Maria Forsblom om nya förändringen för Nyhetsmorgon

Maria Forsblom i Nymo

Bara några månader in har 2021 redan bjudit på stora förändringar för TV4-profilen Maria Forsblom.
Nu har Nyhetsmorgon-programledaren dessutom börjat jobba hemifrån.
”Än så länge ser jag mest fördelar”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Maria Forsblom, 34, blev en favorit bland TV4-tittarna då hon under en längre period var flygande reporter för Nyhetsmorgon. Förra året ökade hennes popularitet ytterligare då hon klev in och tog över efter stjärnduon Jesper Börjeson, 50, och Soraya Lavasani, 39, som plötsligt splittrades. Detta efter att Jesper valt att lämna rampljuset för att satsa på en helt ny karriär och Soraya gick på föräldraledighet.

LÄS MER: Farmen-Daniels nya kärleksbesked – efter uppbrottet från barnens mamma

Tillsammans med kollegan Martin Järborg, 41, tog Maria över den ärofyllda uppgiften som programledare för morgonprogrammet och snabbt blev de båda ett riktigt radarpar. Men ingenting varar för evigt och i början av året avslöjade TV4 att även Maria och Martin kommer att splittrasSoraya kommit tillbaka från sin föräldraledighet.

Maria Forsblom tar platsen bredvid Steffo Törnquist

För ett par veckor sedan var det dags och i ett meddelande till Hänt skrev Maria om sina varma känslor för Martin efter splittringen:

”Jag är jätteglad att få ha lära känna Martin under ett års tid och få upptäcka vilken rolig och smart kille han är. Vi har haft jätteroligt och nu är jag också glad att Soraya kommer tillbaka till oss på Nyhetsmorgon efter ett års föräldraledighet. Jag går tillbaka till det upplägg jag hade innan vicket för Soraya och varvar söndagar med torsdagar och fredagar”, skrev Maria då.

Och mycket riktigt. Idag tar Maria platsen bredvid Steffo Törnquist varannan vecka medan Jenny Strömstedt får lite väl förtjänad tid från programmet.

Nya förändringen i Nyhetsmorgon

Coronaåret 2020 har dock fört med sig flera förändringar till programmet och på sin Instagram avslöjar nu Maria Forsblom en ny detalj kring hennes nya arbetssituation. Nämligen att hon tvingas jobba hemifrån.

”Det här känns ovant men hej från hemmakontoret. Det var pre-corona som jag jobbade med Nyhetsmorgon söndag senast och mycket har förändrats det senaste året, bla arbetsrutinerna. Men nu är redaktionen igång på olika håll och vi ska fixa ett toppenprogram till er!”, skriver hon i ett inlägg med en bild på sig själv från hemmakontoret.

I kommentarsfältet är det tydligt att tittarna saknar henne i rutan även under vardagsmorgonen och nu haglar hyllande kommentarer in.

”Saknar dej på vardagsmorgonens Nyhetsprogram”, skriver en tittare i en kommentar.

Berättar om stora familjelyckan

I ett meddelande till Hänt berättar Maria Forsblom att hon hittills trivs väldigt bra med hemmajobbet.

”Just nu är jag inne på dag 2 av hemmakontor så än så länge ser jag mest fördelar. Jag kan vara hemma längre på morgonen med barnen och de kan hämtas tidigare i och med att jag slipper restiden till och från jobbet”, skriver hon till Hänt.

Maria försöker hålla sig så aktiv som möjligt trots att en stor del av den vardagliga motionen har försvunnit från schemat.

”Jag siktar på en promenad både på morgon och lunch, gör alla morgonbestyr precis som vanligt och håller tät kontakt med redaktören och våra researchers”, skriver Maria Forsblom.

LÄS OCKSÅ: TV4 stoppar tillsammans med Strömstedts helt

LÄS OCKSÅ: Ellen Bergström om förändringen efter graviditeten

FOTO: TT/Instagram