Patrik Sjöberg om blodförgiftningen – första orden efter operationen

Patrik Sjöberg

Friidrottsstjärnan Patrik Sjöberg har drabbats av ett nytt bakslag.
Han är inlagd på sjukhus och har opererats efter att ha drabbats av blodförgiftning i våras.
”Tyvärr”, skriver han på Instagram.
Patrik Sjöbergs ord efter operationen ”kommer bli tufft”
Slå på ljud

Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg har fått läggas in på sjukhus igen efter ett tufft bakslag. Det var nämligen i våras som Patrik Sjöberg fick vårdas akut på sjukhus för sin dubbelsidiga lunginflammation och sepsis, med andra ord en allvarlig och direkt livshotande blodförgiftning.

Nu är han inlagd på sjukhus igen för planerad operation.

Patrik Sjöberg har opererats – efter att ha drabbats av blodförgiftning

Alltsedan 1987 är Sjöberg innehavare av det svenska samt europeiska rekordet i höjdhopp på 2,42 meter. Han tillhör en av friidrotts-Sveriges allra största och inom sporten höjdhopp har han haft flera glansdagar.

Men i våras blev han sjuk med dubbelsidig lunginflammation och blodförgiftning. Nu har han blivit inlagd på sjukhus igen berättar han på Instagram. När han fick sepsis hann bakterier nämligen sätta sig in i en kota som gjort att han behövde operas – något som var planerat.

”För tyvärr under tiden jag hade Sepsis hann bakterierna äta sig in i en kota och helt in i en disk och förstöra den totalt. Så nu åkte jag in på en planerad operation för ländryggen som genomfördes igår på dagen. Operation som är en steloperation var lite lång och krånglig men när ortopedkirurgen stolt berättar att det var en tuff operation men han fäste skruvarna ordentligt och det känns tryggt.”

Han skriver att det kommer bli tufft framöver och att han tampas med svår smärta.

”Det kommer bli tufft att sätta fart med rehab igen tå jag har tappat träningen senaste tiden pga för hög smärta.”

Patrik om blodförgiftningen: ”Spreds ett rykte om att jag var död”

Patrik förklarar att han har börjat tänka mer positivt och att allt händer av en anledning.

”Men jag har sen nån månad börjat bara tänka på det positiva som händer varje dag och mitt liv blev genast bättre och den här operationen visste jag var nödvändig så i den händelsen är det positiva att skruvarna fäste onormalt bra och tar med mig det in i framtiden.”

Patrik inlagd på sjukhus för operation.

FOTO: Instagram

När Patrik låg inne på sjukhus i våras gick det ett rykte om att han var död. Något han tycker är tråkigt, skriver han vidare på Instagram.

”Förra gången jag låg inne spreds ett rykte om att jag var död och det tycker jag är ett tråkigt sätt att skämta eller att jävlas på så du som gjorde det förra gången kan väl stå över den här gången.”

Hänt har sökt Patrik Sjöberg.

LÄS OCKSÅ: Patrik Sjöberg allvarligt sjuk – vårdas på sjukhus

LÄS OCKSÅ: John Lundvik och Carolina Klüfts okända romans – allt om relationen

FOTO: Hanna Brunlöf Windell/Expressen/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN