TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Ellen Bergström om kroppsförändringen efter graviditeten

25 mar, 2021 
Ellen Bergström
Ellen Bergström berättar nu för tidningen Mama hur hennes kropp har förändrats efter graviditeten.
Tv-profilen betonar även hur hennes tankesätt kring sitt utseende har förändrats efter att dottern Elsy kommit till världen.
– Ganska tragiskt egentligen, säger hon.
Annons
Ellen Bergströms ord om dramatiska förlossningenBrand logo
Ellen Bergströms ord om dramatiska förlossningen

Om drygt en månad firar Ellen Bergström ett år som mamma till lilla dottern Elsy, som hon har tillsammans med kärleken Niclas Lij.

Elsy kom till världen den 26:e april, efter en långdragen förlossning som slutade med akut kejsarsnitt.

För tidningen Mama berättar nu Ellen hur hennes kropp förändrats sedan hon blev mamma – samt hur hennes syn på sin egen kropp blivit annorlunda.

– Jag är inte alls lika brydd om hur jag ser ut längre, för jag har en anledning. Ganska tragiskt egentligen, att man som kvinna ska vara tvungen att föda barn för att på något sätt känna att det är okej att ha skavanker. Sen är ju skavanker en relativ fråga, skavanker för mig är kanske inte skavanker för någon annan, säger hon.

Ellen Bergström om ärren på magen

För tidningen berättar Ellen Bergström hur man ser och märker på kroppen att hon har fött ett barn.

Annons

– Jag fick ju göra akutsnitt så jag har ett ärr som går tvärs över magen och har även en del känselbortfall runt området där de opererade. Min rumpa är mycket bredare än innan. Jag har väldigt svårt att tro att jag kommer att komma i mina små jeans i storlek 25 igen. Men det vill jag faktiskt inte, jag var alldeles för smal innan.

På frågan vad hon uppskattar mest med sin kropp idag svarar hon att hon slutat se sin kropp som något sexuellt och mer bara för vad den är – en kropp.

– För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara. Jag har på något sätt avsexualiserat den, kan man säga så? Det låter ju inte bra kanske, men det är så himla skönt att inte hålla på och bry sig så mycket! Jag ska inte överdriva nu och säga att jag inte bryr mig alls, för det gör jag. Men det är absolut inte på samma sätt som förut, säger Ellen Bergström.

Annons