat platsen?

– Jag fick inte det. Produktionen tvingade mig faktiskt att stanna kvar. Det var fruktansvärt att få uppleva det. Jag pratade med produktionen i säkert minst en vecka, jag bad dem att hämta kontraktet där allt stod.

Hotades du med böter?

– De sa bara: ”Du kan inte göra det överhuvudtaget”. Så vad skulle jag göra? Jag hade ingen telefon, ingenting. Det var fångläger-nivå.

Annons

Är du arg på TV4?

– De vill ju bara göra ”bra grejer”. De har säkert varit med om det här tidigare. Så de försöker peppa folk att stanna kvar, men de gjorde det lite för länge.

Du grät öppet och Anders Öfvergård lät dig till slut lämna tävlingen. Berätta alla detaljer kring det, tack!

– De märkte att jag var helt förstörd...

Hur märktes det på dig?

– Någon som skakar, typ. På den nivån.

Sov du tre dagar av utmattning när du kom hem?

– Nej, jag fick ätstörningar. Jag ”överåt” i flera veckor så jag hade ont i hela kroppen. Jag blev krigstraumatiserad – på riktigt.

Fick du professionell hjälp med den biten?

– Nej, för det gick över efter några veckor.

Har du tappat tron på mänskligheten efter det här traumat?

– Alltså, tappat tron på mänskligheten har jag gjort flera gånger i mitt liv. Det har ändå satt positiva spår. Nu har jag bättre respekt för folk som varit med om traumatiska grejer. Jag kan lättare sätta mig in i sådana saker.

Annons

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det är jag väl.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Jag tyckte att det var skitkul! Jag hade hört rykten om att det skulle ske, men jag visste inte exakt vad det handlade om. Så jag såg fram emot det som skulle hända…

Vem tyckte du bäst om i Robinson?

– Jag gillar Andreas. Honom har jag träffat en del efteråt.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte vad jag märkte.

Vad händer på kärleksfronten i ditt liv?

– Ja, vad ska man säga… Jag prioriterar annat just nu, men jag håller ögonen öppna!

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Jag har fått ännu bättre självförtroende, tror jag. Sedan har jag jobbat mycket med musik och startat en Youtubekanal där jag pratar om hälsa, mat och träning.

Annons

Hur ser din framtid ut?

– Förhoppningsvis blir jag en lyckad entreprenör och musiker!

✔︎ Anna Frycklunds ilska mot fuskarna och TV4

Anna Frycklund i Robinson 2021.
Anna.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Jag älskar att vara ute i naturen, det var underbart. Jag blev helt lyrisk. Så vacker skog, så mycket blåbär! Jag var i himlen, det var underbart. Dessutom fick jag träffa en massa underbara människor.

Och det sämsta?

– Att jag inte kom med i själva Robinson utan att jag hamnade på Gränslandet. Men vi hade det jättemysigt, det var jättebra där.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det är jag. Det är jag som person – rakt igenom. Jag står för det jag gjort i tv. Jag tycker att avsnitten klippts helt rätt!

✔︎ Det här är Anna Frycklund

Ålder: 54.
Stjärntecken: Tvilling.
Bor: Västerås.
Jobbar som: Fritidsledare.
Civilstatus: Gift.
God egenskap: Envis.
Dålig egenskap: Envis.

Annons

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Jag säger bara en sak: Jävla idioter. Jag fattar inte att de gjorde det, jag förstår liksom inte. Men jag levde med Alex, han var hungrig jämt... Jag kan förstå att han gjorde det, men samtidigt inte. Jag fick vetskap om det här när jag kom till finalen. Jag blev så jävla förbannad att jag kokade. Jag tänkte bara. ”Jävla idioter!” Hur kan man förstöra programmet på det här sättet? Så gör man bara inte!

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Det var lite tjafs, men inte så stort. Så här var det, nu ska jag berätta. När vi kom till Gränslandet så kom även Sophia. Hon ville åka hem, hon ville inte vara kvar. Jag försökte övertala henne att hon inte skulle åka hem. Det var än det ena, än det tredje. Sedan kom Anders dit och skulle prata med Sophia. Då blev jag så jävla förbannad, jag kände att han kunde dra åt helvete. Anders skulle liksom komma dit och övertala henne att stanna. Så sa produktionen att ”om Sophia åker hem, så kommer vi göra en tävling mellan dig och Sophia så hon vinner”. Det var jag inte med på, jag är inte med i en tävling om att lägga mig. Jag ville absolut inte vara med om en ”uppläggningstävling”.

Annons

Fick du pulspåslag?

– Ja, det kan man lugnt säga. Men så lyckades jag övertala Sophia att stanna kvar. Jag valde en tävling som passade henne så hon blev immun. Då var jag glad för hennes skull.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Jag tyckte bäst om Wilma. Redan från dag ett. Sämst tyckte jag om Alex. Han hade en dålig kvinnosyn, han var macho och kaxig. Jag var den enda personen som vågade säga till. Jag godtar inte vad som helst.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Jag träffar inte en enda, men jag har kontakt med William. Vi fick jättebra kontakt och brukar messa varandra.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej, ingenting. Det var heldött. Jävla torrbollar!

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Ingenting, jag bara jobbar.

Hur ser din framtid ut?

– Förhoppningsvis kommer jag vara med i Robinson. Jag har sökt dit.

Annons

Så du fick inte nog?

– Jag har aldrig varit med i Robinson, det kändes som att jag befann mig på en jävla semestercamping. Jag var på semester, liksom. Du vet, bo i tält och plocka bär i skogen, det är sånt man gör med ungarna. Det var inte Robinson, det var en camping!

✔︎ Alex Chennaoui om folks reaktioner efter fusket

Alex Chennaoui i Robinson 2021.
Alex.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Ja, vad fan kan det ha varit? Att komma bort från vardagen, kanske.

Och det sämsta?

– Att det inte blev så mycket överlevnad som jag trodde att det skulle vara. Det var mycket väntan och det var ett naturreservat. Vi fick liksom inte hugga ner grejer för att göra fällor eller fiskespön eller sådana grejer…

Det låter tråkigt.

– Ja, det var lite trist. Det handlade inte om överlevnad, det var mer socialt spel.

Annons

✔︎ Det här är Alex Chennaoui

Ålder: 49.
Stjärntecken: Vädur.
Bor: Villa i Grödinge.
Jobbar som: Egenföretagare.
Civilstatus: Gift.
God egenskap: Tålmodig.
Dålig egenskap: Kort stubin.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det tycker jag.

Det blev dramatiskt när Tova-Sophia och du diskades. Hur känns det att utmålas som en skurk?

– Det var inte så jävla roligt. Det här var ett hyss som gick helt överstyr. Elias och Tova gjorde inte själva brottet eller vad man ska säga... De frångick planen!

Hur såg planen ut – från början?

– Det var att komma fram till en villa där jag hade sett att det renoverades. Planen var att fråga villaägaren om den kunde åka till Ica och handla. Sedan skulle vi plocka upp maten därifrån lite senare.

Hur blev det i stället, då?

– Han var inte hemma. Så då gick dem typ fem mil till en camping och hittade några fulla människor som de fick skjuts av på något sätt till affären.

Så det sprack därför att campingfyllon blandades in? Jag menar, det blir sällan bra med fyllon…

– Så kan du skriva. Men det var inte deras fel, egentligen, på något sätt. Planen fallerade.

Annons

Vad har du fått för reaktioner på fusket av vanligt folk?

– Det är blandat. En av tio tycker att det är väldigt dåligt. De jämför nästan det här med ett verkligt brott! Men många bara skrattar åt det.

Kan du skratta åt saken?

– Jag hade lite ångest och skämdes för det i början, men nu struntar jag i det.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Jag vet inte, men det var mycket fokus på att jag skulle bli utröstad. Folk fokuserade på det i stället för att fokusera på sitt!

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Bäst tycker jag väl om Elias. Han är en trevlig prick, liksom.

Vilka från Robinson umgås du med?

– Elias, Hayes och Wrenkler.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej, det kan jag inte påstå. Inget som jag vet i alla fall.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

Annons

– Det har inte hänt speciellt mycket, faktiskt.

Du satsar inte på att bli kändis efter det här?

– Nej, fan heller. Jag har aldrig haft sådana ambitioner. Sedan har det gått ett år sedan vi spelade in allt…

Hur ser din framtid ut?

– Den ser väl ljus ut, hoppas jag!

✔︎ Rickard Länta sågar Joanna Swica och övriga deltagare

Rickard Länta i Robinson 2021.
Rickard.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Jag är renskötare. Jag har varit i skog och mark i hela mitt liv. Renarna har tagit mig runt hela världen. Lyssna nu, unge man. Jag har varit i Sydgeorgien. Jag var varit i Inre Mongoliet. Jag har hjälpt till med renar där. Jag tycker om utmaningar och utmaningar fanns det gott om i Robinson!

Och det sämsta?

– Att det ljögs så förbannat mycket! Med tiden kommer folks sanna jag fram. Robinson är två spel i ett. Folk ljög för att komma vidare själva. Jag blir jävligt arg när jag får en kniv i ryggen, jag blir fruktansvärt besviken. Jag blir inte bara förbannad på den som ljugit. Framför allt blir jag förbannad på mig själv – att jag inte såg det hända.

Annons

✔︎ Det här är Rickard Länta

Ålder: 52.
Stjärntecken: Kräfta.
Bor: Jokkmokk.
Jobbar som: Renskötare.
Civilstatus: Sambo.
God egenskap: Lyhörd.
Dålig egenskap: Otålig.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, i det stora hela. Du vet, jag är borta så mycket. Jag jobbar med renar, så jag har inte sett så många avsnitt. Det är svårt att säga vad som sagts.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Lågvattenmärke. Ärlighet varar längst. Att mygla sig fram här i livet är inte min grej! Jag har sett så mycket, jag har träffat så mycket folk i mitt liv. Jag har varit i Sydgeorgien. Sådana där människor finns överallt, de finns i alla skepnader.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Jag kan inte komma på något.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– William. Jag tycker han är en fin människa. Sedan tyckte jag jättemycket om att prata med Johanna, den lilla tjejen. Hon hade ett kroppsspråk som även kunde få den som mådde sämst att le. Hon pratade med hela kroppen. När hon berättade så var det med armar och ben och fötter. Jag tyckte bra om henne.

Annons

Vem var värst, då?

– Jag tycker inte om folk som kommer in och ska vara som en diktator och bestämma och peka med hela handen. Folk som tycker en jävla massa. Sådana har jag svårt för. Jag skulle aldrig kunna leva med en sådan människa. Joanna upplever jag är en sådan.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Jag träffar ingen. Jag bor där jag bor. De andra bor ganska nära varandra – i södra Sverige. Själv bor jag i civilisationens vagga, i Jokkmokk. Framtidslandet. Det är här framtiden finns. Där nere finns det ingen framtid. De lever sitt liv där nere och tror att världen slutar där tunnelbanan slutar. Min värld är framför Guds rygg.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte som jag såg. I så fall vad de jätteduktiga på att dölja det. Jag gick mycket för mig själv, unge man. Jag plockade bär för mig själv och gjorde allt för mig själv. Jag orkade inte sitta och höra på deras jävla gnäll runt elden. Gnäll inte över saker du inte kan rå på. Det har jag alltid sagt. Vädret rår du inte på. Maten var som den var. Alla de där Robinsondeltagarna skulle fan behöva vara med min morsa, hon skulle läxa upp dem jävlarna! Morsan är 75. Hon är inte högre än ett par seglarstövlar, men hon skulle till och med kunna få den där jävla Trump att räta upp ryggen. ”Håll käften”, skulle hon bara säga och gå därifrån. Morsan har gått den långa vägen.

Rickard Läntas mamma Svea.
Rickard Läntas mamma Svea.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Länge hade jag tystnadsplikt och kunde inte avslöja något, men nu är livet som vanligt igen. Det har inte hänt så mycket, men man får en hel del kommentarer. Många som du ringer, det är inga konstigheter.

Annons

Hur ser din framtid ut?

– Den ser ljus ut. För mig i alla fall. Så är det här i världen, unge man. Om du ramlar ner i en grop så är det bara du själv som kan klättra upp. Framtiden är det bara du själv som kan forma. Så ser jag på livet.

Hänt har sökt Joanna Swica för en kommentar på Rickards utspel. I ett sms svarar hon:

”Den enda kommentaren jag har om Rickard är att han är en otroligt osympatisk man som tycker att hans liv och sätt att leva är det enda rätta och ser ner på oss andra "stadsbor". Sen är det lite lustigt att han sitter och säger så i efterhand när han under finalen kom och kramade om mig och sa att han beundrade min styrka och att han önskade att hans döttrar skulle få träffa mig. Men som vanligt så pratar han om någon och inte till någon”.

✔︎ Viktoria Widelius om bråken TV4 klippte bort

Viktoria Widelius i Robinson 2021.
Viktoria.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Att man fick en slags genomresa av sin personlighet och sitt liv. Från barndomen till nu. I den utsatta miljön blir det tydligt hur trygg eller otrygg man är och vad man har kvar att jobba med.

Annons

Och det sämsta?

– Kylan. Det var den som tog knäcken på en, liksom. Dessutom var man konstant blöt. Kylan och fukten märktes på allas välmående. Vanligtvis är jag en väldigt positiv tjej, men även jag blev dämpad.

✔︎ Det här är Viktoria Widelius

Ålder: 39.
Stjärntecken: Skorpion.
Bor: Fjällbacka.
Jobbar som: Butiksägarinna och danslärare.
Civilstatus: Ej supersingel – längre.
God egenskap: Omtänksam mot dem som förtjänar det.
Dålig egenskap: Jag kan vara lite för hård ibland.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, till 110 procent. Jag är jättenöjd! TV4 visade alla mina olika personligheter.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Briljant plan, Sickan, men fusk är det värsta jag vet! Man får inte glömma att vi tävlade om en halv miljon kronor. Jag är ypperligt glad och tacksam över att köttbulleligan åkte ut.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Tittarna såg inte 80 procent av alla fighter och bråk som hände bakom kameran. Oftast handlade tjafsen om olika syn att tänka och tycka, om grundvärderingar. Alex rök jag, till exempel, ihop med. Inte bara en gång.

Annons

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Den korta stunden jag var där klickade jag väldigt bra med Joanna. Hon är ett rivjärn, en stark kvinna med mycket skinn på näsan. Och sämst om… Det är svårt att säga, men det finns väldigt många som jag inte kommer skicka julkort till…

Vilka från Robinson har du kontakt med i dagsläget?

– Joanna, Annica, Tova-Sophia, Dennis och Dean.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej, vi upplevde ju näst intill Nordpolens minusgrader. Alltså fanns det inte någon romans – någonstans. Efter Robinson, däremot, har det nog blossat upp en och annan romans. I alla fall i de coolare städerna – som Stockholm.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Mitt liv har fortsatt som vanligt. Jag har full tupp med mina jobb, det är ingen skillnad. Det har kommit en del sponsorförfrågningar, vilket är väldigt roligt. Där gäller det att tänka: Vad vill jag göra? Vad vill jag inte göra? Och för vem skull vill jag göra det?

Annons

Och du är inte singel längre?

– Nej, det går riktigt bra för fröken. Killen ifråga är superhemlig, men himla tjusig!

Vilken kändis liknar han till utseendet?

– Linus på linjen.

Hur ser din framtid ut?

– Jag har ett stort mål, en stor show. Det är dags nu. Jag har haft den drömmen i två år. Om det är någon gång som jag ska skrida till verket så är det nu. Det blir en stor brakshow!

✔︎ William Seth-Wenzel avslöjar hatet i slutna chatgruppen

William Seth-Wenzel i Robinson 2021.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Dels hela upplevelsen, dels alla sjuka tävlingar. Det var kul att pressa sig och testa något man aldrig har gjort tidigare. Sen var det intressant att träffa folk från vitt skilda bakgrunder. Några har blivit mina riktiga vänner.

Annons

Och det sämsta?

– Maten, självklart. Men den psykiska påfrestningen var värre än jag trodde. Det var svårt att skilja på livet utanför och själva spelet.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det är jag. I början kom inte min personlighet fram eftersom jag var lågmäld och satt i baksätet, men det handlade mer om att jag var obekväm. Men nu när jag tittar är jag nöjd med hur jag framställs. Visst, jag kanske blev lite självgod på slutet, men det kan jag väl få vara när det gick så bra i tävlingarna, haha.

Det här är William Seth-Wenzel

Ålder: 24.
Stjärntecken: Fisk.
Bor: Stockholm.
Jobbar som: Studerar på KTH.
Civilstatus: Sambo med pojkvännen Pontus, 29.
God egenskap: Ödmjuk.
Dålig egenskap: Tårtberoende.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Det är sjukt att det har skett. Och det är rätt att de diskades. Men jag känner inget personligt agg över vad de har gjort. Jag är mest fascinerad över att de var så innovativa att de lyckades genomföra det. Men hade jag varit i Gränslandet – som Ludde och Wilma var – så hade jag reagerat mer.

Annons

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Alla vi deltagare har haft en WhatsApp-grupp där folk har hoppat in och ut. Nån har kallat nån för golare efter att den har gått till pressen. Folk har varit sura och skrivit långa hatmeddelanden och ”Fuck you”. Jag vill inte nämna några namn, men det har varit väldigt mycket drama och dålig stämning.

Har du hoppat ut och in?

– Jag har lyckats hålla mig kvar, men till slut tröttnar man. Jag har ju levt med de här människorna en sommar, ska jag då fortsätta höra dramat efteråt? Till slut blir man ganska mätt på det.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson och varför?

– Ludde alla dagar i veckan, en helt underbar person som jag klickade hur bra som helst med. Sämst? Har man sett programmet, och folks reaktioner efter mina vinster, så kan man nog gissa vem jag klickade sämst med.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Ludde, Olivia och Wilma träffar jag ofta. Sen har jag sporadisk kontakt med Rickard. Det är kul att veta vad som händer i hans liv.

Annons

Som tittare var det inte helt glasklart varför Ludde blev sur på Annki – som taktikröstade på Rickard – men inte blev arg på dig som ju faktiskt röstade ut honom två gånger?

– Vi hade som plan att vi skulle rösta ut Joanna, det var vårt mål. Och vi trodde att vi hade Annki och Rickard med oss. Men timmarna innan ö-rådet fick vi reda på att Annki kommer svika Ludde. Jag och Ludde hade en helt transparent dialog att om inte de är med oss kommer inte jag rösta med honom. Det var inte jag som såg till att Ludde åkte utan Annki som pajade pakten.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte en enda. Många var i förhållanden och hela grejen att vi var i Sverige gjorde allt så osexigt.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Livet rullar på som vanligt förutom att jag blir igenkänd och stoppad på stan.

Hur ser din framtid ut?

Annons

– Jag ska fortsätta plugga i två år till, jobba vidare med mina extrajobb, och leva som en vanlig människa. Jag har inga planer på mer tv, men frågar de från Let's dance eller Mästarnas Mästare tackar jag ju inte nej, haha.

✔︎ Dennis Johansson friade till sambon efter Robinson – blir pappa i sommar

Dennis Johansson i Robinson 2021.
Dennis.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Att lära känna nya människor, samt att få tävla. Jag älskar att tävla.

Och det sämsta?

– Att man inte har någon aning om hur det är med alla man känner hemma.

✔︎ Det här är Dennis Johansson

Ålder: 33.
Stjärntecken: Lejon.
Bor: Villa i Skellefteå.
Jobbar som: Platschef på Byggföretag.
Civilstatus: Förlovad, snart gift.
God egenskap: Omtänksam.
Dålig egenskap: Kasst humör när jag är hungrig.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det är jag. Jag tycker dom framställde mig ganska som jag är, jag pratar lite mer hemma i vardagen än vad det ser ut som i tv men det kan bero på att man inte hade energi.

Annons

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– Jag tänkte inte så mycket på det. Men det var lite respektlöst mot produktionen och oss andra deltagare.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Jag kommer tyvärr inte på något, de var där för det mesta och filmade.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson och varför?

– Svårt att säga, jag tyckte bra om många. Men jag kom närmast Joanna. Sen även Annica, Hayes och Annki. Sämst vill jag inte uttrycka mig om någon.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

– Jag umgås inte så ofta med någon, det är lite för långt mellan men jag snackar och skriver en del med Joanna, Annica, Hayes, Annki, Olivia & Elias.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Nej det var ingen romans i år.

Annons

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Jag friade till Ida det första jag gjorde när jag kom från Robinson! Sen har vi renoverat källaren, umgåtts med familjen. Vi väntar vårt första barn nu i augusti så vi har renoverat och gjort ett barnrum.

Hur ser din framtid ut?

– Det är fullt upp. Färdigställa allt hemma så det är klart när barnet kommer. Lägga tid på familj och vänner och jobba.

Vad ska du göra för vinstpengarna?

– Det kommer bli en bröllopsfest när tider ändras och man får träffas igen. Sen försöka placera pengar tills vidare och se vad man ska hitta på.

Foto: Linus Nilsson/TV4 & Privat.

Annons