LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket tjänar idrottsfruarna – har ingen lön men bor i enorm lyxvilla

17 maj, 2024 
Så mycket pengar tjänar sportstjärnornas fruar
Har du koll på vad idrottsstjärnornas fruar jobbar med?
Hänt har tagit reda på detta och begärt ut alla deras löner hos Skatteverket!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Pärson och Filippa Rådins stora lycka – firar 10 år som giftaBrand logo
Anja Pärson och Filippa Rådins stora lycka – firar 10 år som gifta

Det går inte riktigt någon nöd på dessa kvinnor. De är alla gifta med en idrottsstjärna som har tjänat miljontals kronor genom åren. Men hur mycket pengar drar de egentligen själva in? Se hela listan nedan – och vi avslutar med den som har fetast lön!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Mats Sundins fru Josephine Sundin

Mats Sundins fru
Jari Kantola/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 0 kronor.

Annons

De blev man och hustru i Maria Magdalena kyrka i Stockholm den 29 augusti 2009. Det här var faktiskt samma år som Mats Sundin, 53, valde att avsluta karriären som professionell ishockeyspelare.

Idag har han och hustrun Josephine Sundin, 41, tre barn ihop, dottern Bonnie samt sönerna Nathanael och Julian. De lever ett stillsamt familjeliv i Djursholm i en villa som är värderad till hela 27 miljoner kronor.

Mats är en av svensk hockeys absolut största spelare genom tiderna. Vad hans fru har jobbat med är desto mer okänd men vi gissar att hon i nuläget inte arbetar eftersom hennes inkomst är 0 kronor.

Annons

Albin Ekdals fru Camilla Sjödahl-Essén

Albin Ekdals fru Camilla Sjödahl-Essén

Fastställd förvärvsinkomst: 0 kronor.

Fotbollsspelaren Albin Ekdals, 34, hustru Camilla Sjödahl-Essén, 34, har heller inte en befintlig inkomst att redovisa för. Hon är faktiskt arbetssökande i detta nu, vilket hon skriver i ett inlägg på Linkedin.

– Jag letar efter en ny roll som grafisk designer, skriver hon där.

Camilla har pluggat på Berghs School of Communication och tidigare varit anställd på företag som Emma S och Vitamin Well. Nu är hon alltså redo för nya äventyr!

Annons

Albin och Camilla gifte sig sommaren 2022 och har två barn ihop.

John Guidetti fru Sanna Guidetti

John Guidetti fru Sanna Guidetti
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 113 000 kronor.

Kärlekssagan mellan John Guidetti, 32, och Sanna Guidetti, 31, liknar ingen annan. De träffades när de var 12 år gamla och blev bästa vänner. Några år senare utvecklades relationen till en romans – och resten är historia! Sanna och John gifte sig 2019 och hustrun har tidigare avslöjat att bröllopet gick loss på cirka en och en halv miljon kronor.

Annons

Vad jobbar Sanna med egentligen? Jo, hon är influencer och driver podden Högt i tak tillsammans med vännen Rosanna Charles, 35.

2022 kunde Sanna Guidetti ta ut en månadslön på cirka 9 400 kronor. Hennes make, som spelar fotboll i AIK, tjänar troligtvis desto mer pengar!

Henrik Zetterbergs fru Emma Zetterberg

Henrik Zetterbergs fru Emma Zetterberg
Christian Örnberg/Expressen/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 160 000 kronor.

Henrik Zetterberg, 43, träffade sin Emma Zetterberg, 45, genom en hockeykollega.

– Det var genom Kenny Jönsson, som också är från Ängelholm. Det var han som introducerade oss för varandra, har Emma sagt om saken.

Annons

Hon var ju faktiskt känd för svenska folket innan dess, genom sin medverkan i Expedition Robinson i början av 00-talet. Idag jobbar Emma och maken Henrik ihop, de driver nämligen två baguetterior. Den ena är placerad i Mölle, som ligger strax utanför Ängelholm, och den andra i Båstad.

2022 kunde Emma ta ut en månadslön på cirka 13 000 kronor.

Glenn Hyséns fru Camilla Lendott Hysén

Glenn Hyséns fru Camilla Lendott Hysén
DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 398 000 kronor.

Glenn Hysén, 64, är numera pensionär på halvtid. Han har en imponerande fotbollskarriär bakom sig och har bland annat spelat i Liverpool och IFK Göteborg. Vid sin sida har han Camilla Lendott Hysén, 55, som han har varit lyckligt gift med sedan 2019.

Annons

Camilla är behandlingspedagog och jobbar på ett HVB-hem i Göteborg. Hon kunde ta ut cirka 33 000 kronor i månaden 2022.

Anja Pärsons fru Filippa Rådin Pärson

Anja Pärsons fru Filippa Rådin Pärson
Claudio Bresciani/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 529 500 kronor.

Den aplina skidstjärnan Anja Pärson, 42, träffade stylisten Filippa Rådin, 51, för 18 år sedan. Det hela började som en jobbrelation men övergick sedan till en vänskap och därefter en romans. Nu har Anja och Filippa varit gifta i tio år!

Filippa är alltså stylist och det verkar hon tjäna bra pengar på. 2022 kunde hon ta ut en månadslön på strax över 44 000 kronor.

Annons

Gunde Svans fru Marie Svan

Gunde Svans fru Marie Svan
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 550 000 kronor.

2010 lämnade Marie Svan, 60, Vansbrosimningen för att jobba mer tillsammans med sin make Gunde Svan, 62, hemma vid Lokstallet i Vansbro. Och det är en imponerande lön denna 60-åring håvar in! Hennes månadslön landar på strax under 46 000 kronor och hon är därmed den som tjänar allra mest pengar i denna lista.

De skidåkande makarna har hållit ihop i över 40 år och har två barn ihop.

FOTO: TT

Annons