Idol 2023 marknadsföring banner

Sigrid Bernsons sorg – okända graviditeten med Robin Bengtsson

24 jan, 2022 
Sigrid Bernson och Robin Bengtsson
För två och ett halvt år sedan drabbades Sigrid Bernson av utmattningssyndrom.
Mitt under den turbulenta tiden blev Let's dance-profilen gravid – och beslutade sig för att göra en abort.
I en video på Instagram berättar Sigrid om det tuffa beslutet.
– Hur lång tid ska jag behöva vänta på att få bli mamma?, säger hon.
Annons
Allt du vill veta om Sigrid Bernssons superkarriär
Allt du vill veta om Sigrid Bernssons superkarriär

Sigrid Bernson, 33, blev snabbt en tittarfavorit när hon gjorde entré i TV4:s Let's dance 2011. För fem år sedan släppte Sigrid dessutom sin första singel och därefter har vi sett henne på flera stora scener, bland annat i Melodifestivalen 2018.

Men raketkarriären kom med ett högt pris. För drygt två år sedan drabbades Sigrid Bernson av utmattningssyndrom, vilket hon nyligen valde att bryta tystnaden om i en serie på Instagram.

I videon berättar Sigrid även att hon blev gravid under denna period – och att hon på grund av sin psykiska hälsa valde att göra en abort.

Robin Bengtssons kärlekslycka med Sigrid efter Let's dance

Sist vi såg Sigrid i tv-rutan var när hon dansade ihop med artisten Robin Bengtsson, 31, i Let's dance 2019. Ett halvår senare avslöjade Sigrid och Robin att de är ett par – och sedan dess har kärleken spirat.

Annons

Trots att Sigrid och Robin inte har varit ihop speciellt länge har de hunnit göra mycket ihop. De har bland annat flyttat till en villa i Vallentuna, strax utanför Stockholm.

Men relationen har varit långt ifrån en dans på rosor, vilket Sigrid berättar i serien hon delade med sig av på Instagram nyligen. Deras kärlekssaga hade precis börjat när Sigrid Bernson drabbades av utmattningssyndrom.

Blev gravid under sjukdomstiden – nu berättar Sigrid Bernson

När Sigrid mådde som sämst fick hon reda på att hon var gravid. I videon förklarar hon att det fortfarande är väldigt jobbigt för henne att prata om detta.

– Allt i mitt liv var egentligen precis så som jag ville att det skulle vara. Jag hade mannen i mitt liv, jobbade med det jag gillade och min ekonomi var bra. Det enda som inte funkade var ju jag. Jag mådde inte bra, säger hon i videon.

På grund av sitt tillstånd valde Sigrid att göra en abort.

Annons

– Jag var så pass dålig att jag kände att det inte var läge för mig att bli mamma. Och den var en jättestor sorg för mig.

Sigrid Bernsons stora sorg efter traumatiska aborten

Processen blev mer komplicerad och betydligt mer påfrestande än vad Sigrid Bernson någonsin hade kunnat tänka sig.

– Jag gjorde en hemabort som absolut inte fungerade. Det slutade med att jag fick åka in akut till sjukhus, sövas ner och göra en kirurgisk abort istället. Det var väldigt traumatiskt, det blev inte så bra. Och jag var väldigt besviken och ledsen på mig själv. Att jag hade gjort så att jag inte kunde bli mamma där och då, säger hon.

I efterhand vet Sigrid att hon fattade rätt beslut just där och då, men hon bär med sig sorgen än idag.

– Jag förstod att det bästa för mig var att vänta, ta hand om mig själv och se till att jag kom upp på benen igen. Men ingen vet hur lång tid det tar. Och för mig var det en jätterädsla. Hur länge ska jag vara dålig? Hur lång tid ska jag behöva vänta på att få bli mamma?

Annons

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons