LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever deltagarna i Robinson 2020 ett år efter programmet

31 jan, 2021 
AvOla Lagerström
Nina Ekstrand, Mattias Pettersson, Cruise Ferreira, Cecilia Wallin Nilsson, Kristove Rueda och Fabian Thingwall i Robinson 2020.
Ett år efter Robinson – hur lever deltagarna i dag? Här berättar de själva!
✔︎ Visar upp nya kärleken – efter smärtsamma skilsmässan.
✔︎ Nya kärleksbeskedet – efter sexryktet i Robinson.
✔︎ Bråket från Robinson lever kvar: ”Han har hängt ut mig med lögner”.
Annons
Så blir – Robinson SverigeBrand logo
Så blir – Robinson Sverige

Hänt har ringt upp flera deltagare från Robinson 2020 för att reda ut vad som egentligen hände på ön och hur de lever och ser ut i dag.

✔︎ Cissi Wallin Nilsson

Ålder: 22.
Jobbar som: Artist och kundansvarig.
Stjärntecken: Kräfta.
Familj: Mamma Camilla, 53, pappa Patrick, 55, syskonen Mimmi, 24, Frida, 26. Hundarna Dexter, Billbo, Nelly, Berra, Sonja, Bamse och Storm. Katterna Sessa, Fibi och Oscar. Och så kaninen Ruben!
Bor: Vallentuna.
God egenskap: Snäll och omtänksam.
Dålig egenskap: För snäll.
Framtidsplaner: Skriva låtar!

Cecilia Wallin Nilsson.
Cecilia.

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan Robinson gick i tv?

– Mitt nya jobb, jag säljer laddstationer till elbilar. Sedan skriver jag två låtar med Universal. Sist men inte minst har min mamma blivit frisk från sin cancer. Det känns jävligt bra!

Har det varit en svår resa?

– Ja, definitivt. Det har varit jobbigt för hela familjen. Mamma blev sjuk precis innan jag åkte till Robinson. Först tänkte jag att jag inte kommer att klara av att åka iväg. Sedan tänkte jag att jag gör det här som en grej för henne. Vann jag skulle jag skänka pengarna till bröstcancerfonden. Det var därför jag åkte till Robinson.

Cecilia Wallin Nilsson och mamma.
Cecilia och hennes mamma.

Säg en tråkig sak som hänt.

– Jag är känd för att vara extremt klumpig. För några månader sedan bröt jag armen och slog upp hakan så att jag behövde sys fyra stygn. Jag var nykter på en cykel när jag lyckades göra det här

Annons

Vilken deltagare tog du senast kontakt med?

Cruise. Han och jag har pratat ganska mycket efter Robinson.

Vem kommer du trycka bort – om hen ringer dig?

– Vet du vad, Micke och jag var de enda som inte blev ovän med några. Alla andra i mitt lag bråkade. Micke och jag höll oss utanför allting. Jag är väldigt odramatisk, jag tycker inte om att snacka skit. Är det något så säger jag det, sedan är det lugnt.

Cecilia blev ihop med Dennis efter Robinson, men det förhållandet är över.

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Inget alls. Det är helt dött. På kärleksfronten har jag haft otur.

Vad ska du göra för att ta dig ur singelträsket?

– Just nu känner jag bara att jag vill fokusera på mig själv. Jag kommer vänta med att gå in i ett förhållande tills jag träffar en kille som verkligen förtjänar mig. Jag kommer inte att ta något annat än det.

Annons

Vilket är ditt finaste minne från Robinson?

– När jag satt och pratade med Katarina. Vi hade djupa, känslosamma samtal. Hon hjälpte mig jättemycket med min mamma. Hon var jättestöttande.

Vilken händelse på Robinson-ön förföljer dig i dina mardrömmar?

– Det fanns en randig orm som jag var jätterädd för. Alla sa: ”Blir man biten av den så dör man och det finns inget motgift, men den är jätteskygg så man ser den aldrig”. Första gången jag gick ut i vattnet dök den upp, jag vara bara två centimeter ifrån den. Tidigare hade jag hört att man inte känner om man blir biten, så när jag rusade upp på stranden så visste jag inte om den hade bitit mig eller inte. I en halvtimme satt jag och tänkte: ”Jag kommer dö”. Det var brutalt.

Vill du vara med i flera tv-program?

– Nej, däremot är jag gärna med i Robinson igen!

✔︎ Mattias Pettersson

Ålder: 51.
Jobbar som: Projektledare i stugbranschen.
Stjärntecken: Fisk.
Familj: Barnen Daniel, 21, Andreas, 25, flickvännen Malin, 47.
Bor: Motala.
God egenskap: Snäll, glad och omtänksam.
Dålig egenskap: Jävligt dålig förlorare.
Framtidsplaner: Bygga en stugby vid Varamonbaden i Motala.

Mattias Pettersson.
Mattias.

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan Robinson visades i tv?

– Det måste ju vara Malin, min nya tjej eller flickvän. Vad fasen säger man i den här åldern? Äh, du vet vad jag menar. Hon är 47 år och kommer från Linköping. Hon har två barn, 17 och 18 år gamla. Hon jobbar på kommunen.

Annons

Hur gick det till när era vägar korsades?

– Vi har en gemensam bekant. Det sa bara klick!

Vad talar för att den här relationen kommer att bestå?

– Det är väl att vi skrattar mycket och har sjukt kul ihop. Vi tycker om att träna och kommer bra överens. Sedan är hon den snällaste och trevligaste människan som finns på denna jord. Hon är en riktig guldtjej på alla sätt och vis. Glad, snäll, schyst, trevlig, ärlig, rak och allt det där. Hon har liksom allt! Jag är kär och galen.

Vad talar för att relationen kommer att krascha?

– Att hon inte står ut med mig.

På vilket sätt är det svårt att leva med dig?

– Jag är nog inte särskilt svår om man knäcker koden och förstår hur jag funkar. Då är jag rätt enkel. Åtminstone nu för tiden. Jag har lärt mig av mina misstag som jag gjorde i mitt tidigare äktenskap. Min ex-fru heter förresten Malin.

Praktiskt!

– Ja, men det kan köra ihop sig. Min nya tjej heter Malin Andersson. Mitt ex heter Malin Pettersson. Ibland rör jag ihop det

Annons

Vad for det för tankar genom ditt huvud när Malin presenterade sig?

– Jag tänkte: ”Åh, inte en Malin till!” Innan jag träffade henne hade jag en annan tjej på gång. Hon hette också Malin. Det var en tjej som jag dejtade en tid. Den Malin var också från Linköping. Den här Malin, alltså hon som jag har nu, kallar jag för Malin 3.

Vad är det sämsta som hänt sedan programmet visades i tv?

– Coronaskiten. Den ställer till mycket på alla sätt och vis, precis som den gör för alla andra. Det händer liksom ingenting. Det är dött, det är locket på.

Mattias Pettersson och flickvännen Malin.
Mattias och nya flickvännen Malin.

Har du fått många kärlekskranka kvinnor på halsen?

– Ja, fem stycken skriver fortfarande på messenger. De skriver ”hej” och skickar bilder och grejer Jag har inte svarat en enda gång.

Annons

När du skilde dig för tre år sedan hade du inga problem att hålla dig för skratt, va?

– Nej, för fan. Då mådde jag inte bra. Det första halvåret var jävligt tungt, men det blir skilsmässa av en anledning. Nu, i efterhand, är det så tydligt. Det var massor av grejer som inte var bra. Nu förstår jag att skilsmässan var nödvändig. När jag var mitt uppe i den förstod jag inte det. Det är ungefär som att göra lumpen. Då var det skittråkigt. Man ville dö och försvinna. I efterhand ser man de bra grejerna. För det har ju blivit bra. Jag har gått vidare och lärt mig av mina misstag!

Är du mentalt stark nu?

– Ja, faktiskt. Nu är det nog inte mycket som rubbar mig.

Vem från Robinsonön har du bäst kontakt med?

– För mig är det här och nu som gäller. Men visst, jag hade kontakt med Cruise för någon vecka sedan. Annars har Katarina, Julia och Clara funnits där i kulisserna. Jag ska förresten springa Berlin Marathon i år. Jag har frågat Clara om hon ska hänga på och hon är inte alls osugen.

Annons

Skvalpar någon av fejderna kvar i Robinson-deltagarnas liv?

– Ja, det kan jag faktiskt tänka mig att det gör. Vi är rätt många som inte har kontakt, som inte vill ha kontakt. Du vet, på Robinson-ön säger och gör man så mycket dumma saker. Man blir konstig utan mat i kroppen. Jag blev låg och apatisk och tjurig. Min ex-fru var skitnervös inför min avresa. Hon sa: ”Det kommer gå åt helvete för dig, du kommer ställa till det”. Hon hade faktiskt rätt. Hon sa också: ”Hälften av gänget kommer att älska dig, andra halvan kommer att hata dig”. Hon hade rätt där också.

Börjar det bli dags att vara med i tv igen?

– Ja, jag är faktiskt jävligt sugen. Nu har jag börjat titta på Farmen. Det känns väldigt intressant. När jag var med i Robinson var jag så jävla oerfaren när det gällde kameror. Så fort en kamera kom gick jag bort, medan Raymond kastade sig framför den. Det tyckte jag var skitskönt, för jag ville inte vara med i bild. Jag var bara där för äventyrets skull och för att vinna. Nu är kamerorna inget problem, nu är jag så inne i det här. Jag kommer att vara mycket coolare om jag får vara med i tv igen!

Annons

✔︎ Fabian Thingwall

Ålder: 36.
Jobbar som: Läkare.
Stjärntecken: Kräfta
Familj: Mamma, pappa, storasyster och gudbarn.
Bor: Stockholm.
God egenskap: Lugn och trevlig.
Dålig egenskap: Långsint.
Framtidsplaner: Har precis börjat min ST-utbildning i psykiatri. När den är klar är jag psykiater. Vill också resa mer och umgås mer med mina vänner.

Fabian Thingwall.
Fabian.

Vad är det bästa som hänt sedan Robinson visades i tv?

– Det bästa är väl att jag hållit mig frisk. Jag har inte varit sjuk alls, peppar, peppar. Jag har ganska många läkarkollegor som blivit sjuka. Vissa har eftersläpande symtom: trötthet, seghet, huvudvärk. Ingen har dött, men vissa har legat på IVA.

Det värsta som hänt, då?

– Det har varit problem med förhållandet. Jag tror inte att någon vet vad som kommer hända, men nu har vi inte hörts på snart tre veckor. Vi gör en paus.

På vems initiativ?

– Bådas.

Varför har det blivit så här?

– Vi är väldigt olika som personer. När det gäller vissa saker har vi svårt att hitta en mellanväg.

Fabian Thingwall.
Fabian Thingwall som han ser ut i dag.

Så senaste tiden har du hängt läpp?

– Nej, jag har fokuserat på annat. Träningen, bland annat. Och så har jag börjat jobba heltid. Förhållandet har varit dåligt länge, så för mig är det här ingen överraskning.

Annons

Hur ser din handlingsplan ut när det gäller kärleken – om du och den här killen inte lappar ihop relationen?

– Jag har alltid haft samma handlingsplan, att vara öppen med mig själv och mina funderingar. Det är väl bara att fortsätta att vara det och se vad som händer

Vilken Robinsondeltagare kontaktade dig senast?

– Micke. Han ringde igår och ville höra hur jag mår och så där. Han och jag och Jossan har en tråd där vi skriver till varandra.

Vem skulle du antagligen trycka bort – om hen ringer?

– Raymond, faktiskt. När programmet visades hade han behov av att hänga ut mig med lögner och grejer på sin Facebooksida – med bild och allt. Det är barnsligt att hålla på så där.

Betraktar du dig som en A- B- eller C-kändis i dagsläget?

– D-kändis. Många följare har försvunnit, men ute i landet är det fortfarande många som tycker att det är kul att hänga med vad som händer

Vilket är ditt finaste minne från Robinson?

Annons

– Jag tycker generellt att tiden på ön var väldigt fin och behaglig. Om man bortser från tävlingarna och utröstningarna så var det skönt och behagligt. Ibland tänker jag tillbaka och känner: ”Vad skönt det vore att bara hänga där igen”. Man var så avskärmad från verkligheten. Inga personer ringde och störde en. Det fanns inga sociala medier. Inga krav. Man skulle bara överleva dagen.

Vilken händelse vill du förtränga?

– Egentligen ingen alls. Däremot ångrar jag vissa grejer. Jag ställde upp emotionellt för vissa personer. Du vet, man satt och snackade och var ett mentalt stöd. Två veckor senare kunde samma person vända mig ryggen. Visst, det är ett spel, men jag tycker ändå att man kan göra det på ett schyst sätt.

Det ryktades om att deltagarna hade sex på ön. Vad hände och vem gjorde vad?

– De enda jag kan misstänka är Nina och Raymond. När de gick iväg för att plocka ved så kunde de vara borta i två och en halv timme.

Annons

Vilket program vill du helst göra tv-comeback i?

– Jag skulle jättegärna ställa upp i Robinson igen. Sedan vet jag inte. Kanske Farmen, även om det skulle kännas som ett nerköp. Men som D-kändis kan man nog inte välja. Alla kan inte flytta till Marbella.

✔︎ Cruise Ferreira

Ålder: 23.
Jobbar som: Kock.
Stjärntecken: Kräfta.
Familj: Mamma Gjjytte, 55, pappa Craig, 54, syskonen Storm, 25 och Wylder, 21.
Bor: Åre.
God egenskap: Lojal.
Dålig egenskap: Lyssnar oftast inte på andra.
Framtidsplaner: Vara egenföretagare och försöka rädda världen.

Cruise Ferreira.
Cruise.

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan Robinson visades?

– Inget speciellt. Kanske att jag fortfarande lever ett hälsosamt och bra liv. Och så har jag flyttat till Åre. Jag och min tjej gjorde slut. Då tänkte jag: ”Fuck it, jag flyttar till Åre”. Sedan packade jag mina saker och flyttade. Nu jobbar jag som kock på ett hotell.

Annons

Det sämsta, då?

– Det är väl att mitt förhållande tagit slut. Vi hade alltför olika livsplaner.

Var uppbrottet hemskt?

– Ja, rätt så hemskt. Vi hade varit tillsammans i fyra år.

Vad har du för tankar och funderingar kring fortsatta relationer?

– Jag har alltid bara tagit livet som det kommer. Jag tar väl det här också som det kommer. Jag har inga direkta planer för någonting.

Hur ofta blir du igenkänd?

– Fyra gånger i veckan. Ibland oftare. Men jag bryr mig inte. Jag har aldrig varit en sådan som är ute efter att bli igenkänd, jag är ingen kändiskåt person.

Har du fått några knasbollar på halsen?

– Ja, jag har haft några enstaka idioter. Vissa skriver att de inte tycker om mig, andra att jag inte borde ha varit med i programmet. Och så var det en gaykille som skrev: ”Vill du ligga med mig så skriv till mig”.

Har du kontakt med någon av deltagarna?

– Inte jättemycket. Lite med Jonas. Lite med Mattias.

Annons

Ditt finaste minne från ön?

– Det var nog när Jonas och jag softade på stranden. På kvällarna hade vi riktigt fina stunder.

Vill du vara med i fler tv-program?

– Om det dyker upp något intressant, så varför inte?

✔︎ Kristove Sanchez Rueda

Ålder: 48.
Jobbar som: Hypnotisör, föreläsare och känslospecialist.
Stjärntecken: Vädur.
Familj: Två utflutna barn.
Bor: Kisa.
God egenskap: Närvarande.
Dålig egenskap: Lite för nyfiken.
Framtidsplaner: Fortsätta sprida välmående.

Kristove Rueda.
Kristove.

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan Robinson sändes i tv?

– Jag nådde ut till väldigt många människor som blev nyfikna på att jobba med sitt välmående. Fler än jag egentligen hinner med kontaktar mig och vill ha min hjälp med att bli av med sin stress och att öka sin inre trygghet. Oftast är det ett par månaders väntetid. Numera, när jag utövar hypnos, gör jag det 95 procent online.

Annons

Hur pass igenkänd blir du i dagsläget?

– Jag blir väldigt igenkänd. Människor kommer fram och pratar och tar foton. Egentligen mer nu än när programmet sändes.

Vad är det mest uppseendeväckande som hänt som har med telefonterrorister att göra?

– Alltså, jag har varit väldigt lyckligt lottad. Jag hade någon yngre person – kanske i tolvårsåldern – som ringde och pratade en massa osammanhängande ord. Det var typ: ”Vill du ha en köttbulle?” Annars har det bara varit positivt. Ingen har förföljt mig eller ringt mig och varit arg. Inget sådant.

Deltagaren Julia Franzén har länge haft ett gott öga till dig, men senaste tiden har ni inte haft någon kontakt. ”Kristove älskar mig inte längre”, säger Julia och tillägger att hennes hjärta ändå alltid kommer banka för dig. Har du dumpat Julia för gott?

– (Skratt). Nej, vi kommer alltid att vara vänner. Det är någonting jag känner är definitivt. Vi kommer höras. Ibland mer, ibland mindre.

Annons

Är du fortfarande singel?

– Jag har redan kärleken som jag behöver. Jag utforskar det här med relationer, på ett djupare plan, där vi kan känna tryggheten vare sig vi har en relation eller inte. Många lägger grundtryggheten utanför sig själv – i en relation. De skaffar en relation för att de vill känna sig trygga, men alla har den här tryggheten inom sig. Det gäller bara att hitta den.

Vilket är ditt finaste minne från ön?

– Brevet från mina barn.

Får vi se dig i tv framöver, Kristove?

– Längtan efter att sprida välmående finns alltid. Om det är i tv eller inte, det får vi se.

Fotnot: Intervjun med Julia Franzén gjordes 31 januari. Efter det har det offentliggjorts att Julia är med i nystarten av dejtingsåpan Bachelorette.

Senast Bachelorette sändes var 2011 och hur det gick med de deltagarna kan du läsa om här.

✔︎ Nina Ekstrand

Ålder: 48.
Jobbar som: Skönhetsterapeut.
Stjärntecken: Jungfru.
Familj: Barnen William, 23, Elin, 21, Maximilian, 14, Novalie, 12. Katterna Lisa och Bagera och hunden Bella.
Bor: Täby.
God egenskap: Alltid pigg och glad och organiserad.
Dålig egenskap: Det jag är dålig på, det är att sova!
Framtidsplaner: Utveckla mig vidare inom hälsa och träning. Jag går PT-utbildningen nu.

Nina Ekstrand.
Nina.

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan Robinson sändes i tv?

– Jag har aldrig varit så uppvaktad som jag är nu. Får säkert mellan 50 och 100 förfrågningar om dagen. Jag vet inte varför, men det blir bara mer och mer ju mer tiden går. 95 procent av dem som hör av sig är män.

Annons

Vad vill uppvaktarna?

– Det kan jag inte ta upp här! (Skratt). Vissa vill bjuda mig på middag, andra vill följa med mig och träna. Sedan finns det en del konstiga typer som Du anar inte vad folk hittar på. Vissa vill att jag ska skicka mina trosor med posten, vissa är villiga att betala 3000 kronor. Det är helt galet!

Du skulle alltså kunna bli rik på kuppen?

– Ja, det hade varit väldigt lättförtjänta pengar, men det hade känts väldigt konstigt.

Skrattar dina kompisar åt det här?

– Ja, väldigt mycket.

I samband med Robinson spreds ett sexrykte kring Nina Ekstrand och Raymond Ahlgren. Det var Julia Franzén som startade ryktet som Nina Ekstrand sedan dementerade:

– Julia har ingen koll överhuvudtaget. Ska man ha sex på Robinson-ön så har man väl inte sex i djungeln bland alla kackerlackor och spindlar? Dessutom kan man ju få en kvist i rumpan! Det finns lämpligare ställen att ha sex på. Den långa, vita sandstranden, till exempel, om man nu ska gå så långt. Julia har nog rätt dålig fantasi, sa Nina till Hänt då.

Annons

Vad är det sämsta som hänt sedan du var med i Robinson, Nina?

– Jag är inte särskilt brydd över saker, men vissa dysterkvistar kritiserar mig för hur jag ser ut. Det här är den svenska avundsjukan, man får liksom inte vara fräsch. Det är inte okej.

För några månader sedan slog ditt hjärta för en 32-årig snygging. Är ni sambor nu?

– Nej, han finns inte kvar.

Dumpade du honom eller han dig?

– Vi gled isär.

Grät du förtvivlat ditt första dygn som singel?

– Nej, absolut inte!

Nina Ekstrand.
Nina Ekstrand som hon ser ut i dag.

Är du otursförföljd på kärleksfronten?

– Nej, jag det faktiskt inte så. Jag är lycklig ändå. Jag har så många beundrare, så det går bra ändå.

Vem är den bästa killen du haft?

– Väldigt bra fråga. Där skulle jag faktiskt vilja säga pappan till mina barn. Vi har fortfarande en väldigt god relation.

Annons

Kan du inte ta tillbaka honom?

– Nej, verkligen inte!

Varför?

– Du är rolig. Alltså Det är inte aktuellt. Verkligen inte. Vi är bäst som vänner.

Vem är den sämsta karlsloken du haft?

– Den senaste längre relationen var med en ”gaming-kille”. Han spelade datorspel 30 timmar i veckan. Det är det absolut tråkigaste jag varit med om. Man fick gå och lägga sig själv och vänta på bättre tider. Det var verkligen inte kul, (skratt).

Vilket är ditt finaste minne från ön?

– Kvällarna vid lägerelden. Solen gick ner, det var otroligt fint nere vid vattnet. Brasan sprakade. Cruise spelade munspel. För en gång skull fick man sitta still. Annars var det ett jäkla rännande på alla.

Får vi se dig mer i tv, framöver?

– Det hoppas jag verkligen!

Foto: Linus Nilsson/TV4 & Privat.

Annons