ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Engberg: Därför tittar jag inte på Lotta på Liseberg

09 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Anders Engberg och Lotta Engberg
Anders Engberg och Lotta Engberg
Ex-makarna Anders Engberg och Lotta Engberg har sedan länge gått skilda vägar, men är fortsatt nära vänner. Nu avslöjar Anders att han däremot inte följer Lotta på Liseberg.
– Det är inte ett prio-program, säger han till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Anders Engberg, 72, och Lotta Engberg, 60, var ett av dansbands-Sveriges mest omtyckta par i slutet av 80-talet och början av 90-talet. De gjorde succé med det gemensamma bandet Lotta & Anders Engbergs orkester, och fick döttrarna Amanda och Malin tillsammans.

1994 tog kärlekssagan slut och paret valde att gå skilda vägar. I dag har de sex gemensamma barnbarn, och har fortfarande kontakt och träffas vid släktkalas och liknande tillställningar.

– Vi har inte direkt samma umgänge, men vår relation är utmärkt i övrigt, har Anders tidigare sagt till Hänt.

Anders Engberg och Lotta Engbergs kärleksliv idag – efter skilsmässan

Anders Engberg bor i Skara med kärleken Katharina, och Lotta har som bekant ingen mindre än Nyhetsmorgons alldeles egna Mikael ”Soldoktorn” Sandström, vid sin sida.

I en tidigare intervju med Hänt berättade Anders att han ännu inte hade träffat Lottas nya kärlek, men att han var glad för hennes skull.

– Det klart jag är glad, det är väl jättebra. Hon ska väl inte gå ensam och hänga. De verkar ha ett gott förhållande tycker jag. Jag har inte lagt näsan i blöt. Man hör från både nära och kära om vad som händer, sa Anders då.

Anders sambo Katharina är däremot inte lika välkänd, utan håller sig långt bort från strålkastarnas ljus.

Annons

– Jag tror att hon tycker det är skönt att vara väldigt privat. Jag är ju också väldigt privat, det är ju ytterst sällan jag syns i media, har Anders tidigare förklarat.

Anders Engberg om Lotta på Liseberg: ”Man väljer sina program”

Lotta förgyller som vanligt sommaren med Lotta på Liseberg – ett program som faktiskt firar 20-årsjubileum i år. När Hänt pratar med Anders berättar han att han inte har varit på plats på Liseberg i sommar.

– Nej, det har jag inte. Inte i år, det har inte varit tid, jag vettesjutton om mina barn har varit där heller. Jag är osäker faktiskt, säger han och fortsätter:

– Det blir ju så när man inte har så mycket tid, så är det inte något som kanske prioriteras i första hand. Det har inte passat riktigt om jag säger så. För oss är det en bit att åka ner till Göteborg för det försa, så då ska man kanske ha något annat ärende i kombo. Så det har inte blivit av helt enkelt. Jag har pysslat med annat. Tiden är för kort och vägen är för lång.

Har du sett programmet på tv något?
– Det är väl inget prio-program, jag kikar inte så mycket på vanlig tv, så kallad tablå-tv. Jag tittar väl ganska mycket på HBO och Netflix. Man väljer sina program. Det finns mycket att välja på, och bra grejer också.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons