Sigrid Bernson berättar om okända kampen – hjärtskärande orden

Sigrid Bernson

De senaste 2,5 åren har Sigrid Bernson kämpat med utmattningssyndrom.
Nu delar hon med sig av sin resa i hopp om att hjälpa andra.
– Jag trodde på riktigt att jag skulle dö, säger hon.
1:48

Efter reklamen: Allt du vill veta om Sigrid Bernssons superkarriär

(1:48)

Sigrid Bernson trodde hon var odödlig när hon plötsligt kände att kroppen började säga ifrån. Det visade sig sedan att hon var utmattad och på väg mot en krasch. I en videoserie på tre olika delar väljer hon nu att dela med sig av sin resa.

– Jag har haft så kul med mitt jobb. Det har varit fyllt av eufori, drivkraft och att få jaga sina drömmar och jag känner verkligen att jag har gjort det. Men jag tror också att ju mer jag jobbade desto mer jobbförfrågningar blev det och jag hade svårt att tacka nej. Mitt huvud snurrade kring jobb hela tiden och efter ett tag så började jag må ganska dåligt, berättar hon i första videon.

Nu vill Sigrid berätta om sin resa i hopp om att hjälpa andra.

”Frågade läkaren om jag skulle överleva”

Det hela började med att Sigrid kände av symptom så som hjärtklappning och svårt med andning, och i efterhand har hon förstått att det var kroppens sätt att säga ifrån.

Men under en taxiresa med två av sina vänner gick det inte att blunda för kroppens varningssignaler längre. Sigrid fick sin första panikångestattack och hon trodde att hon skulle dö.

– Jag fick inte luft, kunde inte andas och helt plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och mitt ansiktet blev helt förlamat. Kommer bara ihåg att min kompis fick sitta och slå mig i ansiktet för att jag inte skulle tuppa av innan ambulansen kom. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Trodde att nu är det slut, nu dör jag, säger hon och fortsätter:

– Helt ärligt så kommer inte jag ihåg så jättemycket från sjukhuset. Men jag har fått återberättat för mig att jag knappt kunde gå in, att jag var helt okontaktbar och att jag frågade läkaren om jag skulle överleva. Jag vill aldrig någonsin må så dåligt igen.

Steffos starka känslor i tv: ”Svårt att hålla tillbaka tårarna”

Tvingades göra en abort: ”Blev väldigt traumatiskt”

Sigrid mådde väldigt dåligt och stressen gjorde sig allt tydligare. Men under den här perioden fick hon också reda på att hon var gravid.

– Mitt i allt det här så fick jag reda på att jag var gravid. Tycker nästan det här är jobbigare att berätta om än själva utmattningen. Allt i mitt liv var egentligen precis så som jag ville att det skulle vara. Jag hade mannen i mitt liv, jobbade med det jag gillade och min ekonomi var bra. Det enda som inte funkade var ju jag. Jag mådde inte bra, säger hon och fortsätter:

– Jag kände att det inte var läge att bli mamma och det var en jättestor sorg för mig. Så jag valde att göra en abort.

Men aborten blev väldigt traumatisk då det slutade med att hon behövde åka till sjukhus och göra en kirurgisk abort.

– Det blev väldigt traumatiskt. Det bästa för mig var att vänta och ta hand om mig själv och se till att jag kommer på benen igen, men ingen vet hur lång tid det tar. Och för mig var ju det en jätterädsla, att hur lång tid ska jag behöva vänta på att få bli mamma?, berättar hon.

Tack Sigrid att du delar med dig av din resa.

LÄS OCKSÅ: Följarnas oro för barnen efter Sami Nikulas tunga erkännande: ”Rädd”

LÄS OCKSÅ: Grynet Molvigs stora sorg – efter 13-åriga sonens försvinnande

SENASTE NYTT!