Skarp kritik mot TV4:s agerande – efter regelbrottet i Robinson

Robinson

När fusket i Robinson upptäcktes valde produktionen först att se mellan fingrarna. Nu rasar tv-tittarna efter TV4:s beslut.
”Under all kritik”, skriver de.

Robinson börjar lida mot sitt slut och som vanligt har det varit en säsong fyllt av drama, vänskap och svek. Men under veckan som gått hände det något utöver det vanliga. Det kom nämligen ut att deltagarna Tova-Sohpia Aronsson och Alexander Chennaoui hade varit och handlat mat, och därmed blev diskade från programmet.

Men tv-tittarna är inte helt nöjda med hur produktionen valde att agera. Nu rasar de efter TV4:s beslut.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Produktionens agerande efter fusket – Ludvig Andersson ställde ultimatum

Det tog inte lång tid innan produktionen fick reda på vad som hade hänt, men enligt Tova-Sophia hade de till en början överseende med fusket.

Läs mer: Lista: Värsta fusken i Robinsons historia – de skyldigas ord om brotten

– De såg ändå mellan fingrarna och ba "en gång ingen gång" och så sa de "lämna in om ni har nåt mer", berättar hon för Hänt.

Men det var när Ludvig Andersson kom till Gränslandet som de valde att agera. I en intervju med Hänt berättar han sin sida av det som hände.

– Jag tänkte ju att det är omöjligt att produktionen vet, för hade de vetat så hade ju Tova-Sophia och Alex redan blivit diskade. Så jag gick till produktionen för att berätta om fusket. Men ganska snabbt in i det samtalet så märkte jag att de hade ju redan fått det bekräftat, säger han.

Det hela slutade med att Ludde ställde ett ultimatum till produktionen där han sa att han själv skulle lämna tävlingen om de inte gav Alex och Tova-Sophia några konsekvenser.

Tittarnas kritik efter TV4:s beslut

Men trots att TV4 tillslut valde att skicka hem både Alex och Tova-Sophia är det många tittare som är upprörda över att de först inte agerade. I TV4:s kommentarsfält på Instagram skriver de om sin ilska.

”Tråkigt att produktionen inte valde att agera direkt! Att en deltagare måste agera och sätta ner foten för att få bort fuskare.. Nu hann de de ju äta en massa mat och dessutom delta i tävling. Så dåligt av produktionen att inte agera direkt när det är fusk”, skriver bland annan en tittare.

”Att produktionen först hade överseende med fusket är under all kritik. Om inte Ludde hade sagt till så hade det gått vägen, han vill tävla på lika villkor vilket är helt förståeligt. Tror att flera deltagare kommer att hålla med när de kommer till deras kännedom. Vad fuskar TV4 mer med, kan bara undra eftersom de kan acceptera fusk en gång så kan det säkert göra det flera gånger”, skriver en annan.

”Produktionen bortsåg från fusket. Det om något är väl beklagansvärt”, skriver en tredje.

Hänt har sökt TV4 som har valt att inte ge någon kommentar.

LÄS OCKSÅ: Robinson-Luddes egna ord om fusket i Gränslandet – därför larmade han

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter avslöjande bilden på Marko "Markoolio" Lehtosalo

Senaste nytt