LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kenneth försvann helt efter tiden i Nya Vikingarna – så lever han idag

04 jun, 2023 
Kenneth Nya Vikingarna
Kenneth Wahlberg tog över som sångare i Nya Vikingarna efter Christer Sjögren.
Bandet splittrades och Kenneth försvann – så här lever han idag.
– Jag har börjat komma tillbaka till vardagen, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casanovas om känslorna inför Mello 2023Brand logo
Casanovas om känslorna inför Mello 2023

Vikingarna är ett av Sveriges absolut största dansband genom tiderna. När bandet till en början startade var det Stefan Borsch, 76, som var sångare. Men bara efter fem års tid tog istället Christer Sjögren, 73, över som frontman i bandet.

År 2004 kom Christer och resten av Vikingarna med ett dystert besked, de hade då bestämt sig för att lägga ner. Vad ingen visste var att bandet sedan skulle komma med en comeback 2016. Då med namnet Nya Vikingarna och sångaren Kenneth Wahlberg, 54. I juli 2017 valde Nya Vikingarna att lägga ner, något som berodde på bråk i bandet. Istället klev Christer Sjögren in i bandet igen som numera går under Vikingarna igen.

Så lever Kenneth Wahlberg idag – sex år efter avhoppet från Nya Vikingarna

Men vad har egentligen Kenneth Wahlberg för sig idag – cirka sex år efter att han lämnade Nya vikingarna? I en intervju med Hänt berättar han nu om hur han har det idag.

Annons

– Efter många om och men och mycket jobbig tid så har jag börjat komma tillbaka i vardagen. Jag drivet ett bolag inom bygg igen, säger Kenneth till Hänt.

Nya vikingarna
Nya vikingarna presenterades

Även om Vikingarna är ett avslutat kapitel för Kenneths del så är musikintresset fortsatt stort.

– Jag håller faktiskt på just nu, jag har skrivit lite låtar och några av låtarna blev lite riktade mot det gamla gänget. Jag kommer eventuellt släppa en låt i sommar som blir min sista dansbandslåt. Den heter Hej hej och den är mycket i ironi, säger Kenneth och fortsätter:

– Jag håller också på med ett album nu där det är mer seriöst och jag ska sjunga på skånska. Då känner jag mig hemma igen.

Kenneth Wahlbergs stora familjelycka: ”Helt underbart”

Utöver karriären sker det spännande saker på det privata planet. Kenneth blev nämligen morfar härom året.

Annons

– Det var för tre år sedan och igår var jag där hemma och fick mitt första halsband som hon hade gjort. Det är härligt verkligen, säger han.

– Det är fantastiskt att få barnbarn, jag har turen att vara ganska ung förhållandevis till många andra. Precis fyllda 50 och då få ett barnbarn, det är fantastiskt.

Utöver den lilla flickan som nu är tre år gammal är Kenneth pappa till tre barn.

– Min äldsta son är 27 och läser till präst. Min dotter hon är mamma och hon ville bara bli mamma och så blev hon det. Sen min yngsta son han är elitboxare, så jag har tre helt spridda barn och nu ett barnbarn. Det är verkligen helt underbart.

FOTO: TT

Annons