LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Gunde Svan

Gunde Svan föddes den 12 januari 1962 i Dala-Järna och är en svensk före detta längdskidåkare som har vunnit fyra OS-guld och sju VM-guld under 80-talet och början av 90-talet. Efter att ha lagt skidorna på hyllan sadlade han om till att bli programledare i tv. Gunde har bland annat lett stora underhållningsprogram som Gladiatorerna och Bingolotto. Tittarna minns honom nog mest från TV4:s långkörare Fångarna på fortet som han fortfarande leder tillsammans med parhästen Agneta Sjödin. 2018 tävlade Gunde i Let´s dance där han slutade på tredje plats. 2021 programledde han Sverige vs Norge med norske längdåkaren Peter Northug. Han är gift med Marie Svan som han har dottern Julia och sonen Ferry Svan med. Ferry har tagit JVM-guld i timbersport.
 ...Läs mer

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons