LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tjänar mest av alla Vikingarna – han drar in mer pengar än Christer Sjögren

01 mar, 2024 
Vikingarna
Vikingarna har bestått av många olika medlemmar genom åren.
Hänt har tagit fram några av deras löner – och en person tjänar faktiskt mer än självaste Christer Sjögren!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ordBrand logo
Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ord

Det har varit många turer fram och tillbaka med Vikingarna. Flera gånger har de gått ut med nyheten att se ska ta farväl av fansen och tacka för sig, men avskedsturén tycks bara förlängas.

I december kom de med ett slutgiltigt besked. Vikingarna gör sin allra sista spelning nu i sommar. Dansbandsveteranernas sista offentliga konsert äger rum under invigningen av Dansbandsveckan i Malung, den 14 juli 2024.

Många musiker har tagit plats i Vikingarna genom åren. Hänt har begärt ut några av deras löner hos Skatteverket och listar dem nedan!

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Anders Engberg, 72, saxofon och bas

Anders Engberg
Anders Engberg kör lastbil 2-3 gånger i veckan numera.Tommy Holl/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 297 600 kronor.

1989 grundade Anders Engberg och Lotta Engberg, 60, dansbandet Lotta & Anders Engbergs orkester, som de turnerade med samtidigt som de fick två barn. 1994 tog kärlekssagan slut och därmed även deras gemensamma musikkarriär.

Anders hoppar in och spelar saxofon och bas i Vikingarna då och då.

Annons

– Det är konserter som man gör styckvis i princip. Helger oftast, så det är roligt och passar mig, berättade han i en intervju med Hänt häromåret.

Delar man Anders Engbergs lön på tolv får vi en månadslön på cirka 25 000 kronor.

Kenneth Wahlberg, 54, sångare

Kenneth Wahlberg
Kenneth Wahlberg var sångare i Nya Vikingarna.Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 363 000 kronor.

2004 la Vikingarna ner. 2016 kom de tillbaka under namnet Nya Vikingarna, med Kenneth Wahlberg som sångare. Den här satsningen blev inte långvarig och bara ett år senare kom Christer Sjögren tillbaka som frontfigur och bandet bytte tillbaka till att bara heta Vikingarna.

Annons

Idag lever Kenneth ett helt annat liv och har gått vidare sedan bråket och uppbrottet från bandet. Hans månadslön landar på cirka 30 000 kronor.

Erik Lihm, 74, keyboardist

Erik Lihm
Erik Lihm, till vänster i bild, är kapellmästare.Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 431 100 kronor.

Erik Lihm började spela i Vikingarna redan 1984 och idag är han kapellmästare. Han har också skrivit låtar för andra band, som Matz Bladhs, Kellys och Sten & Stanley.

Vad blev Eriks månadslön 2022? 36 000 kronor!

Stefan Borsch, 77, sångare

Stefan Borsch
Stefan Borsch var den första sångaren i Vikingarna.Lina Haskel/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 446 700 kronor.

Annons

1973 fick Stefan Borsch sitt stora genombrott i samband med att Vikingarna fick skivkontrakt. Han valde att hoppa av fem år senare för att satsa som en solokarriär som blev kortlivad.

Många år har passerat sedan Stefan la musiken bakom sig och idag lever han ett stillsamt liv som pensionär. 2022 fick han ut cirka 37 000 kronor i månaden.

Henrik Uhlin, 70, gitarrist

Henrik Uhlin
Henrik Uhlin tillsammans med Streaplers.Tommy Holl/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 503 900 kronor.

Så sent som 2017 anslöt Henrik Uhlin till Vikingarna. I sin karriär har han spelat med några de mest omtyckta orkestrarna i landet, som bland annat Flamingokvintetten och Streaplers.

Annons

Cirka 42 000 kronor i månaden kunde Henrik ta ut 2022.

Christer Sjögren, 73, sångare

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 514 000 kronor.

Han är ansiktet utåt för Vikingarna och i denna lista landar Christer Sjögren på en andraplats, med en månadslön på cirka 43 000 kronor 2022.

Christer tog över som sångare efter Stefan Borsch avhopp och har gjort succé både med bandet men också som soloartist. Och det verkar som att Christer inte har några planer på att sakta ner tempot, även om Vikingarna nu ska lägga ner. Han är just nu aktuell med turnén Amazing grace som han reser runt med.

Annons

– Det ska verkligen bli roligt att komma ut på turné igen och möta publiken runt om i landet, säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande.

Jörgen Arnemar, 76, manager

Jörgen Arnemar
Jörgen Arnemar är manager för Vikingarna.Patrik Österberg/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 533 400 kronor.

Jörgen var kapellmästare i Vikingarna innan Erik Lihm tog över rollen. Han gick då över till att inrikta sig på att sköta organisationen och ekonomin kring bandet. 1965-1984 spelade Jörgen Arnemar i orkestern men idag är han alltså manager.

Att vara manager för Vikingarna betalar onekligen bra. Jörgen tjänar faktiskt mer pengar än frontfiguren Christer Sjögren. 2022 kunde han ta ut en månadslön på imponerande 44 450 kronor!

FOTO: Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT

Annons