ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Stefan Borsch försvann helt – så lever han idag: ”Tillbakadraget liv”

21 jun, 2023 
Stefan Borsch
Stefan Borsch var Vikingarnas första frontman.
Efter framgångarna inom musikbranschen försvann han plötsligt helt men nu berättar han för Hänt hur hans liv ser ut idag.
”Jag lever idag ett stillsamt och tillbakadraget liv”, skriver Stefan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför kommer inte Magnus Carlsson skaffa barn: ”Vi har kommit fram till att...”Brand logo
Därför kommer inte Magnus Carlsson skaffa barn: ”Vi har kommit fram till att...”

Innan Christer Sjögren, 73, klev in i Vikingarna var det Stefan Borsch, 76, som var ledsångare. Efter avhoppet i dansbandet tog hans egna solokarriär fart. Med hits som Vid en liten fiskehamn och Adress Rosenhill är Stefans röst en röst som de flesta har hört.

Därför lämnade Stefan Borsch Vikingarna – orden om beslutet

Efter de stora framgångarna valde dock Stefan plötsligt att lämna hela musikvärlden år 1999. I en tidigare intervju med Aftonbladet har Stefan berättat om beslutet kring att lämna Vikingarna.

– Ja ni… Dels så hände det så himla mycket. Jag var då som sagt bara musikant och jag kände att livet måste innehålla något mer. Man kan tycka att det var ett korkat beslut att hoppa av, men det blev så för mig. Jag började jobba som fritidsledare. Men jag tänkte nog egentligen inte på vad det faktiskt innebar att sluta, men ibland tänker man ”nu måste jag göra det här”, sa då Stefan.

Annons

Sedan Stefan lämnade musikkarriären har han levt ett liv helt utanför rampljuset och yrkesmässigt har fokuset legat på något helt annat än musiken. Utöver att arbeta som fritidsledare arbetade Stefan som kurator inom barn- och ungdomshörselvården i Karlstad. Han har tidigare förklarat att han behövde göra något med "mer mening".

Så lever Stefan Borsch idag – beslutet med familjen

Vintern 2011 gick Stefan i pension och lever sedan dess som pensionär. På det privata planet är det ständigt fullt upp då han är pappa till tre barn Henrik, Jens och Rasmus samt farfar till fyra barnbarn. Barnen har han tillsammans med hustrun Marianne, 64.

– Marianne är en väldigt fin, god och klok människa. Jag har också fyra barnbarn och det är verkligen guldkanten på livet. Man kan bli lite trött efter en dag med dem, men då kan man lämna dem till sina föräldrar, sa Stefan till Aftonbladet 2021.

När Hänt når Stefan i nutid kommer han med en ny uppdatering kring hur hans liv ser ut idag.

”Jag lever idag ett stillsamt och tillbakadraget liv med min familj och som du kanske vet lagt sången på hyllan sedan många år”, skriver Stefan i ett sms till Hänt.

FOTO: TT

Annons