LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Bachelorette Sverige: Så gick det sen för deltagarna

11 apr, 2020 
AvFredrik Jönsson
Frida Danielsson och killarna i Bachelorette Sverige 2011.
Vad hände sen med finalisterna i enda säsongen av Bachelorette Sverige? Hänt har svaret!
✔︎ Gav upp elitkarriären för kärleken i Bachelorette – så lever han i dag.
✔︎ Avslöjar dramat bakom kulisserna: ”När hon såg finalen blev det kortslutning”.
✔︎ Har barn med Big Brother-deltagare – tvingades smussla.
Annons

Det har snart gått tio år sedan den hittills enda säsongen av Bachelorette Sverige sändes. Hänt har pratat med flera deltagare hur de lever i dag.

Deltagarna i Bachelorette Sverige 2011.
Frida Danielsson i mitten med alla killarna i Bachelorette 2011. Foto: TV3.

Bachelor, där en drös tjejer slåss om en eller två killars kärlek, sänds som bekant på TV4. Men under en säsong, 2011, var läget det omvända – att en massa killar tävlade om en tjej, Frida Danielsson. Programmet Bachelorette sändes då i TV3.

Hänt har pratat med killarna som kom etta, två och trea – Christian Nicolaisen, Sebastian Karlsson och Tobias Lundin. Och du får även reda på vad som hände sen med Frida, som numera är gift och heter Edvardsson i efternamn.

◼️ ◼️ ◼️

 

Tobias Lundin, känd från Bachelorette, 2011 och 2020.
Tobias 2011 och 2020. Foto: TV3 & Privat.

✔︎ Tobias Lundin, 37, Malmö

Slutade på tredje plats i Bachelorette.

– Vi hade rätt så roligt, emellanåt. Jag var singel och jag hade inget bättre för mig då. Varför inte vara med? Jag ville bryta den monotona vardagen, och så hade jag gjort slut med ett ex ett halvår tidigare.

Annons

Vad har du att säga om Frida?

– Hon var trevlig och söt. Men man fick aldrig den där nära kontakten, man träffade bara henne fem-tio minuter var tredje dag. Det var svårt att få en bra kontakt eller en känslomässig kontakt. Hade man fortsatt träffas så hade det kanske kunnat bli något, sånt vet man aldrig.

Kände du av någon rivalitet mot de andra killarna?

– I och med att jag inte hade en känslomässig stark relation till henne så kände jag inte så tuff rivalitet. Men det var lite som en tävling och man vill ändå vinna. Du vet alfahane-tänket, vinna till varje pris, haha. Men sån rivalitet hade vi inte. Sen tyckte väl inte ”Sebbe” (Sebastian Karlsson) om Christian (Nicolaisen), han tyckte väl att han var falsk. De klickade inte heller i slutet när vi var fyra personer kvar.

”Sebbe” sa att Christian var lökig då. Håller du med?

– Haha. Christan var lökig, han la på extra lökighet. Sebbe körde sitt ordbajseri väldigt mycket också, haha. Han är säljare och kan det där.

Annons

Civilstånd?

– Nu är jag gift och har två barn. Vi bor i hus. Jag har varit gift i fyra år. Vår dotter är fyra år och sonen är tio månader.

Hur ser din karriär ut nu?

– Just nu jobbar jag som byggnadsinspektör, sen har jag även egen konsultfirma.

◼️ ◼️ ◼️

 

Sebastian Karlsson, känd från Bachelorette, 2011 och 2020.
Sebbe 2011 i Bachelorette och hur han ser ut i dag. Foto: TV3 & Instagram.

✔︎ Sebastian Karlsson, 38, Stockholm

Slutade på andra plats i Bachelorette.

– Det känns som en annan livstid, det var tio år sedan. Jag var fotbollsspelare just då, så för mig var det ett äventyr. Jag har blivit kompisar med några av killarna, jag träffar en del av dem i Stockholm. En del har man jobbat tillsammans med. Det är såna grejer som man tycker är spännande.

Christian Nicolaisen blev vald i slutändan av Frida. I programmet såg du inte ut att klicka med Nicolaisen. Hur var det?

Annons

– Haha. Det roliga var att när jag var där nere så gillade jag verkligen inte honom, jag hade så svårt för hans manér. Han viskade fram varenda mening och höll på, haha. Han var också ung när det begav sig, och han var riktigt lökig därnere. Sen förstår inte alla en produktion, de vill spela på att det var två läger. Jag minns att jag rätt ofta satt och garvade åt det vi höll på. Så det var ingen riktig ”beef”, han var lökig bara. ”Back in the days” var han inte skön. Men det roliga är att jag har träffat honom mycket i Stockholm och han är supertrevlig.

Han berättade för mig att om han hade sett programmet igen så hade han hoppats att du skulle vinna.

– Som sagt, han är supertrevlig.

Sebastian Karlsson, känd från Bachelorette.
Sebbe med Ensam mamma-söker-Helena Puhakka 2011 och i en match mot IFK Norrköping 2005. Foto: TT.

Trodde du Frida skulle välja dig?

– Alla killar har hybris, haha. Nej, jag tänkte väl inte på det. Jag visste att jag skulle åka hem till mitt liv snart, och jag är ändå plikttrogen och ansvarstagande. Det här var mer som ett spel, spela tv-spel och vinna. Jag hade mer tankar om jag skulle vara redo att ta ansvaret för allt när vi kom hem. Så det var en lättnad att inte vinna.

Annons

Hur mycket känslor hade du för Frida?

– Jag hade inte speciellt mycket känslor, om jag ska vara helt ärlig. Jag har stor respekt för henne som människa, hon är snäll och har fina värderingar. Men jag tror inte vi är kompatibla som par. Jag har jobbat med Frida efteråt, jag gillar verkligen henne som person.

Sebbe är glad att han var med i programmet. Vid tidpunkten spelade han elitfotboll med Degerfors IF i superettan. Men efter deltagandet i Bachelorette valde han att lägga ned fotbollskarriären vid 28 års ålder.

– Jag hade ledigt från fotbollen just då. Jag fick betalt. Sen såg jag det som ett äventyr, att göra något annorlunda. Jag hade suttit inlåst i ett fotbollsomklädningsrum sen jag var fyra år, men nu fick jag träffa folk som inte hade gjort samma sak och det var nyttigt.

– Misstolka mig inte nu. Men tv-grejen och kändisgrejen var inte nytt för mig. Jag hade spelat i superettan och visats på tv och det skrivs en del i tidningar, så det var inget nytt. Jag säger det här med ödmjukhet, tv-grejen och sånt, det var inte nytt för mig. Jag var mer känd i Värmland innan det, och det säger jag med ödmjukhet.

Annons

Civilstånd?

– Jag lever själv och har en dotter.

https://www.instagram.com/p/B2oRcDWCmb3/?utm_source=ig_web_copy_link

Hur ser du på familj i framtiden?

– De flesta drömmer väl om det, en lycklig tvåsamhet. Sen skulle jag inte sätta mig in i något som inte förbättrar mitt liv avsevärt. I en stad som Stockholm är det mycket mer vanligt att vara själv. Men alla har som mål att få en lycklig tvåsamhet, även jag.

Dejtar du i dag?

– Nej, jag dejtar inte någon.

Vill du gifta dig?

– Aldrig sett det som något självändamål. Det är bara en juridisk form, inget annat.

Vill du skaffa fler barn?

– Med rätt människa, absolut.

Berätta om din karriär.

– Jag är vd och delägare i ett mjukvaruföretag. Jag tillbringar det mesta av min vakna tid med att fokusera på det. Utöver det lever jag ett vanligt liv. Jag tränar mycket också.

◼️ ◼️ ◼️

 

Christian Nicolaisen, känd från Bachelorette, 2011 och 2020.
Christian 2011 och 2020. Foto: TV3 & LinkedIn.

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Christian Nicolaisen, 34, Stockholm

Slutade på första plats i Bachelorette.

Förhållandet med Frida ebbade ut snabbt efter Bachelorette.

Annons

Hur minns du Bachelorette?

– Efter programmet fick jag några liknande erbjudanden som jag tackade nej till, men jag ville inte hamna i fokus på det sättet. Men samtidigt ser jag tillbaka på denna upplevelse som en väldigt rolig och annorlunda utmaning.

Något speciellt du minns?

– En komisk detalj var att jag började dejta en tjej annan kvinna efter Bachelorette, under perioden det började sändas. Hon hade sökt till programmet och varit med i slutcastingen. När programmet började sändas kontakta hon mig och vi började dejta. På grund av sekretess fick jag aldrig berätta om hur det slutade och hon visste inte att jag skulle vinna Bachelorette, så när hon såg finalen blev det kortslutning.

Berätta något roligt från Bachelorette?

– Det mesta hände när kamerorna inte var på. Jag minns att produktionen var mån om att jag skulle tycka om Frida och vice versa när de hade förstått att hon hade fattat tycke för mig. Så ibland låtsades jag glömma bort hennes namn, kallade henne Ida istället för Frida, framför kamerateamet. Det var underhållande.

Annons

När jag pratade med en i produktionen sa personen att flera deltagare fick betalt för att vara med. Fick du betalt?

– En vecka innan vi skulle resa ner till Cypern där Bachelorette utspelade sig, hade jag legat sjuk i influensan och missat en massa jobb samt gått ner flera kilon. Jag såg ut och kände mig som ett allmänt vrak. Då beslutade jag mig för att hoppa av och skrev ett långt sms till produktionen och tackade så mycket över att de hade valt mig men att jag samtidigt behövde avstå programmet. Men de var envisa, de ringde och skickade supergulliga sms, och till slut gav jag vika. Samtidigt erbjöd de mig ett eget kontor där jag kunde sitta och jobba plus täckte mina inkomstförluster. De var väldigt generösa.

Varför tog det slut?

– Jag var intresserad av Frida när jag var där, men när jag kom hem så försökte vi i några veckor tills mina känslor svalnade av. Det var pinsamt för oss båda, men framför allt kände jag mig som en dålig kille eftersom jag hade lovat känslor som jag inte längre hade kvar. Sånt känns aldrig bra. Frida är ju en superhärlig tjej som de flesta hade drömt om, men tyvärr så var vi inte rätt för varandra.

Annons

Bästa minnet därifrån?

– Eftersom vi hade otroligt mycket dötid, samt var inlåsta i huset som programmet utspelade sig i, fick vi underhålla oss själva. Vi hade till exempel egna rosceremonier där vi turades om att spela Frida och programledaren Johan Pråmell.

Vad säger du om rivaliteten med Sebastian?

– Jag var aldrig genuint arg på Sebbe, utan det handlade om att skapa intriger som man måste ha i ett program. Ibland tjafsade vi för att få intriger och ibland för att vi var trötta på varandra och var rivaler.

Så inget äkta bråk?

– Nej. Det krävs mycket mer än så från mitt håll. Det är klart man blev irriterad ibland eftersom vi bodde ihop i två månader och var rivaler. Men jag har aldrig haft något agg mot honom. Efter programmet var han superskön. Hade jag kollat på programmet i dag hade jag hejat på honom. Han skötte sig bättre.

Är ni polare i dag?

– Vi har träffats några gånger. Vi hänger inte på daglig basis, men när vi träffas så har vi trevligt. Jag har varit och firat honom när han har fyllt år, han har kommit på några av mina tillställningar.

Annons

Civilstånd i dag?

– I dag är jag sambo med en kvinna som jag har träffat i två år.

Hur träffades ni?

– På ett event för två och ett halvt år sen. Båda kastade ut nät och så nappade vi från varsitt håll. Vi dejtade nästan ett år innan vi blev tillsammans. Nu har vi köpt och renoverat lägenhet.

Har ni barn?

– Nej. Det får ta några år till.

Vad jobbar du med?

– Jag sitter i styrelsen i olika företag. Jag sålde ett företag för några år sedan, som gett mig lite bättre ekonomisk frihet. Idag är jag grundare av ett väldigt spännande företag som heter Simple Sign. Vi är sju anställda i Stockholm och 15 utomlands.

Det har gått tio år sedan Bachelorette. Vad skulle du säga har hänt under de åren som har påverkat ditt liv mycket?

– Under det senaste decenniet har jag utvecklats mycket som individ. Slutade äta kött för tre-fyra år sedan, har utvecklats som företagsledare och samtidigt skapat fina band med mina vänner. Det tråkigaste som hänt är att min pappa gick bort i cancer. Det var tufft. Han bodde i Grekland men följde Bachelorette från nätet. Han var mycket stolt, även om han inte förstod allt som hände i programmet. Han lämnade oss för två år sen sedan.

Annons

– Sen har jag såklart rest till många fina platser, Seychellerna, Santorini, Ibiza, Los Angeles, Las Vegas, Marbella, Rivieran med mera.

◼️ ◼️ ◼️

Bachelorette Frida Edvardsson (tidigare Danielsson) med maken Patrik.
Frida med maken Patrik, känd från Big Brother. Foto: TV3 & TT.

✔︎ Frida Edvardsson (före detta Danielsson), 38, Sölvesborg

Valde Christian Nicolaisen i Bachelorette 2011.

Nej, det blev aldrig något seriöst förhållande mellan Frida och Christian – det höll bara en månad.

Efter finalen av Bachelorette blev hon i stället tillsammans med Patrik Edvardsson, numera 43 år, som har varit med i Big Brother.

– Det är ingen hemlighet att Patrik har varit intresserad av mig ganska länge, men jag har inte nappat förrän nu, haha, sa hon till Aftonbladet.

För Expressen berättade hon att de började träffas under tiden Bachelorette sändes på tv, så de fick smussla med det.

Annons

– Det var jättejobbigt när man gick på stan och inte fick ta på varandra, säger hon enligt tidningen.

Enligt en artikel i Kristianstadsbladet blev det relativt snabbt både förlovning och giftermål. 2014 fick paret första barnet William och året därpå kom Lowe.

Frida är uppväxt i Hällevik, men hon och Patrik flyttade till Sölvesborg.

– Det är först nu vi har landat, vi har huset, underbara barn och bra jobb. Livet är fantastiskt, sa hon i en intervju med Kristianstadsbladet 2016.

Hon jobbade då som hälsopedagog och gjorde även en del reklamplåtningar.

– Jag kan inte släppa modellbranschen. Det är som vilken sport som helst, jag får kickar av det, berättade hon.

Hänt har sökt Frida Edvardsson, men hon har tackat nej till att medverka.

Annons