Patrik Sjöberg allvarligt sjuk – vårdas på sjukhus

Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg är allvarligt sjuk och vårdas på sjukhus. Dottern Isabelle Sjöberg berättar om den föredetta höjdhopparens tillstånd.

Den forna höjdhopparen Patrik Sjöberg, 56, är allvarligt sjuk och vårdas just nu på sjukhus. Han dotter Isabelle Sjöberg, 20, berättar om pappans tillstånd för SportExpressen:

– Patrik är på sjukhus och han behandlas för pneumoni (lunginflammation).

Daniel Wessfeldt som är Patriks vän och föredetta agent när han var aktiv höjdhoppare vet inte mycket mer om hans tillstånd. Men han håller tummarna för att vännen ska krya på sig snabbt.

– Jag vet inte mer än att han är på sjukhus just nu. Men Patrik är stark och vi får hoppas att han snart är frisk och tillbaka, säger Daniel Wessfeldt.

Höjdhoppslegendaren är en av Sveriges mest framgångsrika idrottsmänniskor. Han har slagit världsrekord och har på flera sätt visat världen att han är en av de bästa inom sin genre.

Året var 1987 när Patrik Sjöberg hoppade 2,42 meter högt på DN-galan i Stockholm. Vilket då var ett nytt världsrekord, det har idag slagit. Men Patrik Sjöberg är fortfarande den som har både det svenska och det europeiska rekordet i höjdhopp. Som om dessa meriter inte vore nog att ha på sin lista. Han är dessutom den enda höjdhopparen i världen som har tagit en olympisk medalj i tre OS.

När Patrik Sjöberg la friidrottskarriären på hyllan så fortsatte han att arbeta med andra saker som låg honom varmt om hjärtat. 2011 gav han bland annat ut boken "Det du inte såg” där han berättade om hur hans tränare under ungdomsåren systematiskt utsatte honom för sexuella övergrepp. Sexuella övergrepp mot barn är någonting som den forna höjdhopparen engagerat sig enorm i och de senaste åren har han föreläst runt om ämnet runt om i landet.

Patrik Sjöberg har dessutom varit öppen med sitt missbruk. Hösten 2019 pausade han sina föreläsningar för att ta tag i sina alkoholproblem och sitt tablettmissbruk. Han har delat med sig av sin resa till svenska folket och därefter berättat i olika intervjuer om hur han levt ett nyktert liv.

LÄS OCKSÅ Därför flyttar Nicole Falciani från Sverige

LÄS OCKSÅ Därför vill inte Tony Irving skaffa barn

Senaste nytt