Familjen annorlunda- Sami Nikula drabbad av utmattning – söker vård

Sami Nikula i Familjen annorlunda
Exklusivt

Sami Nikula, från Familjen annorlunda, har drabbats av utmattning efter skilsmässan från Matilda Nikula.
Nu berättar han sin svåra situation för Hänt.
– Så här har det sett ut i över två år och till slut började orken tryta, säger Sami.

Sami Nikula gjorde succé med familjen i programmet Familjen annorlunda. Han var tidigare tillsammans med Matilda Nikula och de bodde ihop i Hallstahammar. Men kärleken tog slut och Matilda flyttade till Gotland med yngsta sonen Frasse, 4.

Nu, ett par år efter uppbrottet, berättar Sami för Hänt att han har tampats med en jobbig utmattning som han även har sökt läkarvård för.

Breaking
Patrik Sjöberg har opererats efter tunga sjukdomsbeskedet

Sami Nikula är ensamstående med sex barn efter skilsmässan

Nyligen var yngsta sonen Frasse på besök hos sin pappa och Sami beskrev att det är tufft att vara ifrån sin son, med tanke på att de bor så långt ifrån varandra ses de inte allt för ofta.

Resterande sex barn, som fortfarande bor hemma, har Sami hand om och ibland får han svårt att räcka till.

– Som ensamstående till sex barn på heltid och heltidsarbete så är tufft att rodda i allt. Jag har det övergripande ansvaret för barnen och allt vad det innebär. Samtidigt ska jag arbeta heltid och även räcka till där. Livspusslet är som att driva ett företag, berättar Sami för Hänt.

Sami Nikula drabbad av utmattning – har sökt läkarvård

Sami Nikula berättar att han nu har drabbats av utmattning, främst på grund av att tiden inte räcker till.

– Tidsbristen är det stora problemet och det är just stressen kring det som framkallat utmattningen. Så här har det sett ut i över två år och till slut började orken tryta. Sömnproblem och väldigt dålig stresstolerans samt ett konstant gnagande samvete, fick mig till slut att söka läkarhjälp. Sjukskrivning var det tal om men jag tyckte inte att det var en bra lösning, säger han till Hänt och fortsätter:

– Istället valde jag att jobba med mig själv, planera livet ännu bättre samt ta bort en del måsten. Prioriterar barnen och att deras grundläggande behov kommer i första hand. Delegerar en del hemsysslor till barnen och jag tar små pauser med jämna mellanrum. Styrketräningen och långpromenader är också viktiga för återhämtningen. På kvällarna varvar jag ner med andningsövningar som gör att jag sover bättre.

Sami Nikula medverkade i Familjen annorlunda för ett par år sedan. På Instagram berättar han om utmattningen.

FOTO: Instagram

Sami Nikula stöttas av nya kärleken Nataliie Bonniver

Sami förklarar dock att han ändå är lycklig då han har hittat en ny kärlek, Nataliie Bonniver. Däremot har pandemin ställt till det för familjen.

– Vab-dagarna avlöser varandra och det blir också lite problematiskt, både för deras skolgång och hushållsekonomin. Även denna aspekt påverkar negativt och framkallar stress, säger Sami Nikula och avslutar:

Känner mig gladare och lyckligare än på mycket länge, trots utmattningen. Många bitar har fallit på plats sen skilsmässan och känner mig nöjd där jag befinner mig i livet. Relationen med Nataliie har naturligtvis en viktig betydelse i sammanhanget.

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström letar nytt boende för henne och barnen: ”Ett helvete”

LÄS OCKSÅ: Annika Jankell om relationen till exet Thorsten Flinck idag

FOTO: Instagram / TV4

SENASTE NYTT!