Därför har Steffo Törnquist burit samma tröja i Nyhetsmorgon i 15 år

Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har hängt ihop i vått och torrt.
Men genom åren har en hel del oväntade händelser fått programledarduon att gå i sär.
Nu hyllas Steffo för fina traditionen i Nyhetsmorgon!

Man kan nästan tro att Steffo Törnquist, 65, bosatt sig i TV4-studion för Nyhetsmorgon. För visst skulle det väl inte vara detsamma utan Steffo? Tillsammans med Jenny Strömstedt har han blivit ett riktigt radarpar och redan sedan starten har Steffo varit ett viktigt ansikte utåt för morgonprogrammet.

LÄS MER: Lisa Ajax om nya kärlekslyckan

Idag är både Jenny och Steffo många tittares favoritprogramledare och under åren har man fått följa med dem genom både skratt och allvar. Resan tillsammans har dock inte varit helt utan hinder. Redan under förra året försvann Jenny Strömstedt spårlöst från programmet under perioder och sedan programledarduon återförenades i höstas har Jenny återigen varit borta i stunder.

Anledningen är att hon spelat in programmet Tillsammans med Strömstedts, som hon gör tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 62.

Splittringen från Jenny Strömstedt

Efter inspelningarna var dock Jenny tillbaka i tv-rutan precis som vanligt men då var det istället Steffos tur att ta ett steg ut ur rampljuset. Efter tittarnas oro efter Steffos försvinnande kunde kanalen avslöja att Steffo drabbats av corona. Sjukdomen tog hårt på programledaren, som under en period vårdades på sjukhus.

Till tittarnas lycka kunde Steffo dock snart återvända till Nyhetsmorgon.

Nu kan man precis som vanligt se Steffo varje vecka. Men upplägget för morgonprogrammet ser lite annorlunda ut. Varannan vecka är det nämligen inte Jenny Strömstedt som sitter bredvid Steffo, utan Maria Forsblom som tidigare vikarierat för Soraya Lavasani då hon var föräldraledig.

Hyllas för detaljen i bilden

Trots att mycket förändrats i Nyhetsmorgon under åren finns det dock vissa saker som består. En av dem är Steffo Törnquists årliga påsktröja. För att fira in högtiden hade Steffo under skärtorsdagen på sig en gul tjocktröja – något han haft under de senaste 15 åren.

”I dag är det skärtorsdag och Steffo har på sig samma gamla tröja som han haft de senaste 15 åren när det är påsk!”, skriver kanalen på Nyhetsmorgons egna Instagram-konto.

Och att Steffo håller sig till traditionerna just detta år är något som tittarna verkar tycka om. Nu haglar nämligen hyllningarna in i kommentarsfältet under inlägget:

”Så skönt att vissa saker inte ändrar sig i dessa tider, heja Steffo!”, skriver en medan en annan skriver:

”God morgon på er! Glad påsk. Ska sätta på morgon-tv med er!”

LÄS OCKSÅ: Soraya Lavasani tvingas avbryta inslaget med doktor Mikael i direktsändning

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens oro för föräldrarna – efter Christinas beslut

FOTO: TV4