TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bachelor-Linn Helenesdotter berättar om sin tuffa tid

30 mar, 2020 
Emil Karlsson Lagnelius
Linn Helesdotter och Simon Hermansson i Bachelor.
Linn Helenesdotter, 31, har fått utstå kritik både under och efter Bachelor.
Nu bryter hon tystnaden om sitt nya liv.
✔︎ Förändringen: ”Kände att nej Linn, du mår inte bra av det här”.
✔︎ Livsbeslutet: ”Jag tror att vi alla lever i en lögn...”
✔︎ Så går kärlekslivet efter Bachelor.
Annons

Linn Helenesdotter, tidigare Schönbeck, gick långt i Bachelor 2019, men i slutvalet valde Felix Almsved inte Linn, utan Johanna Ohlsson. Under programmets gång var det många som undrade varför Linn inte deltog i Tjejerna avslöjar allt, där hon fick ta emot en hel del obesvarad kritik, dels från några av tjejerna, dels från Simon Hermansson.

Malin Stenbäck och Linn Helenesdotter i Bachelor 2019.
Malin Stenbäck och Linn Helenesdotter i Bachelor 2019.

I ett av inslagen som programledaren Malin Stenbäck lyfte visades en upprörd Simon Hermansson. Klippet var smygfilmat, något som inte tidigare visats för tittarna. Han gick hårt åt Linn efter att han fått höra saker som hon enligt andra hade sagt, något som han inte uppskattade.

– Det här är så jävla äckligt! Jag hatar sådana här människor. Jag kommer att konfrontera henne. Duktigt, sa en upprörd Simon i det smygfilmade klippet.

Annons

”Vi hade såklart önskat att Linn kunde vara med i Tjejerna avslöjar allt-studion men nu hade hon inte möjlighet till det och det får vi acceptera”, förklarade Hans Abrahamsson, Bachelors exekutiva producent, för Hänt.

Linn avstod medverkan i Tjejerna avslöjar allt

Till Hänt svarade Linn kortfattat på varför hon inte deltog i eftersnacksprogrammet:

”Jag hade ett arbete att gå till som jag inte kunde vara ledig ifrån”.

Men även i program efter det diskuterades Linn i Tjejerna avslöjar allt, utan att hon var närvarande. Malin Stenbäck kommenterade det genom att säga “Nu är hon inte här och försvarar sig”.

På Hänts fråga om produktionen övervägde att inte diskutera Linn, har Malin svarat:

– Vi vill ju prata om ALLT som hände under inspelningarna i Sydafrika och inte undanhålla tittarna något. Därför ville vi inte stryka snacket om det dramat för att en person inte kunde medverka.

Simon Hermansson och Linn Helenesdotter i Bachelor.
Simon och Linn hade ett hetsigt samtal i Bachelor.

Linn har sedan Bachelor-finalen den 11 december inte uttalat sig i media. Men i slutet av januari berättade hon på Insta story att hon slutat dricka alkohol.

Annons

Hon berättade även att hon har fått mycket kritik för sitt livsval.

– Jag har fått jättemånga kommentarer gällande min bild där jag skrivit att jag har valt bort alkoholen. Typ att jag ska sluta upp med det och leva livet i stället och bla bla bla”, sa hon i klippet.

Linn om nya livet utan alkohol

Nu berättar hon i ett långt videoinlägg på Instagram att valet att skippa alkohol har blivit en succé.

– Alkohol är kul under stunden man dricker, men det förstör min motivation i flera dagar efteråt. Sen har jag haft pojkvän och då blir det automatiskt att man inte festar så mycket. Vi gjorde slut för två år sedan och efter det har mitt mående pendlat upp och ned. Men förra året lärde jag mig mycket om mig själv och vilka människor jag behöver runt mig för att må bra, säger hon.

– I december, när jag hade festat en hel höst, kände jag att nä Linn, du mår inte bra av det här. På juldagen bestämde jag mig för att sluta dricka alkohol.

Annons

Nu är hon inne på fjärde månaden utan alkohol och mår bättre än någonsin.

– I bakhuvudet har jag med mig att jag nog aldrig kommer dricka igen. Anledningen är att jag får sjukt mycket ångest när jag dricker.

Linn Helenesdotter (f.d. Schönbeck)

Linn berättar att hon, då hon bodde i Jönköping, festade mycket mellan hon var 18 och 22 år. Sedan flyttade hon till Göteborg, tog tag i livet med studier, träning och nyttig kost.

Hon betonar att hon inte har alkoholproblem, men medger att hon har gjort dumma saker på fyllan.

– Alkohol kan också påverka sociala relationer. Klart att jag har haft fyllor där jag bråkat med pojkvännen eller sagt onödiga saker. Det har jag verkligen fått erfara, och att vakna upp och ha ångest över det är inget jag vill ha i mitt liv.

Annons

– Jag har gått igenom saker i mitt liv som varit traumatiska och då känner jag att jag har ett ansvar mot mig själv att se till att jag inte mår dåligt.

Linn berättar vidare att det bästa förändringen är sömnen, som tidigare varit ett stort problem.

– Jag sover som en Gud, det är nästan så att man inte kan väcka mig. Det är det bästa som hänt mig. Min fysiska hälsa är bättre. Jag orkar mer, tänker klarare. Min hy är bättre också.

Linn är fortfarande singel efter Bachelor

I klippet på Instagram säger Linn Helenesdotter att hon har insett att alkohol inte behövs för att ha roligt.

– Jag tror att vi alla lever i en lögn eller förnekelse att alkohol behövs för att ha roligt. Jag tror att vi i dessa Coronatider kommer märka att vi kan umgås och glädjas åt livet utan alkohol.

– Jag gömmer mig inte bakom en mask som man kan göra med alkohol, typ som i dejtande. Jag är singel och många säger ”Vi tar en öl eller ett glas vin”. Det är skitmysigt, men jag känner att man ska kunna träffa nya människor utan att ha druckit. Det är en övning att våga släppa fram sitt riktiga jag bakom masken. Alla borde testa och våga att avstå alkohol.

Annons